Bekim Sejranović u pazinskoj Hiži od besid

2U drugoj polovici travnja u pazinsku Kuću za pisce – Hižu od besid stiže Bekim Sejranović koji će se sa čitateljima u Pazinu družiti povodom Svjetskog dana knjige. Bekim Sejranović rođen je u Brčkom (BiH) 1972. godine. U Rijeci, gdje je živio od 1985. godine, studirao je kroatistiku na Pedagoškom fakultetu. Od 1993. godine živi u Oslu u Norveškoj, gdje je i magistrirao 1999. godine na tamošnjem Povijesno-filozofskom fakultetu.

S norveškog je preveo djela Ingvara Ambjørnsena, Froda Gryttena i Josteina Gaardera. Priredio je i preveo antologiju norveške kratke priče „Veliki pusti krajolik“. Autor je studije „Modernizam u romanu Isušena kaljuža Janka Polića Kamova“, zbirke kratkih priča „Fasung“, kao i romana „Nigdje, niotkuda“, „Ljepši kraj“ i „Sandale“. Za roman „Nigdje, niotkuda“ dobio je regionalnu nagradu „Meša Selimović“ za najbolji roman objavljen 2008. na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Druženje Bekima Sejranovića s publikom održat će se u Kući za pisce – Hiži od besid 23. travnja u 19:30 sati, a s autorom će razgovarati Iva Ciceran i Ivana Ujčić. Na ovom susretu s publikom, Bekimu će se pridužiti i predstavnici norveškog grada knjige Tvedestranda, Anita Thorbjørnsen i Jan Kløvstad koji će predstaviti grad knjige Tvedestrand.

Za vrijeme svog boravka u Pazinu, Bekim Sejranović gostovat će u Poreču u programu Booktige 24. travnja u 19 sati, te u Gradskoj knjižnici u Umagu 28. travnja u 20 sati.

1 komentara na “Bekim Sejranović u pazinskoj Hiži od besid”

  1. suzij napisao:

    Čitala sam nekoliko intervjua s njim i poželjela ga upoznati. Baš super da će bit (je) u Pazinu :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.