BC Benettobasket obranio naslov

SalkoPrva utakmica posljednjeg dana odlučivala je o pobjedniku turnira. Početak utakmice već je pokazao je da u Treviso ide pobjednički pehar. Na krilima 205 cm visokoga Raphaela Gasparda (32 koševa, MVP turnira) na kraju prve četvrtine je 23:11, a do poluvremena 45:28. Kada su se niži i mlađi Zadrani preko Longina (13) i Bašića (10) približili na 10-tak razlike tamnoputi Davis (7) skokovima i krađama lopte povećavao je prednost tako da je kraj utakmice uz učešće svih igrača u zapisniku donio izvjesnih 82:64 za goste iz Italije. Sve je postalo jasno.

U krugu tri ekipe sa dvije pobjede i jednoga poraza na temelju međusobne koš razlike sa plus 17 Benettonbasket je prvi, a minus 1 Split je drugi, a sa minus 16 Zadar je treći. U posljednjoj utakmici turnira domaćini Ghia staff Pazin predvođeni playmakerom Nikolom Curilovićem (MVP domaćega sastava), te Tomcem (16 koševa ) i Dausom (10 koševa) protiv odličnih Splićana vode prvi dio prve četvrtine, a do kraja prve četvrtine održavaju pristojnu razliku (14:20).

Međutim u drugoj četvrtini Splićani serijama povećavaju vodstvo, koje i povećavaju do kraja (uz učešće svih igrača u igri sa obje strane) do konačnih 91:50. Gosti su bili predvođeni efikasnim Jukićem 25 koševa ( 7 trica) i visokim Marićem 17 koševa.

Na kraju najboljim igračima prigodne statue je podijelio instruktor HKS-a gospodin Boris Sinković, a svim ekipama pehare gradonačelnik Renato Krulčić i predsjednik KK Ghia staff Pazin Neven Ćus. Najavljen je uz pohvale gostiju organizatorima i slijedeći osmi memorijalni juniorski turnir uz isti raspored i sudionke u iste dane koncem rujna 2012., kao uvod u 60- godišnjicu obljetnicu pazinskoga kluba koncen prosinca 2012.

KK Ghia Staff

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.