Božić najviše zbližuje čovjeka s čovjekom

prijem_svećenici_2012_1Nastavljajući lijepu dugogodišnju tradiciju, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić priredio je predblagdanski prijem za predstavnike Crkve koji djeluju na području Pazina. Pozivu su se odazvali Mladen Matika-pazinski župnik, msgr Ivan Bartolić-lindarski župnik, Anton Žufić-trviški župnik, Alfons Orlić-gvardijan Franjevačkog samostana i Alejandro Castillo Jimenez-ravnatelj Pazinskog kolegija.

Uz gradonačelnika, prijemu su u ime Grada prisustvovali i dogradonačelnik Ivica Gržinić, pročelnici Maja Stranić Grah i Danijel Maurović, voditeljica Stručne službe i v.d. pročelnica Odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Lucija Paro te gradski revizor Robert Ladavac.

Krulčić je u pozdravnoj riječi naglasio kako je, nažalost, i ovu godinu obilježila ekonomska kriza, ali kao i svaka kriza i ova je bila izazov da se izvuče maksimum koji se može postići samo zajedništvom. Gradska je uprava u 2012. nastojala osigurati što bolje uvjete života u gradu. U okviru financijskih mogućnosti  pomagalo se socijalno ugroženim obiteljima, nadarenim učenicima kao i školstvu sufinancirajući dva posebna odjela djece s posebnim potrebama u pazinskoj osnovnoj školi i projektima asistenta u nastavi. Krulčić je istaknuo vrlo dobru suradnju Grada sa Crkvom te je u duhu te suradnje svima zaželio čestit i blagoslovljen Božić te zdravu i uspješnu 2013. godinu.

prijem_svećenici_2012_2

U ime svećenika na prijemu i dobrim odnosima s Gradom, zahvalio je doajen pazinskog svećenstva, kako sam kaže, devedesetjednoipogodišnji msgr Ivan Bartolić. On je istaknuo kako Božić od svih blagdana najviše žbližuje čovjeka sa čovjekom i dodao da, kako Grad nastoji pomoći potrebitima kroz socijalne programe, tako i Crkva to čini, prvenstveno preko Karitasa.

U nastavku, druženje je nastavljeno u neformalnom tonu i razgovoru u kojem su dotaknute brojne aktualne teme.

iPazin.net

7 komentara na “Božić najviše zbližuje čovjeka s čovjekom”

 1. Brižan ja napisao:

  Oslobodi me bože ako ćemo čekat božić, mi koji ga ne slavimo zbližujemo sei bez njega i to više puta u godini. Ajme.

  1. pp napisao:

   u potpunosti se slažen.

 2. zzz napisao:

  A si brižan si.

  1. pp napisao:

   zašto?

 3. Ana napisao:

  A svatko neka se druži kako i kada mu odgovara, i zbog toga ne treba prozivat nikoga. Ljudi volite se i družite::)))

 4. . napisao:

  Tako je

 5. . napisao:

  Koje floskule

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.