Bajkovitom predstavom otvoreni 17. Dani Julesa Vernea

2Jedna je mlada vila poželjela vidjeti svijeta pa je malko izašla iz svoje velebitske šume u kojoj je živjela u sigurnosti i miru, ali se prilično prevarila: najprije ju je orko odveo jako daleko od doma, zatim joj je još i urečljivac pokvario dan, onda je morala nadmudriti moru, bježati od pasoglavca, spašavati se od zločeste coprnice, zajedno s krsnikom suprotstaviti se štrigama, prepustiti se moćnoj buri i na kraju se sprijateljiti s macmalićem koji joj je pomogao da se vrati kući.

Kratak je to sadržaj vrlo zanimljive, atraktivne i duhovite predstave “Preko grma, preko trna”, čijom su izvedbom za najmlađu pazinsku publiku u utorak otvoreni 17. Dani Julesa Vernea u Pazinu.

Autorica teksta, sačinjenog prema motivima hrvatskih narodnih predaja o nadnaravnim bićima, je Nina Horvat, režirala ju je Frana Marija Vranković, a u njoj vrlo nadahnuto glume Petra Težak i Ivan Bošnjak. Predstava je nastala u produkciji Teatra Tirena iz Zagreba.

Iako je predstava namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta, na njenoj pazinskoj izvedbi u publici se našlo i dosta djece predškolske dobi, što joj je neočekivano dalo novu dimenziju, koju glumci možda nisu planirali, ali su vrlo vješto odreagirali na dječje upadice, dobacivanja, navijanja, pitanja i savjete. Rodila se tako interakcija glumaca s mladom publikom koju bi doista teško bilo planirano režirati: djeci je tako sve bilo vjerojatno još zanimljivije, a starijima duhovitije.

Dani Julesa Vernea nastavljeni su danas otvorenjem izložbe dječjih radova na temu “Neobično i tajanstveno mjesto”, a sutra se program nastavlja radionicama o tradicijskim igračkama i puhanju stakla od 17 sati u Etnografskom muzeju Istre, te predstavljanjem stripa “Mathias Sandorf” u Kaštelu u 19 sati.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.