Branitelji ogorčeni zbog uništenja Purisa

PurisUdruga hrvatskih branitelja “Zavjet” za ŽI izražava svoju ljudsku solidarnost s radnicima i kooperantima “Purisa” koji su izgubili svoja radna mjesta zbog neodgovorne politike Ivana Jakovčića i Steve Žufića.

Naime, ovi su IDS-ovi dužnosnici najodgovorniji za ulazak Hypo banke u to respektabilno i potpuno solventno i profitabilno poduzeće sa prepoznatljivim brendom. Oni su preko Milana Naperotića i tadašnje Istarske banke doveli bjelosvjetskog hohštaplera Waltera Wolfa u “Puris”, znajući da je on samo istureni igrač te, kriminalom opterečene, austrijske banke. Istarska i hrvatska javnost nije upoznata da je Walter Wolf trošio milijunske iznose iz kase “Purisa” i to uglavnom za vlastite (privatne) potrebe te da je za izuzetno male novce kupio dio imovine “Purisa” (kod Motovuna). Poslovna politika “Purisa” od tada je bila usmjerena na postupno uništenje tog peradarskog hrvatskog giganta. Razlozi zbog kojih je to sustavno činjeno trebali bi biti predmetom istrage Državnog odvjetništva RH.

Ne slažemo se da je “Puris” dužan Hypo banci niti jedan cent jer je upravo ta banka odgovorna za njegovu propast tako da bi se njihova hipoteka trebala skinuti s imovine te hrvatske firme! Petrinjski “Gavrilović” je samo bio konačni egzekutor od Hypo banke pripremljenog bankrota!

Za Udrugu hrvatskih branitelja “Zavjet”
Miroslav Skoko, predsjednik za ŽI

3 komentara na “Branitelji ogorčeni zbog uništenja Purisa”

 1. strpljenspašen napisao:

  Milan Naperotić, sugrađanin o kojem se ništa ne zna, a drma Istrom već godinama. Tko je on?

 2. Anonimno napisao:

  Tip iz Tara, jako lukav očito ima još neke karakteristike. A ča je Jakovčić kriv? Pa nije on stvorio državu koja je dozvolila uništenje svega ča vredi i nevredi.Pitanje je koi je donesa zakone da se uništi ono ča ne treba uništit odnodno ono ča vredi.

 3. nebo napisao:

  Kad ga se ugugla, dobije se hrpa linkova s nekim aferama i mutnim poslovima. Tip je stvarno jedan od onih koji vuku konce, a da nije pod reflektorima javnosti. Reflektori javnosti upereni su na to je li političar xy rekao ovo ili ono, a u to vrijeme takvi muljaju ostavljeni na miru.

  Zanimljiv link: http://www.sdp-umag.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=60
  “Oni koji poznaju Naperotića smatraju ga izuzetno moćnim i bogatim čovjekom, koji je godinama bio vrlo blizak prijatelj i glavni savjetnik Kultereru i Striedingeru za sve investicije u Hrvatskoj te siva eminencija HAAB-a pri donošenju odluka u cijeloj regiji. Uz to što je praktički uvezao cijeli politički establishment Istre, Naperotić je prema tim informacijama imao i vrlo veliki utjecaj na politički vrh zemlje, naročito od kada je na vlast došao HDZ. Uz veliku podršku koju je dao Vladimiru Zagorcu, prema tim informacijama, Naperotićeva pomoć je bila od presudnog značenja hercegovačkom tajkunu Milanu Lučiću i bivšem Tuđmanovu savjetniku Iviću Pašaliću, s kojim je čak zajednički, avionom HAAB-a putovao 1999. godine na sastanak u Beč s vodstvom banke. ”

  Puris je definitivno kejs za USKOK, a Milan također, ne samo zbog Purisa.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.