Božićni sajam pazinske knjige u 2013. godini

knjiga.jpgGrad Pazin i ove godine, 17. i 18. prosinca, u vremenu od 10.00 do 17.00 sati u holu Spomen doma u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin i drugim pazinskim izdavačima priprema četvrti po redu „Božićni sajam pazinske knjige“ – izložbeno-prodajni sajam knjiga pazinskih izdavača i autora. Prilika je to da pazinski izdavači građanima Pazina i široj čitateljskoj publici predstave i ponude na prodaju, po promotivnim cijenama, novija, ali i starija izdanja svojih knjiga, najčešće skrivenih od pogleda, na policama skladišta.

Ovogodišnji sajam bit će jedno od uvodnih događanja Veselog prosinca, manifestacije koja uz organizaciju Božićnog sajma okuplja i promovira ostale božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju u drugoj polovici mjeseca prosinca. Na ovogodišnjem Sajmu, kojeg organiziramo u godini kada obilježavamo 1030-tu godišnjicu prvog spominjanja Pazina u pisanim dokumentima, želja nam je da građanima što potpunije predstavimo najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za naš grad.

Ove godine planiramo obogatiti program kratkim promocijama novih izdanja u organizaciji samih izdavača.

Ovim vas putem pozivamo da posjetite naš gradski, književni sajam te da potaknete poznanike i prijatelje da se uključe posjetom sajmu i kupnjom neke zanimljive knjige iz ponude. Knjiga je uvijek vrijedan dar, a razdoblje pred Božić vrijeme darivanja, što posjet sajmu čini idealnom prilikom za kupnju poklona dragim osobama.

Na sajmu očekujemo sudjelovanje slijedećih izdavača: Državnog arhiva u Pazinu, Etnografskog muzeja Pazin, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Gradske knjižnice Pazin, Josip Turčinović“ d.o.o., Katedre čakavskoga sabora Pazin, Matice hrvatske Ogranka Pazin, Muzeja grada Pazina, Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu i Grada Pazina.

Sajam nudi mogućnost i građanima Pazina koji u svojim zbirkama posjeduju zanimljive knjige koje žele ponuditi na prodaju, da to učine na štandu predviđenom za antikvarnu prodaju knjiga.

Želeći podsjetiti na to da je prvi Božićni sajam pazinske knjige održan povodom učlanjenja Pazina u Međunarodnu organizaciju gradova knjiga (International Organisation of Book Towns – I.O.B.), na Sajmu će biti upriličena izložba knjiga i promotivnih materijala iz različitih svjetskih gradova koji su članovi ove međunarodne organizacije.

Otvorenje sajma uljepšat će svojim recitalom učenici prvih razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina.

pazin.hr

2 komentara na “Božićni sajam pazinske knjige u 2013. godini”

 1. Mirjan napisao:

  UTORAK, 17.12.2013.
   
  10.00 OTVORENJE SAJMA – recital učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina
   
  10.30 PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE „GROŽNJAN – ŠARENA ČITANKA IZ GRADA UMJETNIKA“ – sudjeluje autor Daniel Načinović, Zlatan Varelija i David Ivić
   
  12.00 PREDSTAVLJANJE KNJIGE LJUBICE IVEZIĆ „ ODBLJESCI PAMĆENJA“ – sudjeluju: Dr.sc. Boris Domagoj Biletić, književnik i urednik knjige, David Ivić, predsjednik Matice hrvatske, Ogranka Pazin i Matija Ćurić, novinar Glasa Istre
   

  SRIJEDA, 18.12.2013.
   
  10.30 PJESNICI U GOSTIMA – sudjeluju članovi Društva tjelesnih invalida Pazin
  Druženje, volonterizam, ideja, stih – sve ove pojmove povezuju aktivnosti koje se provode u Društvu tjelesnih invalida Pazin. Pod mentorstvom Dragana Gortana druženja su prerasla u aktivnosti usmjerene ka literarnom stvaralaštvu i njihovoj promocii za javnost.
   
  12.00 ĆAKULA ZA DOBAR DAN – sudjeluju: Ana Krnjus, Ivan Janko Hekić, Vesna Ujčić
  Uz ćakulanje upoznat ćemo neke naše sugrađane koji iako su u mirovini ne miruju. Slobodno vrijeme upotpunjuju raznim aktivnostima, a dio njih usmjeren je i na literarno stvaralaštvo.
   
  UTORAK, SRIJEDA 17.-18.12.2013.
  10:00 – 17:00 izložba INTERNATIONAL ORGANISATION OF BOOK TOWNS
   
  Ovo je progrm sajama.
  Pitam Eminu Svilar i Pazince: po čemu je ovo sajam pazinske knjige? Koja od ovih knjiga ima veze s Pazinom, a svi pazinski pjesnici spomenuti u programu prije nekoliko tjedana istim su poslom gostivali u Gradskoj knjižnici u Pazinu.
  Ovo što organizator drži sajmom pazinske knjige je brižno.
  Mirjan Rimanić

 2. pazinac napisao:

  Da, po čemu je ovo viđeno danas u holu spomen doma sajam knjiga pazinskih izdavača i autora ?
  Osim da je pazinski po lokaciji gdje je postava sajma izložena ? Pazinski po nekim osobama tamo prisutnim ?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.