Bernard Udovičić – pobjednik festivala “All you need is love”

Bernard Udovičić - pobjednik festivala (Glas Istre, 28.11.2010.) Bernard Udovičić pobjednik je 12. pazinskog Festivala mladih pjevača “All you need is love”! Prvu nagradu žirija Bernard je zaslužio otpjevavši uz gitaru hit Chrisa Isaaka “Wicked game”, dok je nagrada publike pripala mladome boybandu odnosno triju Antonio, Dalibor i Branimir (sva trojica su, naglasio je voditelj Alan Poropat, i nogometaši “Pazinke”) koji su otpjevali pjesmu “365” s kojom je prije nekoliko godina zabljesnuo jedan drugi, danas već zaboravljeni boy-band.

Stručni žiri u sastavu Ariana Kunštek, Damjan Bučić i Ines Prajo dodijelio je drugu nagradu Lari Demarin; treću su nagradu podijelile Petra Ošo i Tena Bevčar, nagrada za najbolju interpretaciju pripala je mladom Antoniju Krištofiću, dok je na najbolji scenski nastup nagradena Eria Bassani.

Dvanaesto izdanje ovog festivala otvorio je lanjski pobjednik Mateo Pilat, a u natjecateljskom dijelu programa izvedene su dvadeset i dvije pjesme, sve u solo izvedbama osim spomenutog boy-banda. Iako velika dvorana pazinskog Spomen doma nije bila dupkom puna kao prijašnjih godina, izvrsna atmosfera stvorila se od samog početka: pretežno mlada publika bodrila je svoje ljubimce, podržavala ih gromoglasnim pljeskom i navijanjem, pjevala s njima, a na pozornicu su nerijetko dolijetale i plišane igračke.

Izbor pjesama s kojima su se došli nadmetati mladi pjevači iz cijele Istre bio je uobičajeno šarolik, uz domaće hitove najviše se pjevalo na engleskom, ali i na talijanskom jeziku, ali ni istarskokvarnerski melos i domaća besida nisu bili zapostavljeni. Nakon što su se izredali pjevači u natjecateljskoj konkurenciji, žiri se povukao na vijećanje, a do proglašenja pobjednika odvijao se šou-program u kome su nastupile dvije postave pazinske plesne skupine The Spirit, zatim mladi pjevači koji su zastupali Hrvatsku na posljednjem “Malom Sanremu”, Erika Bele i Dominik Draguzet, i naposljetku Alan Poropat, koji je uz Nikolinu Končarević živahno i duhovito vodio cijeli program.

Treba napomenuti da je ovogodišnjem Festivalu, kojeg su organizirali Pučko otvoreno učilište u Pazinu te udruga Mali veliki mikrofon iz Buzeta, prethodila audicija na kojoj je nastupilo četrdesetak izvodača, a njih 24 probrano je za nastup u petak navečer u Pazinu.

Entuzijazam, poletnost i vrlo visoka kvaliteta izvodača, te oduševljenost publike znaci su da pazinski Festival mladih pjevača, osim što postiže već respektabilnu tradiciju, ispunjava prostor kojeg su mladi talenti širom Istre očigledno vrlo potrebiti, i dobro znaju kako ga popuniti.

www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.