Benetton Basket Treviso ponovno uzeo pobjednički pehar iz Pazina, Pazinci drugi

2Deveti košarkaški memorijalni turnir Marijan Salamun Salko održan ovoga vikenda u gradu košarke Pazinu, bio je najzanimljiviji i najneizvjesniji do sada.

Počelo je pobjedom domaćina protiv slovenske Olimpije iz Ljubljane. Nakon toga domaćini su bili počašćeni da turnir otvori doministar Vlade Republike Hrvatske te igračka i trenerska legenda Petar Skansi. Prije toga održani su prigodni govori sportskog direktora Benettona Paola Pressacca, predsjednika pazinskog kluba Nevena Ćus i pročelnice za društvene djelatnosti grada Pazina Nevije Srdoč.

U drugom susretu Benetton je nakon vodstva od 15 razlike izgubio 7 razlike od Splita CO.

Drugi dan turnira u Svetom Petru u Šumi domaćini su dugo držali priključak sa “biancoverdima”, ali je na kraju pobjeda koja se pokazala ključna za prvo mjesto bila od 20 razlike za igrače iz Italije. U drugoj utakmici Olimpija je tri četvrtine držala dvoznamenkasto vodstvo nad Splićanima, koji su u zadnjoj četvrtini preokrenuli rezultat na svoj mlin.

Tog dana u popodnevnim satima su predstavnici ekipa uz prisustvo načelnika općine Gračišće Ivana Mijandrušića bili na grobu pokojnoga Salka.

Zadnjeg dana turnir je ponovno “preseljen” u dvoranu pazinskog kolegija. U prvoj utakmici sličan scenarij za Ljubljančane koji ponovno na konopcima drže sada Talijane dvoznamenkastom razlikom, da bi na kraju ponovno četiri sekunde prije kraja pobjeda pripala igračima Benettona.

U zadnjoj utakmici turnira domaćini priređuju još jedno ugodno iznenađenje i sa 18 razlike pobjeđuju favorizirane Splićane. Na kraju između tri ekipe sa dvije pobjede i jednim porazom, Benetton Basket je zahvaljujući međusobnoj koš razlici prvi, Ghia staff iz Pazina druga, treći Split CO, a Olimpija Ljubljana unatoč odličnom dojmu bez pobjede četvrta.

Sve ekipe su dobile pehare, kao i najbolji domaći igrač David Ferenčić. Pored doministra Skansija, turnir su pratili brojni košarkaški stručnjaci, između ostalih i instruktor HKS-a profesor Boris Sinković, tajnik Udruge hrvatskih košarkaških trenera i izbornik predkadetske reprezentacije Hrvatske Dalibor Davidović, predstavnici akademije Nikola Vujčić trener i ex trofejni izbornik u mlađim kategorijama Mladen Šestan i njegov pomoćnik Veljko Perović. Na kraju pehare je podijelio i uz govor sa željom za ponovnim viđenjem dogodine turnir proglasio završenim gradonačenik grada Pazina Renato Krulčić, javljaju iz pazinskog kluba.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.