Autocestom Pula – Kanfanar za 12 kn

ipsilon_autocesta.jpgDanas u 13 sati za sav promet otvaraju se prilazi čvoru Višnjan, koji je preoblikovan za pretvaranje Istarskog ipsilona u autocestu. Do puštanja u promet najprometnijeg dijela Ipsilona od Kanfanara do Pule u profilu autoceste i dalje će biti zatvoren čvor Vodnjan jug, pa se vozači na ovom dijelu mogu služiti sjevernim čvorom.

Budući da će graditelji iz francuskog Bouyguesa i njihovi kooperanti nastaviti radove i tijekom ljeta, drugi profil Ipsilona gradit će na potezu od Kanfanara do Umaga i od Žminja do Rogovići. Na tim dionicama zbog miniranja ujutro, između pet i šest sati, povremeno će se zatvarati promet na pet do petnaest minuta.

“Kako je za dionicu od Vodnjana do Pule tehnički pregled je zakazan za 7. lipnja, ako se sva bude odvijalo prema planu, 18. lipnja bi dana trebali pustiti u promet Ipsilon od Kanfanara do Pule u profilu autoceste i uvesti zatvoreni sustav naplate”, kaže Gabelica.

Za 14. lipnja zakazan je i tehnički pregled za kratku, ali bitnu spojnu cestu od čvora Umag do raskrižja državne ceste Pula – slovenska granica, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija. Ova bi se cesta trebala pustiti u pogon 23. ili 24. lipnja.

Početkom idućeg tjedna održat će se razgovori između koncesionara Bina-Istre i nadležnog Ministarstva o cestarini na dijelu Ipsilona između Kanfanara i Pule. Načelno, cijene bi se trebale dogovoriti prema onoj koja je na snazi na ostalim autocestama u Hrvatskoj, pa bi po tom izračunu autocestu od Kanfanara do Pule trebalo bi plaćati oko 12 kuna.

Kad je riječ o plaćanju tunelarine na Učki, Gabelica kaže da će cijene ostati iste do lipnja iduće godine, a s Ministarstvom ćemo se dogovoriti o smanjivanju cijena za mostarinu na Mirni za 30 posto, pa će se umjesto 14 ubuduće plaćati od devet do 10 kuna.

Glasistre.hr

3 komentara na “Autocestom Pula – Kanfanar za 12 kn”

 1. hoh napisao:

  pa stvarno nisu normalni…. istrijani sigurno ne budu peljali po ipsilonu!
  mogli bi uvest sistem vinjeta za one koji zive u istri… onda bi to bilo fer, ali ovako nikako…

  1. skanjic napisao:

   pa ljudi moji, to bi tada bilo 40 kuna od tunela do pule. Rijeka – Zagreb je 60, to su štupidece kakvih nigdi ni

   1. ipazinac napisao:

    a jos kad bude cesta od tunela do kanfanara… a da ne govorimo kad naprave drugu cijev tunela… onda ce samo bogatuni moc doc u istru…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.