Božićno-novogodišnji koncert Folklornog društva Pazin

Folklorno društvo Pazin će u subotu, 8. prosinca, održati svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert. Osim domaćina, na koncertu će nastupiti KUD Dvigrad iz Kanfanara i KUD Bribir iz Bribira. Koncert će se održati u velikoj koncertnoj dvorani pazinskog spomen doma, s početkom u 19:00 sati.

Domaćini će predstaviti nekoliko svojih sekcija: obje dječje sekcije, odraslu sekciju koja će otplesati plesove Splitskog područja, plesove hrvatskog Zagorja, te dubrovačku poskočicu Linđo, uz glazbenu pratnju glazbene sekcije.

O gostima:

KUD Dvigrad Kanfanar osnovan 1975.g. i od tada djeluje na očuvanju istarske tradicionalne baštine, kulture i običaja. Djeluje u tri skupine; starija i mlađa folklorna skupina te mažoretkinje. Sveukupno broji oko 50-tak članova. Sudjeluje na raznim smotrama i manifestacijama na području Istre, Hrvatske kao i u inozemstvu. Izvode tradicionalne plesove Istre.

KUD Bribir djeluje od daleke 1974.g., kada se izdvojio iz tadašnje Narodne čitaonice “Tomo Strizić” Bribir. Trenutno u KUD-u djeluju sekcije: dramska, folklorna, sopilaška, tamburaška i mali folklor. Plešu autohtone bribirske plesove i žele ih sačuvati od zaborava.

FP / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.