Britanskog rock gentlemana dočekala puna Arena

Bio je to njegov treći dolazak i njegov treći uspjeh – Sting je večeras opet nastupio pred punom pulskom Arenom, a od njegovog prvog dolaska prošlo je 20 godina i 17 godina od drugog jednako uspješnog pojavljivanja pod vedrim nebom Pule. Dva desetljeća kasnije Gordon Sumner je i dalje u formi, a da ga njegovi obožavatelji vole pokazuje i to što su u Pulu došli iz 36 zemalja kao što su Italija, Poljska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Mađarska i Švicarska.

Promocija novog albuma

Razlog njegovog dolaska je poznat – promocija albuma “57th & 9th”, no koncert je otvorio hitom njegove bivše grupe Police “Synchronicity 2” iz 1983. godine. Kao i uvijek svoj repertoar složio je od hitova grupe Police, njegovih starijih poznatih pjesama i novih numera koje je snimio na aktualnom albumu, a našla se i pokoja zanimljiva obrada. Bilo je zanimljivo uspoređivati ovaj koncert s prethodna dva i vidjeti koliko je Sting ostao vjeran sebi, a jest jer i dalje kombinira ljubavne stihove s naglašenim političkim i ekološkim porukama.

Ovaj danas već stari rocker koji je na prvom solo albumu iz 1985. u jeku Hladnog rata bio zabrinut za budućnost svijeta i djece na zapadu i na istoku, na turneju je poveo svog sina Joea Sumnera koji je sinoć nastupio kao gost, prvo kao predgrupa da bi se onda pridruži slavnom ocu na bini. Čast da otvore večer i priliku da se već drugi put u godinu dana popne na pozornicu pulskog amfiteatra dobila je grupa Buđenje koja je prošlog ljeta na ovom mjestu zagrijala publiku za koncert Parnog valjka.

Četiri desetljeća karijere

Sting je ipak ovdje glavni i publika ga je u Puli entuzijastično dočekala, a iza njega je 40 godina karijere i još se jako dobro drži. Nakon Europskog dijela turneje Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku te Aziju, a onda se ponovo vraća u Europu na dogovorene nastupe na odabranim ljetnim festivalima. S obzirom na veliki uspjeh i posjećenost ove svjetske turneje te zahvaljujući odličnim kritikama, menadžment Stinga odlučio je dodati još tri datuma početkom rujna u Sjevernoj Americi.

U Puli je Stingu uručen i posebni Porin Special Merit Award, nagrada koja se dodjeljuje istaknutim stranim umjetnicima za posebna dostignuća u pojedinim glazbenim područjima. Prije Stinga ovu su nagradu dobili i osnivač benda Pink Floyd Roger Waters, autor, producent te frontmen benda Bijelo dugme Goran Bregović, blues gitarist Johnny Winter, bivši pjevač Sex Pistolsa John Lyndon te jazz zvijezde – francuski violinist Jean-Luc Ponty, Arturo Sandoval, Ron Carter i Lee Konitz.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.