Bez dima da, ali bez malvazije nideri

foto: BBC.co.ukKoliko su Istrijani bili glasni u borbi za ukidanje nula promila alkohola u krvi vozača, zbog šteta u ugostiteljstvu, toliko najave zabrane pušenja na javnim mjestima prihvaćaju pomirljivo.

Ne očekuju kazne
Marino Paretić, predsjednik Ceha ugostitelja Istre, koji ima 1700 članova, kaže da je to trebalo očekivati. Primjena se očekuje krajem godine.

– Ta će odluka naštetiti kafićima i barovima. U prvom zamahu prihod će se smanjiti i 30 posto. Prema iskustvima Talijana i Slovenaca, znamo da dugoročnih gubitaka nema. Naši su objekti već prilagođeni novom zakonu, većina ih ima odvojene prostore za pušače, ugrađene ventilacije i filtre, a mogu se i cijeli lokali urediti samo za pušače – kaže Paretić.

Ceh još može uputiti primjedbe na novi zakon, a ugostitelji će imati rok za usklađivanje 10 mjeseci. Kazne se ne očekuju. Pulski ugostitelji podržavaju novi zakon.

Kulturološke navike
Gorka Ostojić-Cvajner vlasnica je popularnog kafića na Forumu.
– Došlo je vrijeme da i mi prihvatimo neke kulturološke, zdrave, navike Europe. U mome je kafiću oko 50 posto mladih pušača, ali morat će pušiti vani. Imamo cjelogodišnju terasu, pa tko voli, nek’ izvoli. Prostor neću pregrađivati – kaže.

Večernji.hr

3 komentara na “Bez dima da, ali bez malvazije nideri”

  1. Anonimno napisao:

    Ki prihvaća pomirljivo ????? Još ćemo vidit za to…

  2. Anonimno napisao:

    Ma naravno da prihvaćamo taj novi zakon!!!

  3. uuu napisao:

    ma stešo će se pit neće pas promet bez brige… još će se i povećat.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.