Bartulja, najveća istarska pučka fešta, uz klapu, Bajagu i istarske glazbenike

Najveća istarska pučka fešta, žminjska Bartulja ove godine u tri dana, od 23. do 25. kolovoza, na dvije pozornice dovodi klapu Sveti Florijan, Bajagu i Instruktore, Atomsko sklonište i Danijelu Martinović uz istarske glazbene zvijezde Vesnu Nežić Ružić i Lidiju Percan.

Uz impresivni glazbeni program posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska i sajamska ponuda te kulturna, društvena i sportska događanja. Prema predviđanjima na Bartulji se ove godine na trodnevnim događanjima očekuje i do 40 tisuća posjetitelja.

Prvoga dana, u četvrtak, 23. kolovoza, nastupa klapa Sveti Florijan, 24. kolovoza Bajaga i Instruktori te Atomsko sklonište dok u subotu, 25. kolovoza, na Bartulju stižu Danijela Martinović, Vesna Nežić Ružić, Lidija Percan i slovenska grupa Zapeljivke.

Na dan Bartulje održava se i tradicionalna nogometna utakmica u Žminju, boćarski turnir u Vidulinima, pljoćkarski u Žminju, gađanje glinenih golubova u Slivarima, smotra autohtonih životinja te biciklijada. Uz štandove s raznom robom na Šterni će se održati i sajam starih zanata, a u kuli kulturni program iznenađenja, rekao nam je načelnik Žminja Aldo Bančić.

Novi koncertni prostor ‘Arena Žminj’ bit će organiziran preko puta Osnovne škole Vladimira Gortana, dok će se dio programa odvijati na već tradicionalnom prostoru Zad kaštela.

Bartulja je i ove godine koncipirana kao zabava za sve uzraste, od starijih do najmlađih, poručio je načelnik Bančić koji na feštu poziva sve Istrane i njihove goste.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.