Boćarski centar “Aleksandar Anzur” dobio novu svlačionicu

Početkom travnja 2018. godine, uspješnom prijavom na Program aktivne zajednice Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, uspjela je dobaviti sanitarni kontejner, koji služi kao svlačionica i sanitarni čvor, u vrijednosti od 139.475,25 kn. HOO sudjelovao je sa financiranjem 50% sredstava, odnosno sa 69.737,63 kn, dok su ostala sredstva osigurana kroz proračun Grada Pazina, a sredstva koja su bila potrebna za montažu i spoj tople veze između dvorane i nove jedinice, u iznosu od 50.000,00 kn, riješena su sponzorstvom i vlastitim radom.

Svlačionicu u sklopu svojih treninga i službenih utakmica, koristiti će svi boćarski klubovi u Pazinu, trenutno ima ih šest, a koristila se je i za potrebe međunarodnog turnira Petoboj nacija ‘A. Anzur – A. B. Lagier’ koji se održao u Pazinu od 17. do 19. kolovoza ove godine.

Moramo naglasiti uspješnu dugogodišnju suradnju između ZSU Grada Pazina i HOO koji je kroz svoje natječaje, sufinancirao kupnju dva kombi vozila vrijednosti 345.421,11 kn, koje svakodnevno koriste sportske udruge i klubovi Grada Pazina, rekao je Lucijan Ujčić dopredsjednik ZSU-a Grada Pazina.

Zahvaljujući potpori HOO-a, pazinska Boćarska dvorana s dvije potpuno opremljene svlačionice sada zadovoljava sve uvjete potrebne za održavanje svih vrsta natjecanja.
Svlačionica koja je izrađena i dostavljena od strane pazinske firme Ghia pro d.o.o., napravljena je na način da ima konstrukciju od pocinčanok čelika debljine 15/10, zidovi i krov napravljeni su od sendwich panela izrađeni od profiliranog lima poliuretanskom nezapaljivom pjenom. Podna obloga sastoji se od iverice debljine 18 mm prekrivena linoleumom. Vrata i prozori su od bijelog aluminijia sa izolacijskim sandwich panelom i staklom od 4 mm. Sanitarni kontejner dimenzije: 610 cm x 240 cm x h220 cm (14,6 m2), je opremljen sa jednom wc školjkom, tuš kabinom, pripadajućim bojlerom, dva lavandina i klima uređajem, koji služi za hlađenje i grijanje prostorije.

Pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač pohvalio je ZSU Grada Pazina koje je prepoznala pogodnosti natječaja HOO kojima poboljšava uvjete za rad svojih sportaša, izrazivši zadovoljstvo što sada pazinska Boćarska dvorana ima kvalitetnije uvijete za rad boćara. Zadovoljstvo ovim projektom, ali i suradnjom HOO-om izrazio je i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić uvjeren kako će nova svlačionica biti od velike koristi svim pazinskim boćarima, a pogotovo mladima kojih je sve više u ovom sportu i koji na natjecanjima redovito postižu dobre rezultate i visok plasman.

pazin.hr

7 komentara na “Boćarski centar “Aleksandar Anzur” dobio novu svlačionicu”

 1. Anonimno napisao:

  o jebatepatak… ča je počela izborna kampanja??? obnoviš jenu pišljivu svlačionicu tamo nekega boćališta koje se koristi više za ona dva koncerta na leto nego za boćanje, i za to se zove gradonačelnika i novinare???

  s druge strane mladi odlaze, stacionar od raspada i neljudskih uvjeta spašavaju donatori, industrijska zona bez normalnega interneta i propisnih vodovodnih instalacija, nova dvorana guta šolde kao vreća bez dna… o temu mister Krule ne govori okružen novinarima, a???????????

  MRŠ

  1. Anonimno napisao:

   Kad si već spomenuo “vreću bez dna”, pogledao sam malo zadnje financijske izvještaje PAZIN SPORT d.o.o. Tuga i jad. I sad neka netko ima obraza ponovo reći da je bilo bolje graditi novu dvoranu iz inata Kolegiju, da se njima ne plaćaju stvarni troškovi hladnog pogona. Sad je “bolje” – sad obje dvorane zjape poluprazne, a PAZIN SPORT je jedva u plusu i to isključivo zahvaljujući subvencijama koje čine čak polovicu prihoda. Da bi stvar bila apsurdnija, većina stvarnih prihoda dolazi od nesportskih događanja, pa bi bilo bolje da su napravili koncertni ili kongresni objekt. Trećina troškova su samo plaće, plus 70.000,00 kn samo na putne troškove. Bez obzira na to, dotični uhljebi se uredno časte prigodnim nagradama od 12.500,00 kn da ne izgleda da imaju preveliku plaću. Dakle, PAZIN SPORT d.o.o. troši duplo više nego uprihoduje, i to ne računajući kreditne obveze koje su na proračunu Grada. Zato i nije čudno da Grad iz svojih sredstava mora financirati svlačionicu boćališta. Gdje su sada oni političari koji su predviđali i naivci koji su vjerovali da će dvorara ne samo biti u plusu u tekućem poslovanju, nego da će sama vraćati kredit.

   1. telefon napisao:

    ne sekiraj se. ku pofali budu još malo podigli prirez, komunalnu, upravljanje zgradama, odvodnju, odvoz smeća.

 2. r napisao:

  prije nego ostavljaš ovakve komentare, koji nisu ni komentari nego izbljuvavanje, pogledaj se u špegalj i zapitaj se ča delaš na ipazinu.

  1. Anonimno napisao:

   na ovakove stvari se moreš jedino zbuljvat

   ne pitan se ča delan na iPazinu nego ča delan u Pazinu

 3. Anonimno napisao:

  Administratoru:
  Pravila komentiranja napisana su s ciljem da komunikacija na iPazin portalu bude u skladu s važećim zakonima i općeprihvaćenim normama PRISTOJNOG komuniciranja.

  psovke u komentarima dopuštene su samo kao stilski izraz, brisat će se svi komentari u kojima je psovanje usmjereno na ostale korisnike, uredništvo ili subjekte članka

 4. Anonimno napisao:

  HOO sudjelovao je sa financiranjem 50% sredstava, odnosno sa 69.737,63 kn, dok su ostala sredstva osigurana kroz proračun Grada Pazina.
  Znači dobili smo pola šoldi od HOO za napravit svlačionice i opet ima onih koji nisu zadovoljni.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.