Brajković prvi, Bažon šesti na Salcao kupu C2 u Srbiji

2Na izrazito teškoj stazi s jako puno uspona i bez velikih tehničkih karakteristika ovog vikedna održana je utrka Salcano cup klase C2 u Novom Sadu – Srbija.

Mala ekspedicija MTB reprezentacije Hrvatske u subotu ujutro otišla ja put Srbije kako bi sudjelovala na utrci klase C2. Šesteročlanu ekipu čine; Karlo Brajković i Sandi Bažon. Pazinjani su se kvalitetno spremali za nastup u reprezentaciji te su svojim rezultatima više nego opravdali nastup u izabranom društvu. Na stazi u predgrađu Novog Sada nastupilo je stotinjak vozača u raznim kategorijama. Staza koja je djelovala više alpinistička nego trkačka s usponima za koje bi bila potrebna žičara da dođete do vrha i sa serpentinastim nizbrdicama ne toliko tehničkim koliko zahtjevnim i temperaturom preko 30 0C, za takve uvjete morate biti 100% spremni jer takva staza ne oprašta.

Karlo je u kadetima startao s prvog reda i osvojio prvo mjesto s velikom prednošću ispred ostalih natjecatelja, od početka utrka zasjeo je na prvu poziciju te do kraja utrke nije dozvolio konkurenciji da mu se približe.

Sandi je u elitnom društvu startao s zadnje pozicije s obzirom da se natjecatelji slažu po osvojenim UCI bodovima. Sandiju je prva godina u elitnom društvu i na način bodovanja nije imao prilike skupiti veći broj UCI bodova. Osvojivši više nego dobro 6 mjesto opravdava klasu vozača, s obzirom da se od starta do cilja mora probijati i loviti ostale natjecatelje što je iznimno fizički naporno.
Sandiju i Karlo ovo nije zadnji naporni vikend, već sljedećeg vikenda je nacionalno XC prvenstvo u Karlovcu gdje očekuju jednu od medalja, te im želimo puno uspjeha isto tako čestitamo na dosadašnjim rezultatima.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.