Birajte najpotrebnije komunalne akcije po mjesnim odborima u 2015. godini!

pazin_proračun_2014U utorak, 16. rujna 2014., kreću javne rasprave po mjesnim odborima na kojima će građani moći izabrati najpotrebnije komunalne akcije za financiranje iz proračuna Grada Pazina u 2015. godini. Prva javna rasprava će se održati za područje Mjesnog odbora Stari Pazin, nakon koje će se nastaviti po ostalim mjesnim odborima.

Građanke i građani s područja Pazina tijekom srpnja mogli su, kao što je bilo i najavljeno, mailom, poštom ili osobnim dolaskom u Grad Pazin, predložiti komunalne akcije na području svog mjesnog odbora za koje smatraju da trebaju ući u proračun za 2015. godinu, s ciljem da na tribinama u rujnu o tim prijedlozima raspravljaju i glasaju.

Do kraja srpnja zaprimljeno je 70-ak različitih prijava, ali ne i sa svih područja mjesnih odbora pa je rok za prijave produljen u mjesec kolovoz. Tijekom cijelog razdoblja, građani su informirani i poticani kroz brošure, radio najave te internet stranice, kao i kroz osobne kontakte i razgovore s mjesnim odborima. Tijekom kolovoza pristiglo je još 20-ak prijava.

Sve zaprimljene prijave analizirao je radni tim sačinjen od službenika svih upravnih odjela Grada Pazina. Dio prijava izlazi iz financijskih, pravnih ili prostornih okvira komunalnih akcija, a dio se odnosi na godišnji program tekućeg održavanja komunalne infrastrukture, pa se o njima neće moći glasati u okviru komunalnih akcija, no, o svakoj zaprimljenoj prijavi građani će na javnoj raspravi dobiti povratnu informaciju u uvodnome dijelu.

Rasprava će se potom fokusirati na onaj dio prijava koji se odnosi na same komunalne akcije. Građanke i građani raspravljat će o prioritetima i potrebama kako bi se na kraju došlo do zaključka koju komunalnu akciju smatraju najpotrebnijom za uvrštenje u proračun 2015. Mjesni odbori Stari Pazin, odnosno Pazin, zbog mnogo većeg broja stanovnika, imat će prilike izabrati dva, odnosno tri, prioriteta.

Popis predloženih komunalnih akcija po mjesnim odborima bit će dostupan i on line na forumu iPazina www.ipazin.net/forum.

Pogledajte raspored održavanja javnih rasprava i sudjelujte!

Raspored održavanja javnih rasprava po mjesnim odborima

16.9. utorak u 18:00: STARI PAZIN, prostorija mjesnog odbora na Starom Pazinu (biračko mjesto)

18.9. četvrtak u 18:00: ZABREŽANI, Stara škola – zgrada Mjesnog odbora
18.9. četvrtak u 20:00: HEKI, zgrada Mjesnog odbora

23.9. utorak u 18:00: KAŠĆERGA, Škola
23.9. utorak u 20:00: BERAM, zgrada Mjesnog odbora

24.9. srijeda u 18:00: ZAREČJE I GRDOSELO, zgrada Mjesnog odbora u Zarečju(Društveni dom)
24.9. srijeda u 20:00: LINDAR Stara škola – zgrada Mjesnog odbora

30.9. utorak u 18:00: DRŠĆEVKA I DUBRAVICA, Pazin, Društveni centar “Veli Jože”

1.10. srijeda u 18:00: BURAJ I CENTAR, Pazin, Društveni centar “Veli Jože”

Napomene:
– s područja tri mjesna odbora: Kršikla, Zamask i Trviž nije pristigla ni jedna prijava pa se zbog nedostatka interesa građana javne rasprave u ta tri mjesna odbora neće održati.

– granice gradskih četvrti Pazina jednake su onima na izborima.

 

Rasprava je na forumu https://www.ipazin.net/forum/index.php/board,12.0.html

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.