Bogat program Veselog prosinca u Pazinu

Treći po redu, Veseli prosinac u Pazinu najbogatiji je različitim sadržajima dosad, rekao je na konferenciji za novinare Gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić te iskoristio priliku da se zahvali svima na entuzijazmu i trudu koji su uložili u pripremu i organizaciju Božićno-novogodišnjih programa koji će se održavati gotovo svakodnevno od 11. prosinca, pa sve do kraja godine.

Uz Krulčića, na konferenciji za novinare sudjelovali su i Emina Svilar, Viša stručna suradnica za kulturu u Gradu Pazinu, Mirna Milanović, voditeljica kulturnih djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Pazin, David Ivić, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Pazin i prof. Josip Šiklić.

Ovogodišnji izložbeno-prodajni „Sajam pazinske knjige 2012.“- sajam knjiga pazinskih nakladnika i autora koji je posvećen obilježavanju dviju značajnih godišnjica, 200-toj godišnjici rođenja istarskog narodnog prosvjetitelja, biskupa Jurja Dobrile i 100-toj godišnjici istarske himne „Krasna zemljo“ Matka Brajše Rašana održati će se 11. prosinca u holu Spomen doma u vremenu između 10 i 18 sati, rekla je Emina Svilar. Sajam će uz izložbeni dio biti popraćen i raznim drugim sadržajima. Predstaviti će se nova izdanja pazinskih nakladnika kojih je u ovoj godini bio popriličan broj, održati će se radionica za školsku djecu na temu „Bajke o potonulim zvonima“, slikovnice koju je nedavno promovirala Gradska knjižnica Pazin. Za glazbeni ugođaj pobrinuti će se učenici Osnovne glazbene škole, dok će korisnici Dnevnog boravka i pomoći u kući ponuditi čestitke koje su sami izradili.

David Ivić najavio je tri nova izdanja Ogranka Matice Hrvatske Pazin koje će predstaviti na Sajmu. Radi se o nedavno promoviranoj knjizi „Govor Gračišća“ prof. Alvijane Klarić, slikovnici „Adonis i jež“ autorice Dolores Flegar i CD-u s knjigom „Neradni dan“ glazbeno-fotografskog dvojca Danijela Bistričića i Valtera Milovana. Ivić je naglasio kako je ovo zgodna prilika da se ove knjige, ali i starija izdanja svih izdavača kupe po povoljnijim cijenama.

Prof. Šiklić najavio je koncert “Slava tebi Pazin grade” koji će se održati istoga dana kad i Sajam pazinske knjige, 11. prosinca, na dan rođenja Matka Brajše Rašana, autora istarske himne „Krasna zemljo, Istro mila“. Na koncertu će nastupiti zbor Roženice, zbor studenata pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, vokalne skupine Pazinskog kolegija i GSŠ Jurja Dobrile, Bruno Krajcar i Danijel Načinović. Uz djela M. B. Rašana izvesti će se i djela Slavka Zlatića te kantata Saše Šantela „Slava Dobrili“, a proglasiti će se najbolji učenički radovi pisanja eseja na temu biskupa Jurja Dobrile.

Mirna Milanović pozvala je sve zainteresirane za spektakl makedonske narodne pjesme pod nazivom „Ljiljano, mome ubavo“ koji će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma 14. prosinca u 19,30 s popularnom cijenom ulaznice od 30 kuna, a nastupiti će pjevačka grupa i glazbeni ansambl „Despina“ iz Pule.

Od ostalih sadržaja Veselog prosinca gradonačelnik Krulčić najavio je Božićni sajam koji će se održati u Ulici 25. rujna u razdoblju od 20. do 24. prosinca uz rekordni broj izlagača, šaroliku ponudu i bogat popratni program. Biti će tu tradicionalnih istarskih jela, kolača, pjesme, plesa i svirke. Svoje nastupe u popratnom programu su najavili Limena glazba Pazin, Folklorno društvo Pazin, plesna grupa The Spirit, zumba i Baletni i plesni studio Spomen doma. Svoje blagdanske koncerte tijekom prosinca održati će učenici Osnovne glazbene škole, Limena glazba i Mješoviti pjevački zbor Roženice. DTI Pazin održati će humanitarni koncert, Gradska knjižnica „Bajkomaniju“, za najmlađe će se upriličiti doček Djeda Mraza, a na sam Božić u pazinskom klubu “Magnus” održati će se humanitarni koncert pod nazivom “Igy Rock”.

iPazin.net

13 komentara na “Bogat program Veselog prosinca u Pazinu”

 1. mama napisao:

  “bogat” program? o čemu vu pričate? pogledajte malo programe ostalih gradova pa ukradite koju ideju…molim vas da pokusate naći muškog Djeda Mraza ( ili Božičnjaka) jer ste lani totalno zbunili djecu (mislim na podjelu paketića u Spomen domu),lani je bilo katastrofa…. pohvale za “bajkomaniju,klinci uživaju…

  1. sust napisao:

   “mama”, se je moga za djeda mraza prijavit “tata”, jer očito nije bilo muške osobe koja je to htjela. A ova koja je bila, dobro se potrudila odradit svoju ulogu.

 2. lolcina napisao:

  Nikad udovoljit svima. Da se organizira puno više, javili bi se drugi i pitali zaš se u ovoj situaciji troše gradski šoldi na te konzumerističke ili zabavne stvari. Ne moreš i prdnit i stisnit.

