Bratulić: Zadržali smo visok standard pronatalitetnih i demografskih mjera

Jučer je općinu Sv. Petar u Šumi, u sklopu radnog posjeta Istarskoj županiji, posjetio Ivica Bošnjak pomoćnik ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Načelnik općine dr.sc. Mario Bratulić upoznao je pomoćnika ministrice demografskim kretanjima u općini i nastojanjima općine da zadrži visoki standard pronatalitetnih i demografskih mjera koje se u općini provode već više od desetak godina.

Općina Sv. Petar u Šumi preko 51% poreznih prihoda izdvaja za mjere pronatalitetne politike (trošak dječjeg vrtića, porođajne naknade, stipendije, produženi boravak, sufinanciranje školskih knjiga i druge mjere) što je u ovome trenutku i najveće izdvajanje od jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Razgovaralo se je o novim programima koje priprema ministarstvo u vidu natječaja, pomoći i potpora koje će se realizirati u budućem vremenu s ciljem jačanja pronatalitetne politike i bolje demografske situacije u državi.

Načelnik je naglasio da je jedan od prioriteta u općini pronalazak dodatnih novčanih sredstava za  uvođenje jasličke skupine u sklopu područnog dječjeg vrtića. Želja je u narednom vremenu realizirati nove modele populacijske politike u općini iako je općina Sv. Petar u Šumi po popisu iz 2011. najvitalnija i najmlađa istarska općina, bez iseljavanja i bez nezaposlenih.

Naglasio je da treba napraviti temeljitu analizu i pripremiti nove kriterije za pomoć demografski vitalnim sredinama koje bi u budućim vremenima bile pokretač svekolikog razvoja u državi.

 

http://ipress.rtl.hr/istra/55104-bratulic-zadrzali-smo-visok-standard-pronatalitetnih-i-demografskih-mjera

1 komentar na “Bratulić: Zadržali smo visok standard pronatalitetnih i demografskih mjera”

  1. svetipetar napisao:

    Poštovani načelniče, a to ča već let i let niste sposobni finit zgradu vrtića izvana kako rabi? To ča općina nema niti jedan javni park s ljuljačkama? To ča stalno dugujete ljudima i institucijama? Uz hvalu bite mogli i malo samokritike.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.