AZZRI i HGK u Anconi

Predstavnici Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Pula sudjelovali su u radu 16. Foruma gospodarskih komora Jadransko-jonskog područja, održanog sredinom ovog tjedna u talijanskom gradu Anconi.

Tema Foruma bila je “Podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva Jadransko-jonske makroregije: prioriteti, kritičnosti i uloga Gospodarskih komora”. Predstavnici AZRRI-ja Edmondo Šuran i Jasenka Kapuralin nastupili su na ovom Forumu predstavljajući na okruglim stolovima o turizmu, te o kvaliteti okoliša i poljoprivredi, AZRRI-jev “Projekt valorizacije i promocije poljoprivredno prehrambenih proizvoda kroz osmišljene tematske edukacije za turističko ugostiteljski sektor”, dok je Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske komore Pula, predsjedavala i održala uvodno predavanje na okruglom stolu o održivom turizmu.

AZRRI-jev projekt, kojemu su temelji postavljeni prije nekoliko godina u sklopu europskog projekta KEY-Q, čiji je dio bila izgradnja i opremanje edukacijske kuhinje u sklopu današnjeg Edukacijsko-gastronomskog centra Istre na Gortanovom brijegu, privukao je veliku pažnju sudionika skupa budući da polazi od primarne proizvodnje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i ekstenzivnog uzgoja autohtonih pasmina čime se povećava iskoristivost poljoprivrednog zemljišta, te se aktivnim upravljanjem prirodnim dobrima doprinosi očuvanju biološke raznolikosti. U nastavku procesa upravljanja tim resursima trajnom se edukacijom turističko-ugostiteljskog sektora diversificiraju turističke usluge s ciljem produženja turističke sezone, razvija se cjelogodišnji enogastronomski turizam te pridonosi stvaranju poslovnih prilika i radnih mjesta.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.