Besplatna edukacija za 36 nezaposlenih osoba

Do 10. svibnja nezaposlene osobe koje su završile srednju školu smjera kuhar ili hotelijerski tehničar mogu se prijaviti na program usavršavanja Pučkog otvorenog učilišta Pazin.

Program nosi naziv usavršavanje za kuhara specijalista tradicionalne istarske kuhinje, a ukupno će se školovati 36 osoba. Program, koji su sastavili vrhunski stručnjaci u kuharstvu, traje 150 sati od čega su 23 sata teorijske nastave, 57 sati vježbi i 70 sati praktične nastave, a obuhvaćaju pripremu svih vrsta jela prema istarskoj recepturi. Informacije i prijave primaju se na e-mail [email protected]. Nastava će se održavati u prostorijama POU-a Pazin i u Edukacijsko gastronomskom centru Agencije za ruralni razvoj Istre na Gortanovom brijegu. Program je verificiran te polaznici na kraju obrazovanja dobivaju javnu ispravu, a zvanje se upisuje u e-radnu knjižicu.

U ljetnim mjesecima, za vrijeme trajanja turističke sezone nastava se neće održavati. Više informacija o projektu i programima obrazovanja možete saznati na internetskim stranicama Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu. Obrazovanje se provodi u sklopu projekta pod nazivom “Novo znanje za buduće zvanje” unutar kojeg POU u suradnji s partnerima na projektu LAG-om “Središnja Istra”, AZRRI-jem i tvrtkom Iskop, radi na razvoju triju novih obrazovnih programa usmjerenih na unapređenje kapaciteta u razvoju turističke ponude središnje Istre.

Projektom se izrađuju standardi zanimanja i standardi kvalifikacija prema metodologiji izrade Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) te nastavni planovi i programi za zanimanja: održavanje vrtova i bazena, osposobljavanje za poslove batlera te usavršavanje za kuhara specijalistu tradicionalne istarske kuhinje. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda putem natječaja “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih-faza II.”, a vrijednost mu iznosi 1,3 milijun kuna.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.