Brendiranje Pazina kao “grada u pokretu”

Odluka o usvajanju prijedloga Strategije razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina od 2017. do 2021. godine obilježila je 9. sjednicu Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, kojoj se odazvalo 25, od ukupno 33 skupštinara.

Odluci o usvajanju prijedloga Strategije prethodilo je njeno predstavljanje prisutnim skupštinarima. Naglašeno je kako se radi o opsežnom dokumentu koji je nastajao od srpnja prošle godine do travnja tekuće godine kada je nacrt predstavljen javnosti te je provedena javna rasprava. S obzirom da se radi o prvom tako detaljnom dokumentu za pazinski sport, rečeno je kako je bilo potrebno napraviti dubinsku analizu stanja sporta i rekreacije na pazinskom području te definirati interese i potrebe sportaša i rekreativaca, sportske zajednice, javnih institucija, pa i onih koji se ne bave organizirano sportom i rekreacijom kroz udruge i klubove, ali su na neki način svojim aktivnostima dijelom ciljne javnosti.

Poseban naglasak kod predstavljanja prijedloga Strategije stavljen je na njena četiri strateška cilja koji predstavljaju glavne smjernice za djelovanje u sljedeće četiri godine. Prvi je „Sport za sve“ – koji podrazumijeva poticanje participacije u sportu i rekreaciji. Na njega je nadovezan drugi strateški cilj koji naglašava podizanje kvalitete rada s djecom i mladima te povećanje njihove uključenosti u organizirane oblike sporta, dok se treći odnosi na izgradnju učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta. Za provođenje prva tri cilja svakako je bitan i onaj četvrti, brendiranje Pazina kao „Grada u pokretu“.

Naglašeno je da su za svaki od navedenih  strateških ciljeva definirani posebni specifični ciljevi i mjere, kao i mjerljivi rezultati, tako da se može pratiti provođenje same Strategije.

Nakon jednoglasnog „blagoslova“ prisutnih skupštinara, prijedlog Strategije ide dalje na razmatranje i usvajanje na Gradsko vijeće.

Ostale točke dnevnog reda brzinski su riješene. Ticale su se prijma novih članica u privremeno i punopravno članstvo. Nakon što su se „dinstali“ dvije godine kao privremeni članovi, na prijedlog IO Zajednice u punopravno su članstvo jednoglasno primljeni Biciklistički klub TNT te Kickboxing klub Minotaur. Privremenim članovima postali su, pak, boćarski klubovi Lindar i Brajkop, čime su i oni sada na popisu članova Zajednice koja sada broji 37 udruga iz sporta i rekreacije.

Na sjednici je dotaknuto i važno pitanje koje se tiče natječaja za školovanja sportskog kadra koji je najavljen, a za koji je rečeno da će biti raspisan do sredine kolovoza.

Strategija razvoja sporta Grada Pazina prihvaćena je i na sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina 25. srpnja 2017.godine.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.