Bivše kino i spomenik kulturne baštine postaje butiga

staro_kino_pazin_2015Zgrada nekadašnjeg kina i dvorana “Mirna” postat će uskoro trgovina drogerije tvrtke BIPA, potvrdio nam je Pero Davidović, rukovoditelj Ekspanzije i tehnike tvrtke BIPA. U sklopu upravo započetih radova potpuno će se preurediti prostori koji su pokoljenjima Pazinaca prirasli srcu, kao njihova kino i popularna plesna dvorana.

Više pročitajte ovdje: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/bivse-kino-i-spomenik-kulturne-bastine-postaje-butiga-510582.

glasistre.hr

10 komentara na “Bivše kino i spomenik kulturne baštine postaje butiga”

 1. NOUP napisao:

  od priča za mueller i dm, dolazi bipa… ma “super” -.-

 2. Alisa u zemlji cudesa napisao:

  Zato što DM i Muller zahtjevaju puno veću kvadraturu od ponuđene u Pazinu a i sredstva koja se ulažu u obnovu i najam nisu zanemariva. Kako god, dobrodošla su nova radna mjesta u ionako posrnulom pazinskom tržištu rada

 3. Vitorio napisao:

  Ne rabi bit čangrižav. Objekat kojemu je prijetilo totalno urušavanje, smješten u centru grada u vlasništvu POU (čitaj grada)će se na vrijeme obnovit, a to znači i zaštitit od daljnjeg propadanja. POU Pazin će na godišnjoj razini dobivati cca 140.000 kn od najma (ako dobro piše u G.I.) Navodno će bit i jedno šest radnih mjesta i to je to. Dakle u priči nema negative. kamo li sreće da se na sliačan način riješe i ostali gradski prostori, naročito oni u staren dijelu grada, npr. Štamparija, kaštel i sl.).
  Tumpiću jedamn plusić za ovo i još jedan za uspješnu realizaciju tečajeva za uporabu pesticida.

  1. lolcina napisao:

   Slažen se da je to dobar potez, ako sve zamemo u obzir.

   Jedino je malo bezveze ča će POU postat neka vrsta ZG Holdinga koji se bavi svačime i prihoduje od svačega (parking, najam…), samo ne od onega ča mu je djelatnost.

   1. Alisa u zemlji cudesa napisao:

    Tumpic je naslijedio velike dugove i mislim da se dobro snalazi pokusavajuci ih vratit

   2. Vitorio napisao:

    Lolcina ne moraš se previše s time zamarat. Pouzdano znam da je je ove 2015. godine jako puno aktivnosti POU Pazin usmjereno na obrazovenje odraslih. Edukacija za korištenje pesticida je koliko znam bila vrlo uspješna,a tu je POU izašlo i Van pazinštine, i ne samo to bilo je i više različitih oblika edukacije odraslih. Pa evo i auto škola “Milotić” je u prostorima POU, navodno se pripremeju i neki drugi edukativni programi pa bi osnovna i zakonska funkcija POU Pazin bila zadovoljena. Ono što je golim okom vidljivo je da je prostor Spomen doma de facto rupa bez dna (ptostor je to koji je i u “zlatnim vremenima” teško održavati). Tu je i cijeli kompleks starog kina, mirne i prostora starog pučkog koji su u graditeljskom smislu u derutnom stanju, propadaju i zahtjevaju pojačano održavanje. Sve je to iznimno skupo, a POU novaca nema. Prethodna je struktura ionako nedostatan novac u ogromnim količinama ulupala u razno razne sudske i druge neopravdane troškove.
    dakle novac negdje treba nabavit, u proračunu ga neme dovoljno pa je evo ovoj najam sigurno pozitivan i pametan potez.

   3. joko napisao:

    Lolcina, kad pogledaš koliko ljudi je na ipazinu pogledalo anketu povodom Tjedna cjeloživotnog obrazovanja, a koliko je pogledalo vijest o otvaranju nove butige, onda ti je sve jasno. Bar bi trebalo bit sve jasno.

 4. NOUP napisao:

  mueller i dm nude bolje i kvalitetnije, pa i jeftinije proizvode.

 5. kapitalizam napisao:

  @NOUP mueller i dm i Bipa i ne znam koja druga god su firme na trzistu, i pokusavaju sve sto mogu i znaju da opstaju i ostvare profit. I koja god od njih procijeni da joj poslovno odgovara da otvori prostor u Pazinu, ta ce vjerojatno to i napravit. Ali ne zato sto ti i ja to zelimo/ preferiramo /ne zelimo/ mrzimo nego zato sto je to njihov trzisni interes. Eto, izašli smo iz mraka pa nam je sada tako

 6. Susjeda napisao:

  Veliki plus za obnovu zgrade ali jos veci minus za 7 besplatnih parkirnih mjesta manje!!!

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.