Biciklizam: U petak Kroz Istru 54. put / Ograničenja u prometu

2Tradicija se nastavlja. Pred vratima je 54. izdanje međunarodne juniorske biciklističke utrke “Kroz Istru – 3. memorijal Edi Rajković”. Od petka do nedjelje istarskim će cestama pedalirati 143 biciklista iz čak 24 reprezentacije Europe i Azije koje se bore za juniorski Kup nacija.

Prestižna je to utrka godinama na ponos cijeloj Istri, a da bi tako i ostalo zaslužni su treći direktor u povijesti utrke ujedno i predsjednik organizatora utrke Loborike, Dean Vitasović, tehnički direktor Luka Mišović, sponzori i Istarska županija i Grad Pula, predstavnici kojih su jučer u zgradi Istarske županije u Puli medijima predstavili ovogodišnju utrku.

Čim su se na jednom mjestu našli zamjenik župana Miodrag Čerina, županijska pročelnica za sport Patricia Smoljan, pulska pročelnica za sport Elvira Krizmanić-Marjanović, predstavnik glavnog sponzora Valamara Ozren Renko, tajnik SSIŽ-a Dario Koraca i predsjednik HBS-a Martin Čotar, bio je znak da je ovo posebna sportska priredba.

– Ovo je utrka koja asocira na tradiciju, veliki međunarodni ugled, nezaboravnog šjor Edija, a ovo je treće izdanje njemu posvećeno, bicikliste i solidarnost, jer da nije bilo sponzora i gradova teško bi se ova tradicija sačuvala. A osobno ću se u ime Županije potruditi da utrka ide i dalje, rekao je Miodrag Čerina.

glasistre.hr

Ograničenja u prometu zbog biciklističke utrke

Ovoga vikenda, od 25. do 27. travnja, na istarskim prometnicama vozi se tradicionalna međunarodna cestovna biciklistička utrka pod nazivom „54. KROZ ISTRU – Memorijal Edi Rajković“, na kojoj sudjeluju 24 reprezentacije s ukupno 140 natjecatelja biciklista, prateće službe i osiguranje.

Biciklistička utrka održati će se tijekom slijedeća tri dana, po etapama kako slijedi;

I etapa, 25. travnja na itinereru; Poreč – Bale – Vodnjan – Žminj – Pazin – Motovun – Buzet,

II etapa, 26. travnja na itinereru;Umag – Kaštel – Oprtalj – Motovun – Pazin – Žminj – Barban – Labin,

III etapa, 27. travnja na itinereru; Vrsar – Kanfanar – Žminj – Barban – Marčana – Krnica – Marčana – Loborika – Pula.

Zbog održavanja biciklističke utrke povremeno će se zatvarati dionice cesta neposredno prije i za vrijeme prolaska biciklističke karavane, stoga pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji (redara), odnosno da uspore i obaveznozaustave vozila do prolaska biciklista.

Na ciljevima etapnih utrka u Buzetu te Labinu (stari grad) promet će biti privremeno zabranjen za sva vozila neposredno prije dolaska biciklista pa sve do završetka utrke, a zadnjeg dana utrke tj. u nedjelju na pulskim prometnicama biti će na snazi povremene zabrane i ograničenja u prometu, tako da će neposredno prije dolaska biciklista (cca 10 min prije), a očekivani dolazak je oko 12,20 sati, biti zatvorene ceste od Mercatora u Šijani – veliki kružni tok u Šijani – Industrijska ulica – Tršćanska – Trg na mostu (Punta) – Trg Nimfej, a u vremenu od 12 do 14 sati za sav promet biti će zatvorene prometnice u zoni cilja i to; Laginjina ulica od križanja s Dobrilinom kod Istarskog narodnog kazališta, ulice Giardini i Istarska do raskrižja s Ulicom Dubrovačke bratovštine (semafori), te Zagrebačka ulica od Dobricheve do Giardina, kao i Carrarina ulica do Istarske ulice kod (Fine) te će za to vrijeme biti onemogućen promet vozila javnog gradskog prijevoznika Pula promet i TAXI službe.Također, pozivamo vozače da ne parkiraju, odnosno uklone vozila u ulicama; Giardini i Istarska ulica u Puli iz sigurnosnih razloga, odnosno propozicije nalažu da zadnji kilometar prije cilja prostor bude bez parkiranih vozila i predmeta.

istarska.policija.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.