Bajsi ove godine u Cerovlju

BajsDvadesetprvi susret svirača na bajs, tradicionalno istarsko glazbalo, jučer se održao u Cerovlju umjesto u Draguću, zbog nepogodnih vremenskih prilika. Iz istog se razloga osjetio i mali pad odaziva kako publike tako i samih izvođača. Pedesetak je izvođača kroz skoro trideset točaka izvodilo isključivo tradicionalnu istarsku glazbu uz bajs i razne kombinacije pratećih instrumenata među kojima su se našli violina, klarinet, harmonika, truba i gitara.

Predstavljanje novih bajseva na početku manifestacije već je prešlo u tradiciju, te su ove godine predstavljena tri nova bajsa istarskih autora iz Roča i Marušići kraj Buja. Svirkom je manifestaciju otvorio Emil Daus na bajsu, uz pratnju Maura Jačića na harmoniku triještinu. Na pozornici su se zatim redali glazbenici od kojih najviše oduševljavaju oni mladi. Najmlađi bajsist ove godine imao je tek devet godina, a nastupio je uz pratnju svog dvanaestogodišnjeg brata. Za kraj manifestacije, svi su svirači zajedno odsvirali najpoznatiju polku iz vrhuvštine iznad Buzeta: Mihčevu polku.

Za dobar provod i nakon ovog događaja pobrinuli su se Sandy i Saša bend (uz pomoć braće Bernobić) koji su svirkom zabavljali posjetitelje.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.