Automobilom udario u istrčalog srnjaka i usmrtio ga

srnjak_2015U ponedjeljak oko 10.45 sati na cesti Baderna – Pazin došlo je do naleta osobnog vozila na divljač. Nesreća se dogodila kada je 43-godišnji hrvatskim državljanin koji je upravljao osobnim vozilom Seat Ibiza, zagrebačke registarske oznake , iz smjera Baderne prema Pazinu, prednjim dijelom vozila udario u srnjaka koji je niskog raslinja iskočio na cestu. Na vozilu je nastala materijalna šteta a brigu o uginulom srnjaku preuzeo je lovočuvar.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo, da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

glasistre.hr

1 komentara na “Automobilom udario u istrčalog srnjaka i usmrtio ga”

  1. komunista napisao:

    Ma ove vijesti su počele bit ko da gledamo komediju. Ma koja smijurija od rečenice brigu o uginulom srnjaku preuzeo lovočuvar. Ma koju brigu vjerovatno već danas si kuha šugo doma . Siguro ga ni poklonija za limozinu

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.