B.R. iz Pazina od posljedica nesreće preminuo u bolnici

nesreca_68.jpgJutros oko 8.30 sati na cesti Baderna – Pazin dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao šleper i tri teretna automobila. U četverostrukom sudaru vozač kamiona B.R. (47) iz Pazina zadobio je teške ozljede od kojih je oko 14 sati preminuo u Općoj bolnici Pula.

Prema onomu što se može vidjeti na mjestu nesreće šleper pulskih registarskih oznaka, registracija kabine PU 153-IU i registracija prikolice PU 821-DB, natovaren teškim metalnim trakama, kretao se iz smjera Baderne prema Pazinu te mu je u zavoju u desno s prikolice ispao teret i rasuo se po cesti. Šleperom je upravljao 28-godišnji vozač.

U tom su trenutku iz suprotnog smjera naišli kamion, kombi i Konzumova hladnjača. Na rasuti teret prvi je naišao kamion, kojemu su u naletu na metalne trake popucale gume, a vozilo se prevrnulo na bok, pri čemu je, kako doznajemo na mjestu nesreće, vozač B.R. ispao iz vozila. U prevrnuti kamion zatim je udarila hladnjača riječkih registracija, kojom je upravljao 23-godišnjak, a potom je iz istog smjera, kombijem pulskih registracija, naišao 39-godišnji H.S. koji je izbjegavajući sudarena vozila izletio izvan ceste.

Vozač kamiona Hitnom pomoći prevezen je u Opću bolnicu Pula gdje je preminuo. Ostali sudionici nesreće nisu ozlijeđeni.

– Izlaskom iz zavoja naletio sam na razasute metalne trake, a tada sam vidio da čovjek leži na cesti. Srećom, uspio sam ga zaobići i udariti u kamion, ispričao nam je vidno potresen vozač Konzumove hladnjače dodavši kako je samo pukim slučajem izbjegnuta tragedija. Nesreći je vjerojatno kumovala brzina, ali i očigledno neadekvatno pričvršćen teret.

Dionica ceste Tinjan – Pazin u 14.20 sati otvorena je za promet u oba smjera. Protiv 28-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanje prometne nesreće.

DM/iPress

[youtube rCMW3U6P42A]

Foto i video: Regional Express

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.