Bogomir Duzbaba u Pazinu

LG Galerija Pazin predstavlja izložbu Bogomira Duzbabe “Ukroćena mijena”. čije će otvorenje biti u ponedjeljak, 1. listopada 2012. godine u 19.00 sati. Izložbu će predstaviti Eugen Borkovsky.

Predgovor katalogu:

UKROĆENA MIJENA
Svako je likovno oblikovanje mogućnost igre za umjetnika i za promatrača. Susret se događa izložbenom prezentacijom. U igri se za oba sudionika sve neprestano mijenja, ne samo prelazeći od jednog do drugog rada, već i pri svakom sljedećem pogledu na isti rad. Bogomir Duzbaba podastire fotografije koje izazivaju zanimanje u prvom čitanju. Nove konotacije javljaju se pažljivijim promatranjem, a sasvim nove bivaju asocirane temeljem postava. Komunikacija s promatračem ostvarena je na dvjema razinama: promatrača i pojedinog rada bez obzira na pozicioniranje u prostoru i rad kao dio niza ili grupe. Postav postaje moguća varijanta interpretacije…  (Eugen borkovsky, IX. 2012.)

Bogomir Duzbaba rođen je u Voloskom 1957. godine. Profesor je vjeronauka i sanitarni inženjer. Zaposlen u zboru opere HNK “Ivan pl. Zajc” u Rijeci. Fotografijom se bavi tridesetak godina. Surađivao u listu “Val” i “Adria-mehr”. Dobitnik je druge i treće nagrade na natječajima AVFK u Delnicama. Na foto natječajima Grimalda dobitnikom je nekoliko pohvala i prve nagrade 2010. godine. U Pazinu osvaja drugu nagradu na natječaju u organizaciji DLS Pazin 2011. godine a iste godine i pohvalu na “Petrovi” u Vranji. Sudjelovao na izložbama “More” kino kluba “Liburnija” u Rijeci. Redovito je sudionik likovnih projekata u Grožnjanu i na  mnogim kolektivnim izložbama. Živi i radi u Rijeci.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.