Božićni i novogodišnji domjenak Kluba osoba s intelektualnim teškoćama, Pazin

Godisnja_proslava_Kluba_osoba_s_intelektualnim_teskocama_Pazin_620_350_s_c1Dana 17. prosinca, održan je, već tradicionalni veseli i raspjevani božićni i novogodišnji domjenak za članove, obitelji, suradnike i donatore Kluba osoba s intelektualnim teškoćama Pazin, koji djeluje u sklopu pazinskog Gradskog društva Crvenog križa. Da je najveća prostorija Centra za socijalnu skrb Pazin, u kojoj se redovito održavaju susreti i druženja članova Kluba premalena za ovu prigodu, vidljivo je već više godina.

Ovogodišnji broj od 80-tak prisutnih osoba, „okupirao“ je prostorije cijelog Centra te je s velikom radošću primljena vijest o skorašnjem početku rada Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama s područja Pazinštine, u novim prostorima.

Jedanaesta godišnjica rada prezentirana je slikom i riječju od strane voditeljice Tanje Blagonić, Mirne Lukež, Brune Balde i Ane Mališa. Nizali su se sadržaji koji su provedeni u 2014. godini. Bilo je tu svega – pregršt tjednih likovnih, glazbenih i drugih radionica, izleta na Brijune, Beram i Škropete, posjeta u obitelji korisnika, druženja u ugostiteljskim objektima uz nezaobilazne pizze, šetnje Gradom i drugih aktivnosti, sve u cilju što bolje integracije članova u život zajednice.

Pavita Jelinčić, jedna od voditeljica Kluba i ravnateljica pazinskog Centra za socijalnu skrb, navodeći prednosti uvođenja usluge poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama. Jelinčić je istaknula: „Na ovaj način će njihova tjedna druženja prerasti u svakodnevna, bit će im pružena mogućnost dugotrajnijeg međusobnog druženja, organizirano korištenje slobodnog vremena, integracija u zajednicu u kojoj žive, te brojni edukativni sadržaji prilagođeni njihovim potrebama, a također će se pružiti potpora i njihovim obiteljima.“

S radošću je pozdravila brojne uvažene goste: predstavnicu Grada Pazina Neviju Srdoč, ravnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Pazin Marijanu Krbavac, predstavnicu Istarske županije Vesnu Ivančić, predsjednicu SDP-a Istarske županije Maju Šarić, predstavnike Foruma mladih SDP-a Istre, Foruma žena SDP-a općine Cerovlje i grada Pazina. Uz njih prisutni su bili i ravnatelj Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun Boris Demark, predsjednik Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije Ozren Catela i predsjednik Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula Marko Perkov, kao i njihovih pet korisnika organiziranog stanovanja, inače bivših članova Kluba. Svoj doprinos su dale i predstavnice Sindikata umirovljenika Pazin, te privatne tvrtke koje već godinama pomažu rad Kluba – vlasnica Turističke agencije „Avioni“ Pazin Mirjanu Monas, Vanda Tomašić, vlasnica Frizerskog salona „Vanda“ Pazin, te drugi mnogobrojni volonteri i donatori, uz posebne zahvale obiteljima i poznanicima članova Kluba.

U ime uzvanika, skupu se toplim riječima obratila Nevija Srdoč, rekavši kako će početak rada poludnevnog boravka biti značajan za osobe s intelektualnim teškoćama. Maja Šarić istaknula je da ju je posjet pazinskom Klubu obogatio na osobnoj razini. Marko Perkov napomenuo je da je početak rada poludnevnog boravka rezultat zajedničkog truda Kluba, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, Grada Pazina i Centra za socijalnu skrb. Mirjana Monas i Gracijela Zović ponudile su pomoć u provedbi aktivnosti i projekata budućeg Poludnevnog boravka.

Članovi Kluba priredili su veseli prigodni program koji je uz pjesmu i svirku bili povod za kasnije dugotrajno druženje. Izveli su recitaciju „Četiri najvažnije riječi“ koje su interpretirali i na znakovnom jeziku, te otpjevali živahni glazbeni „mix“, nakon čega su im uručeni poklon paketi koje im je osigurala njihova lokalna zajednica u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Pazin.

Specijalno glazbeno iznenađenje prisutnima priredio je bend korisnika Doma za psihički bolesne osobe Motovun uz pojačanje dugogodišnjeg prijatelja Kluba Denisa Belca.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.