Biciklizam: Rigo prvak Hrvatske (XCE)

2Protekloga je vikenda u organizacija BBK Grožnjan održana utrka Prvenstva Hrvatske u disciplini cross-country eliminator (XCE). Nakon prošlogodišnje utrke koja se održala na sjeveru Hrvatske, točnije u Sv. Martinu na Muri ovogodišnja se bitka za najboljeg šprintera i šprintericu u Hrvatskoj odvijala na utrci 1. XCE “ovca eliminator” odnosno u Istri.

Paolo Rigo (BGK Tuškanac), istrijan na privremenom radu u jednom od najtrofenijih hrvatskih klubova BGK Tuškanac pehar za najbržeg Hrvata u ovoj relativno mladoj disciplini “oteo” je prošlogodišnjem pobjedniku Sandi Bažonu (BK Keindl Sport).

Bažon, još jedan od istarskih mladih talenata, specijalist za kratke i eksplozivne dionice, na kraju se morao zadovoljiti drugim mjestom, dok treće mjesto osvojio je iskusni ali još uvijek itekako konkurentan Saša Vidović (BK Grobnik).

Jedini slovenski natjecatelj u finalu, koji je i poveo utrku, u posljednjim je metrima utrke napravio “harakiri”. Pao je! Tu je utrka odlučena! Peh je imao Bažon koji mu je u tom trenutku bio “na kotaču” pa je priliku iskoristio Rigo, koji se sa posljednjeg mjesta probio do pobjede nakon utrke je izjavio:

“Staza nije bila previše zahtjevna pa je bilo dosta mjesta za zauzimanje bolje pozicije! Konkurencija nije bila prejaka ali trebalo se itekako boriti za što bolju poziciju koja je vodila do finala tako da sam iznimno zadovoljan rezultatom! Pred samim ciljem imao sam i sreće obzirom su dečki ispred mene pali!”

Ostale rezultate pronađite na stranicama organizatora: bbk-groznjan.com

U nedjelju je u Grožnjanu održana posljednja utrka MTB Kupa Hrvatske koja se ujedno bodovala i za UCI C3 bodove. Utrku je pohodio velik broj domaćih i stranih natjecatelja, a pobjedu u muškoj kategoriji odnio je Alexander Gehbauer. Paolo Rigo ukupno deveti (drugi Hrvat) te pobjednik do 23 godine. Link na rezultate: grabarsport.hr

tekst: biker.hr (XCE) i biker.hr (XCO)

Photo: Matej Damijanić i Sunčica Begedin-Martić

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.