Božićni sajam pazinske knjige

Grad Pazin i ove godine, 15. prosinca, u vremenu od 10.00 do 17.00 sati u holu Spomen doma u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin i drugim pazinskim izdavačima priprema osmi po redu Božićni sajam pazinske knjige – izložbeno-prodajni sajam knjiga pazinskih izdavača i autora.

Na ovoj sad već tradicionalnoj manifestaciji pazinski izdavači imaju priliku građanima Pazina i široj čitateljskoj publici predstaviti i ponuditi na prodaju, po promotivnim cijenama, novija izdanja svojih knjiga, kojih ove godine ne nedostaje, ali i ona nešto starija koja svojim sadržajem zaslužuju da sa polica skladišta dospiju u ruke zainteresiranih čitatelja.

I ove će se godine sajam idealno uklopiti u božićno raspoloženje Veselog prosinca, manifestacije koja uz organizaciju Božićnog sajma okuplja i promovira ostale božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tokom mjeseca prosinca. I ovogodišnjim Sajmom, želimo građanima što potpunije predstaviti najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za naš grad.

Osim što će posjetitelji iz prve ruke moći dobiti željene informacije o izdanjima, knjigama, izdavačima, izložena izdanja bit će na prodaju, a za sve zainteresirane bit će predstavljena najnovija izdanja pazinskih izdavača. Uz svečano otvorenje u 11.00 sati, Gradska knjižnica Pazin pripremila je prigodan kratki program naziva Imam ideju. Odmah nakon toga, kontinuirano u terminima od 11.15 do 13.30 sati predstavit će se autori i izdavači. Početak programa rezerviran je za najmlađe posjetitelje – Pazinski ogranak Matice hrvatske predstavit će slikovnicu Najljepše priče o mačkama, namijenjenu djeci vrtićkog uzrasta te nižim razredima osnovne škole. Nakon slikovnice, pogledat ćemo crtić Gradske knjižnice Pazin o najpoznatijoj pazinskoj urti Maglen, autorica Marine Marušić i Višnje Levak. Nakon toga predstavit ćemo jednu novu, nešto ozbiljniju knjigu, također vezanu za Pazin – fotomonografiju Pazin osobno, u izdanju Grada Pazina, a predstavit će je autor Mirjan Rimanić. Na kraju smo ostavili vrijeme za stručnu literaturu; knjigu Kvadirna ili ligištar bratovštine sv. Antona opata iz Zabrešca u Dolini (2017), čiji su autori Ivan Botica, Danijela Doblanović, Marta Jašo, predstavit će nam sami autori dr.sc. Ivan Botica i dr. sc. Danijela Doblanović te prof. dr. sc. Ivan Jurković, dok će umirovljena profesorica matematike Marija Gagić predstaviti svoj Rječnik pazinskog govora, čiji je suizdavač Katedra čakavskog sabora za povijest Istre Pazin. Autorica Marijeta Matijaš uputit će nas u vještine poslovne komunikacije svojim Malim jezičnim savjetnikom za bolju poslovnu komunikaciju, u izdanju Kreacije j.d.o.o.

Knjiga je uvijek vrijedan dar, a razdoblje pred Božić vrijeme darivanja, što posjet sajmu čini idealnom prilikom za kupnju poklona dragim osobama.

Na sajmu očekujemo sudjelovanje sljedećih izdavača:

  • Državnog arhiva u Pazinu,
  • Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin,
  • Gradske knjižnice Pazin,
  • Grada Pazina,
  • „Josip Turčinović“ d.o.o.,
  • Katedre čakavskoga sabora Pazin,
  • Kreacije j.d.o.o.,
  • Matice hrvatske Ogranka Pazin,
  • Muzeja grada Pazina,
  • Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu.

Veselimo se vašem dolasku.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.