Besplatno obrazovanje za poslove u turizmu – poziv zainteresiranim kandidatima

Pučko otvoreno učilište Pazin provodi besplatno obrazovanje za poslove u turizmu. Programi su verificirani od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te se zvanje upisuje u e-knjižicu.

Početak obrazovanja za sva tri programa je krajem rujna a glavni uvjet za besplatno obrazovanje je da je osoba u trenutku upisa u obrazovni program (krajem rujna) nezaposlena i prijavljena na HZZ.

  • Osposobljavanje za poslove vođenja i održavanja kuća za odmor
  • Osposobljavanje za poslove održavanja bazena i okućnica
  • Usavršavanje za kuhara/kuharicu spacijalistu/specijalisticu tradicionalne istarske kuhinje

OSPOSOBLJAVANJE ZA POSLOVE VOĐENJA I ODRŽAVANJA KUĆA ZA ODMOR
Poslovi VODITELJA KUĆE ZA ODMOR:

-poslovi upravljanja procesom dolaska i odlaska gostiju u smještajnom objektu,

-poslovi prijave/odjave te drugih potrebnih poslova evidentiranja ( prijave evidentiranje utrošenih vanpansionskih usluga, vođenje kartoteke gostiju (evidencije navika i preferencija gostiju), anketiranje gostiju

-poslovi informiranja gostiju

-organizacija vanpansionskog događaja / usluge za goste smještajnih objekata

-poslovi domaćinstva (proces upravljanja kvalitetom smještaja, nabava i organizacija poslova čišćenja, pranja, održavanja..)

Polaznici obrazovanjem usvajaju znanja iz osnova marketinga, poslovnog komuniciranja, najčešće korištene fraze na stranim jezicima potrebne za uspješnu komunikaciju s gostom, upravljanje procesom prijema i ispraćaja gosta, poslovi organiziranje poslova održavanja kuće za odmor te organiziranje posebnih događaja i usluga na zahtjev gosta

– uvjet najmanje završena trogodišnja srednja škola

 

OSPOSOBLJAVANJE ZA POSLOVE ODRŽAVANJA BAZENA I OKUĆNICA
Polaznici uindexsvajaju znanja i vještine za poslove pravilnog čišćenja i održavanja bazena i bazenskog postrojenja te pravilne njege bazenske vode, poslove održavanja ukrasnog bilja i nasada u vrtu, održavanja travnjaka, pravilnog orezivanja i navodnjavanja.

– uvjet najmanje završena osnovna škola

 

USAVRŠAVANJE ZA KUHARA/ICU SPECIJALISTU/ICU TRADICIONALNE ISTARSKE KUHINJE
Usavršavanjem kuhara i turističko hoteljerski komercijalista, usvajaju se znanja i vještine pripremanja jela usklađenih okusa i tekstura koristeći specifične namirnice istarske kuhinje, korištenje istarskih vina i maslinova ulja u kulinarstvu, pripremanje jela na ognjištu, pravilnog rezanja pršuta, pripremanja jela tradicionalne istarske kuhinje koristeći nove tehnologije i u skladu s suvremenim trendovima u kulinarstvu, osmišljavanje jelovnika trad. istarske kuhinje i jelovnika za zdravu i dijetalnu prehranu prilagođenu posebnim dijetalnim potrebama, upravljanje sustavom osiguranja kvalitete hrane HACCP, zaštita na radu za poslove s posebnim uvjetima rada.

– uvjet završena srednja škola smjer kuhar ili THK

Informacije i prijave na mail: [email protected] i na broj telefona 095/456-4564

POU Pazin / iPazin,et

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.