Beerfest u Sv. Lovreču – pravi pogodak

2Sinoć su Lovrečke zidine u svoja njedra primile stotine ljubitelja piva svih uzrasta koji su se uz to popularno piće od žitarica te kupus, kobasice i drugu gastronomsku ponudu zabavljali uz riječki Belfast food, a njihovom su nastupu prethodili oni pazinske limene glazbe i Tria Provin.

Za one željne glazbe i gužve idealna je bila pjaca pred pozornicom na kojoj su se smjenjivali glazbenici, a štandova je bilo i u susjedstvu pred galerijom gdje su se okupljali posjetitelji koji vole manje gužve i buke.

Lovrečanima i njihovim gostima predstavilo se dvadesetak pivskih marki od domaćih do slovenskih, belgijskih, irskih i čeških. Malo pivo prodavalo se po 10, a veliko po 15 kuna, pred svim su štandovima bile solidne gužve, a svako toliko je trebalo zamijeniti i prazne bačve.

Prvi Beerfest je po svemu sudeći (iako smo ga napustili pola sata iza ponoći) bio pravi pogodak, a posjetitelji sa kojima smo razgovarali više nego zadovoljni ponudom i cijenom. Nadaju se da će se Fešta od bire dogoditi i sljedeće godine jer im je ambijent izvrstan. Novi su gosti pristizali čak i iza ponoći pa pretpostavljamo da će fešta doista potrajati do ranog jutra, kako je i najavljeno.

Organizator događaja je KUD Matka Laginje, a pokrovitelj Općina Sveti Lovreč.

parentium.com

© iPazin.net portal 2001. - 2024.