Boćarski kamp Istarskog Boćarskog Saveza

Kraj kolovoza, tradicionalno, već više od dva desetljeća, u godišnjem je kalendaru aktivnosti Istarskog boćarskog saveza rezerviran za ljetni boćarski kamp za mlade u Poreču u kojem je i ove godine, tjedan dana, nova boćarska znanja usvajalo 18 mladih boćarica i boćara iz većeg dijela Istre.
U pretežnoj skupini dječaka dobrnog uzrasta od devet do 16 godine ove su godine bile i tri djevojčice. I ove godine, kao nagrada za ostvarene rezultate, u radu kampa besplatno je sudjelovalo i troje najboljih iz ovogodišnje serije natjecanja pod nazivom Boćajmo u školi koje IBS provodi u cilju popularizacije boćanja kod najmlađih, Lucija Burul, Ivan Načinović i Aleks Brajković.

Boćarsko znanje polaznika kampa bilo je vrlo raznoliko, te je među polaznicima bilo i potpunih početnika, pa sve do već osvajača medalja na kadetskim prvenstvima Hrvatske. No podatak koji IBS posebno raduje je veliki interes mladih za uključivanje u rad kampa, posebno s područja Labinštine koji je proizašao iz trogodišnjeg projekta Boćajmo u školi. Stoga je ove godine interes za uključivanje u kamp uvelike nadišao njegove kapacitete i mogućnosti, te IBS stoga desetak zainteresiranih djevojčica i dječaka nije ni mogao primiti u kamp, ali se nada da će oni svjejedno nastaviti aktivno trenirati boćanje u svojim sredinama.

Glavni instruktor u kampu i ove je godine bio naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, školovani trener boćanja Valter Ivančić, aktivni prvoligaški boćar Pazina, a cijelo vrijeme trajanja kampa s mladih je istarskim boćarima radio i Čedo Vukelić, izbornih hrvatske juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske, sigurno najveći boćarski autoritet za rad s mladima u Hrvatskoj. Stoga su mladi u kampu IBS-a zaista imali od koga usvojiti nova boćarska znanja.

Aktivnosti kampa odvijale su se na boćalištu SC Albatros. Polaznici su tradicionalno bili smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osobalja kao i već godinama unazad IBS može uputiti samo riječi hvale.

Osim rada na boćarskoj tehnici bližanja i izbijanja tijekom boravka u kampu mladi polaznici imali su sasvim dovoljno vremena i za razonodu, kupanje u hotelskom bazenu. (IBS)

Polaznici kampa IBS-a 2016.: Nikolina Popović (Montižana), Nataly Krajcar (Čepić), Lucija Burul (Potpićan), Leo Muzica (Buzet), Aleks Brajković, Luigi Šimac (Pazin), Nino Majcan, Martin Štihović (Lindar), Ivan Načinović (Čepić), Dominik Ivan i Domagoj Josip Kubaj, Edivn Zukić (Labin), Filip Popović (Montižana), David Biljuh (Hrboki), Marin Cetina (Orbanići), Noa Tončetić i Marko Krištofić (Tupljak).

IBS / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.