Balunom u novu godinu

Folklorno društvo PazinFolklorno društvo Pazin sinoć je pred tristotinjak sugrađana održalo svoj božićno-novogodišnji koncert. Ovim su tradicionalnim koncertom pokazali na čemu su radili cijele godine, te po prvi puta predstavili nove članove, koji su neke od plesova savladali za manje od dva mjeseca.

Program, koji je trajao nešto manje od dva sata, započela je srednja sekcija Folklornog društva Pazin koja se predstavila s plesovima stara polka, promjena i pritilica, a uslijedila je dječja sekcija, koja je izvela dječju brojalicu, balun i sette passi. Gosti folklornog društva Pazin, KUD “Petar Zrinski” iz Vrbovca koji se predstavio svojim plesovima i vokalnom sekcijom, očekivano je zadivio publiku svojim izvedbama. Kako bi se pokrili plesovi iz cijele Hrvatske, na scenu su opet stupili članovi folklornog društva Pazin koji su otplesali splet plesova iz Splitskog i Šibenskog područja. Uslijedila je i vokalna skupina Gimnazije i strukovne škole Juraj Dobrila Pazin “Rožice” s pjesmama “Izliči me” i “Rusulica”. Još jedan zapaženi vokalni nastup imali su Noel Šuran i Marija Rojnić koji su pjesmom “7 rana” podsjetili kako se nekad pjevalo na tanko i debelo. Za kraj, novi su članovi otplesali najpoznatiji istarski ples balun, za vrijeme kojega je sekcija umirovljenika na pozornici prela.

Za pozornicu, koja je u skladu s ovom večeri bila ukrašena istarskim motivima, pobrinuli su se članovi folklornog društva, a da bi se gostima iz Vrbovca omogućio ručak u Pazinu pobrinuli su se sponzori koje je voditelj Emil Daus spomenuo nekoliko puta tokom večeri. Po završetku koncerta svi su izvođači imali organiziranu večeru, a zabava se nastavila do kasno u noć.

Web stranice društva: www.fd-pazin.hr.

1 komentara na “Balunom u novu godinu”

  1. uuu napisao:

    ma ca nisu bili super pogotovo oni maleni

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.