Asfaltira se parkiralište iza autobusne

50704.jpgNakon pripreme terena i postavljanja ivičnjaka radnici pulske Ceste danas su počeli asfaltirati plato (parkiralište) između pazinskog autobusnog kolodvora i Dječjeg vrtića “Olga Ban” površine 2.350 kvadratnih metara. Radovi vrijedni 350 tisuća kuna trebali bi završiti u subotu, kada će biti označena parkirališna mjesta, kaže pročelnik Daniel Maurović. Na pitanje hoće li se uvesti naplata parkiranja kaže da o tome odluku donosi Gradsko vijeće, a na ono zašto se dio zemljišta prema neboderima nije asfaltirao odgovara da će se to rješavati izmjenama Detaljnog plana uređenja jer se ondje planira gradnja zgrade autobusnog kolodvora.

Gradonačelnik Renato Krulčić rekao nam je da su radovi poduzeti u prvom redu da se ne bi više podizala prašina ispred vrtića, ali i da bi se riješio problem plavljenja platoa za velikih kiša. Zato su tijekom kolovoza radnici gradskog komunalca Usluge ispod platoa postavili oborinsku kanalizaciju. Provedene su i električne instalacije pa će se u budućnosti postaviti tri rasvjetna tijela. (A. D.)

www.glasistre.hr

8 komentara na “Asfaltira se parkiralište iza autobusne”

 1. xyz napisao:

  Ča se na parkiralište iza zgrade gornjeg vrtića i autobusnog kolodvora (koje se upravo ovih dana uređuje i asfaltira) nije moglo zasaditi kakvo drvo/grm/zelenilo??? Ča samo asfalt i riješili smo parking? Ča se nije moglo urediti s malo zelenila??? Totalno bez duše,srca….samo suhoparno odrađen posao (ako bude i to)!
  A di nam je ekologija?
  A lipi moj Pazin….ne vjerujem da nikome to ne pada na pamet,samo se ponašaju “baštadaje”…
  Žalost velika…:(((

 2. zxy napisao:

  totalno se slažem sa vama kolego

 3. koordinataiparalela napisao:

  xyz i zxy, malo se okrenite oko svoje osi – na tom mjestu nikad nije bilo drveća, pa mislim da ga ne treba nisada biti – pogledajte – 10 metara dalje je šetalište, iza zgrade ljekarne nalaze se drveća na prostoru uz Dom zdravlja, nedaleko je park, iza je vrtić koji je zelen. Ne vidim čemu od parkirališta delat filozofiju. Na koncu funkcija parkirališta je da se auti parkiraju, a ne da se ljudi šeću ili djeca igraju. Tome služe zabranjena, veliki park, park od vrtića, igralište iza nebodera, vojarna itd. Pazinu zelenila ne nedostaje.

  1. xyz napisao:

   Ni se mislilo na zelenilo za šetat, već za hlad za veture i za malo estetike i duše. Hoj ti u veturu i pelji se nakon ča je cili dan bila na asfaltu parkirana i +35…Sve se dela samo tako.. Pravi san pisinoto i srce me boli…:(

 4. zxy napisao:

  ma debil…pa valjda bi bilo lipo da za jeno 10 lit bude hlada za parkirat.

 5. malinos napisao:

  ča ni bolje da su skopali škulju i storili bazen hehiiihi

 6. fortuna napisao:

  neka naprave i na zarečken potoku betonsku rivu :)

  1. pionir napisao:

   ke idiotski komentar

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.