“Bijeg iz Kaštela” u 7. i 8. mjesecu

2“Buzet po starinski” prvi je ovosezonski program projekta Istra Inspirit koji započinje 26. svibnja u 11 sati u Buzetu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Puli. Posjetitelji će naučiti kako se nekada pekao kruh, prala roba i na koju se glazbu plesalo u starom Buzetu iz prve polovice 20. stoljeća.

Zadovoljstvo proteklom sezonom, kad je projekt proveden prvi put, izrazio je pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam Branko Curić. Projekt ulazi u drugu godinu i ima veliku podršku turističkog sektora, naveo je.

Ovogodišnja novost za stanovnike Istarske županije je 20 posto popusta za programe, dok studenti i umirovljenici imaju popust od 30 posto, rekla je voditeljica projekta Manuela Hrvatin. Istra Inspirit ima devet doživljaja-programa, a uz Buzet po starinski, to su i Mitska bića Istre koji se održava u Puli, Crispo u Medulinu, Spacio u Rovinju, Vještica Mare u Svetvinčentu, Iustitia u Poreču, Svjetionik ljubavi u Savudriji, Bijeg iz Kaštela u Pazinu i Rudarska republika u Labinu koji će se, uglavnom nedjeljom, odvijati do 29. rujna.

– Istra Inspirit nije samo turistički program nego i edukativni program za domaće stanovnike. Ove smo godine o njemu educirali hotelijere i turističke agencije, radimo edukacije i za privatni smještaj, a održana je edukacija i za bukere koji će prodavati programe, rekla je Hrvatin. Novitet je, dodala je, Istra Inspirit junior za školske grupe, a na projektu surađuju i studenti Kulture i turizma pulskog sveučilišta. Povodom najave programa, predstavnici tvrtke Autowill uručili su Inspirit timu ključeve novog Inspirit sponzorskog automobila. Organizatori Istra Inspirita su Istarska županija, županijska Turistička zajednica i Istarska razvojna turistička agencija. Sve dodatne informacije o projektu dostupne su na web stranici www.istrainspirit.hr.

tekst: glasistre.hr

Jules Verne: Bijeg iz Kaštela

14.07.2013 – 20:30

10.08.2013 – 20:00

istrainspirit.hr

4 komentara na ““Bijeg iz Kaštela” u 7. i 8. mjesecu”

 1. pasutica napisao:

  Društvo, vjerojatno se i ovom projektu može naći nešto radi čega ga se može popljuvati, ne? :)

  Bravo Manuela, “peglaj” dalje!

 2. Između redaka napisao:

  Pa osim šta se Magnus Pazin javno hvali da otvara kafić u kaštelu., bez javnog natječaja, bez papira… nebi ništa rekao da nije vlasnik bivši dečko Manuele.. peglaj dalje?

 3. BijesSvevišnji napisao:

  Jedini je koji je bio na predstavama i pomogao kad je trebalo. Ostali su se mudro bavili svojim “poslovima” i onda, kad su ulučili priliku, digli na zadnje noge da nesto nije regularno.
  Mora da si socijalno aktivan (aktivno čekaš natječaje) :)

 4. ideeš napisao:

  Samo se vi pjenite, ali mi ćemo pobijediti i delat ćemo ča nas je volja

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.