Boi: Općina Pićan je dezorijentirana!

Rockwool«Nevjerojatno je da se investitor prvo privuče poticajima i obećanjima, a nakon što uloži više od sto milijuna eura, nameću mu se davanja koja višestruko opterećuju njegov rad», stoji u reakciji Marca Boija, direktora proizvodnje u Rockwool Grupi, na odluku Općinskog vijeća Pićna o znatnom povećanju komunalne naknade.

Lokalna zajednica, podsjetimo, povećala je obračunski bod za taj namet s jedne na 10 kuna po četvornom metru korisne površine, iz čega proizlazi da bi za tvrtku Rockwool od 1. siječnja naknada, umjesto dosadašnjih 1,9 milijuna, godišnje stajala oko 19 milijuna kuna. Taj iznos dva i pol puta premašuje aktualni općinski proračun od 7,8 milijuna kuna. Iz rasprave na sjednici dalo se zaključiti da je riječ o novom vidu pritiska na tvornicu kamene vune, koju je Općina prije gotovo dva mjeseca i tužila zbog onečišćenja vode i zraka te ugrožavanja zdravlja ljudi.

“Odluka zapravo pokazuje potpunu dezorijentaciju Općine Pićan. Povećati komunalnu naknadu za tisuću posto, bez ikakvog razumnog objašnjenja, vrlo je opasno. Prije svega jer se sadašnjim, ali i budućim investitorima šalje poruka da lokalne vlasti mogu ugroziti poslovanje nerazumnim odlukama”, dodaje Boi.

Direktor u danskoj tvrtki zaključuje da se stoga valja upitati zašto i na čiji račun Općina to radi, «a sve zapravo na štetu gospodarstva, ugleda Hrvatske i njene konkurentnosti».

glasistre.hr

4 komentara na “Boi: Općina Pićan je dezorijentirana!”

 1. men napisao:

  sve uništit pa da vidimo s kojon lovon ce plaće isplatiti ti lokalni političari “u službi naroda ” sramota mi u eu nikad na taj način

  1. rakwool napisao:

   idi nadiši se malo friške arije u pićan

   1. men napisao:

    svaki dan san tamo i jako dobro znan o čemu se tamo radi
    veliki je kolač u igri ,pa lokalni političari s vlikim apetitom grlom u jagode
    od pazina do labina 6 općina 6 načelničkih plaća po 12000 16000 kuna mjesečno a za infrastrukturu nema para

 2. sran_me_je napisao:

  sran me je da san istrijan i da su mi picanci susedi. Teski primitivizan.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.