“Bočice nade” – humanitarna akcija za oboljelu djecu Hrvatske

Bočice nade“Bočice nade” je akcija koja izvorno potječe iz SAD-a pod nazivom “Bottles of hope”, a nju su u Hrvatskoj početkom godine pokrenule članice organizacije “Radionica snova”.

Akcija je svoj naziv dobila tako što je jedna američka umjetnica koja se bavi oblikovanjem polimerne gline, Diane Gregoire, nakon kemoterapije uzela bočice lijekova, ukrasila ih i podijelila ostalim pacijentima kao znak pažnje i simbol nade.

slika3.jpg

Bočice će se dijeliti djeci na onkološkim odjelima bolnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, dana 15. veljače 2008. povodom ‘Nacionalnog dana djeteta oboljelih od malignih bolesti’ u Republici Hrvatskoj.’Dosad su članice diljem Hrvatske održale 20-ak radionica, i trenutno imamo oko 800 ukrašenih bočica, iako, cilj nam je napraviti oko 2000 ukrašenih bočica.’, kazala je Ana Novak, jedna od koordinatorica akcije.

Svaka bočica, osim što je prekrasno ukrašena i što predstavlja pravo maleno remek djelo, također sadrži i papirić s različitim porukama nade za djecu.

‘U akciji trenutno sudjeluje 34 članica diljem Hrvatske, od čega neke pomažu u nabavci, a druge u ukrašavanju bočica. Akciju financiraju same članice, iako, ima i par ljudi koji su pomogli svojim prilozima tako da su donirali potreban materijal (Sculpey, FIMO, PREMO).’, kazala je Ana Novak.

Članice pozivaju sve one koji žele pomoći i pridonijeti ovoj akciji, bilo novcem ili paketićima polimerne gline, da se jave na e-mail: [email protected] ili posjetite njihov službeni blog: bocicenade.blog.hr.

Piše: Vesna Melkić

slika2.jpg

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.