Boćarski klub Pazin među četiri najbolja na Starom Kontinentu

Ušli su pazinski boćari sramežljivo u Kup Europskih Prvaka, a čak i nakon što su prošli u osmini finala francuski Montelimar, Slovenci su za njih bili favoriti. Međutim, u subotu 27. svibnja 2017. godine su u dodatnoj igri nakon poraza u Sloveniji, pazinski boćari ušli među četiri najbolja kluba u Europi!!!
Nije krenulo najbolje, štafeta Guštin B.-Šircelj poražena je tijesno sa 43:42, da bi i oba kruga otišla na stranu Premrua i Vehara. Nakon toga, Tomše je slavio protiv Jurmana u preciznom izbijanju 15:12, da bi Valter Ivančić fantastičnim rezultatom porazio Sofronievskog 30:20.

Iz dva brzinska izbijanja Pazinci osvajaju samo dva boda pa se u posljednji krug igara ulazi sa 10:4. No, tada Alen Guštin s 13:5 savladava Premrua, a jedan par gubi pa je rezultat 12:6. Već je tada bilo jasno da će se krenuti u dodatnu igru.

Prvi su bližali Marino Križmanić i Miha Tomše i obojica su upisali poen. Uslijedila su dva izbijanja, ali A. Guštin i Vehar nisu bili precizni. Nakon toga, Vretenar „valja“ punat, a Kokelj promašuje pa Pazinci vode 2:1. Novi krug izbijanja ponovno nije donio punte nikome, neprecizni su bili Šircelj i Sofronievski.

U posljednjem krugu bližanja Nini Stranić je bio precizan i pazinsko slavlje moglo je početi ! Osim BK Pazin, nastup među četiri najbolja kluba izborili su i zagrebački Zrinjevac te talijanski klubovi Pontese i BRB Ivrea. (ovaj dio teksta preuzet je s www.istrasport.eu).

Hrvatsko boćanje će na završnom turniru ovogodišnjega europskoga Kupa prvaka koje će se 10. i 11. lipnja 2017. godine održati u talijanskom Saviglianu po prvi puta u povijesti imati dva predstavnika.

Naime, uz boćare Pazina koji se u dva susreta sa prošlogodišnjim viceprvakom Europe, slovenskom Tratom iz Škofja Loke, nakon dodatne igre plasirali u polufinale, isti uspjeh na istovrstan način ostvario i aktualni prvak Hrvatske, zagrebački Zrinjevac koji je nadvisio prvaka Europe, francuski CRO Lyon.

Uz Pazince i Zagrepčane na final fouru u Italiji naći će se i dva talijanska kluba, aktualni prvak Europe Pontese za kojeg igra nekadašnji kapetan reprezentacije Hratske Roland Marčelja i najuspješniji svjetski klub tekućeg desetljeća i šesterostruki prvak Eurpe, BRB Ivrea čiji su članovi Marko Beaković i Leo Brnić.

Rezultati uzvratnih susret četvrtfinala:

Trata (Slo) – Pazin (Hrv) 13:9, 1:3 (10:12)                               

CRO Lyon (Fra) – Zrinjevac (Hrv) 14:8, 4:5 (8:14)                   

BRB Ivrea (Ita) – La Perosina Boulenciel (Ita) 14:8 (11:11)     

Pontese (Ita) – Saint Vulbas (Fra) 16:6 (12:10)                       

* U zagradama su rezultati prvih susreta četvrtfinala

Više na: http://www.bocanje-ibs.hr/?idclanka=1109

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.