Bez redukcija 2. stupnja do 20. kolovoza?

Budu li se svi pridržavali restrikcija prvog stupnja redukcije vode, većih problema u vodoprskrbi vode u Istri ne bi trebalo biti negdje do 20. kolovoza, odnosno špica sezone mogla bi proteći relativno neometano.

Zaključak je to sastanka čelnih ljudi Istarske županije, Istarskog vodovoda, Vodovoda Pula i Labin, Istarskog vodozaštitnog sustava, Službe zaštite i spašavanja, Državne uprave za vode, najvećih istarskih hotelijerskih kuća i agencija, Hrvatske obrtničke komore te Hrvatske gospodarske komore u Puli.

To znači da turisti ne bi trebali osjetiti ono što Istru trenutno najviše muči – sušu i nestašicu vode u špici  jedne od najboljih sezona za istarski turizam.

Pročelnik županijskog odjela za turizam Branko Curić pak je pojasnio da nikakve panike ne bi trebalo biti i da će situacija, usprkos alarmantnom stanju vodoopskrbe, proći u redu.

– Stanje je dobro. Hotelijeri provode sve mjere prvog stupnja redukcije i koliko znamo, nije bilo posebnih primjedbi turista na trenutnu situaciju. Gosti su informirani o ovoj situaciji. Dobrom organizacijom može se prevladati i ovaj problem i smatram da se time loša reakcija može svesti na minimum, smatra on.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.