 3. gogz napisao:

  @lolcina – Ča ne? Ter vidiš da neki moru stisnit u javnosti, a prdit po internetu (di hi niki ne zna) :D
  @mama – Super je kad se more sjedit za kompom i kenjat po svemu. Kako bi bilo da se uključite u neku udrugu pa sami sudjelujete u kreiranju programa Veselog prosinca?

  1. pazin napisao:

   Program grada pazina je katastrofa,od kada znan za sebe nisan vidijo nista gore.Dovoljno je pogledati tko je slagao program EKIPA IZ SNOVA…alo gdje živimo..SVI valjda znamo sta je BOŽIĆ…ovaj program nema smisla a niti veze sa BOŽIĆEM….neka naš gradonačelnik sjedne u auto i pogleda druge gradove i njihove programe i neka povede ekipu koja je sudjelovala u pripremi ovog programa..umjesto da ste dali malo života gradu da mladi ostanu u gradu i uživaju vi ih tjerate van grada….Koristimo več zadnjih 10 godina iste ukrase i lampice u gradu…imamo zenu za djeda mrazA pa i djeca bježe…umjesto da stavite neke standove sa kuhanim vinom,toplim čajem..vi date covjeku da prodaje lampice i ukrase(bar je bio svake godine do sad)MOGAO BI PISATI DVA DANA ALI CEMU TRUD DOK JE OVAKVA VLAST U GRADU UVJEK CE BITI ISTO….

   1. virna napisao:

    ovo je svakako komentar godine.
    Spol Djeda Mraza mogao bi biti važan faktor u privlačenju investitora i okretanju posrnule pazinske industrije

 4. 2xmama napisao:

  Ne volim kritizirati bas tudji rad i trud, pa pohvale za ljude koji se trude da se nesto pocne dogadjati i da se osjeti duh Bozica i u nasem gradu. Ipak, ne mogu ne primijetiti da je taj “bogat” program zapravo vrlo zastario, nekako me podsjeca na vrijeme moje osnovne skole, dakle rane 80-e. Jest da se tada nije javno slavio Bozic, a mozda bas i zato- sve se svodilo na neke knjizevne radove, recitale, skolski zbor i orkestar.. Nedostaje malo bozicne carolije.. nadam se da ce toga biti bar u vidu bozicnih kolacica, mirisa kuhanog vina i cimeta…

  1. sunce napisao:

   Apsolutno seslažem s ovim komentarom,ako je već Božić neka bude veselo a ovaj ‘bogati program’višepaše za RIM ..

 5. d napisao:

  Opa, zar je stvarno spol Djeda Mraza postao važan faktor u ovom gradu? Čisto da se zna da je prošle godine (teškom mukom pronađen) muški Djed Mraz otkazao tog jutra zbog poslovnih obaveza pa je ženski Djedica uletio i spasio stvar. Meni je bio odličan i ne vjerujem da su djeca bila zbunjena. Ta i u vrtiću je svake godine žena Djed Mraz pa joj se djeca vesele.
  Molimo potencijalne “pravospolne” Djedice da se jave za ovogodišnju podjelu poklona da nam mame budu sretne.

 6. Poštovanje svima! Vrlo tužni vašim komentarima, odgovaramo na njih te pozivamo sve zainteresirane muške Djedice da nam se pridruže te to odrade. S obzirom da su u našoj udruzi muški članovi vrlo deficitarni, Djed Mraz bude onaj koga imamo na raspolaganju. MUški članovi koji su već bili Djedice odavno su u penziji. Žao nam je da mislite da je uopće važno tko je Djed Mraz i da gledate sve kroz poklone. Sve što radimo za djecu ovoga grada, radimo od srca, a ako je vama bilo katastrofa prošle godine, molimo vas da nam se javite s komentarima na naš mail te nam date koji dobar savjet kako da to bolje odradimo. Mi se ipak nadamo da će oni zbog kojih i postojimo, biti zadovoljni!
  Svima od srca sretan Božić i nova 2012. godina!!!
  Društvo Naša djeca Pazin

  1. kj napisao:

   Želim pohvaliti Društvo NAŠA DJECA Pazin koji svake godine ulože veliki trud da bi djeci u Pazinu organiziraqli Djeda Mraza ili Mrazicu. Djeca se vesele i zabavljaju, a odrasli prosuđuju i osuđuju. Pustite djecu da uživaju a vi koji kritizirete – pa pomognite malo, volontirajte kao što volontiraju svi u DND – pametnije ćete iskoristiti višak energije i vremena koji pokazujete u komentarima.
   BRAVO za DND Pazin i njihov trud :-)

 7. sf napisao:

  Čitam i ne vidim ništa loše u Božićnom programu ni da je dosadan, a bogami niti da je loš..niti problem da li je djedu ili djedica.. audicija za ovogodišnjeg DJEDA MRAZA.

 8. osoba napisao:

  Pa naravno da je grad jadan..općenito,ali iskreno se nadam da neće ni taj “hm”sjedit dugo u svojoj stolici kad je nesposoban čak dat komunalcima kakvu vreću soli da bi bio otpio grad od snjega da ljudi ne padaju…majkemi bila bi voljela da padnem pa da ih tužim jer zbilja ovo njihovo ponašanje ne vodi nikamo..to je stvarnost a ne bezvezno pisanje..

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.