Brojne udruge pod krovom bivše vojarne

Bivša vojarna Veli Jože u PazinuRazvijenost civilnog sektora jedna je od društvenih vrijednosti kojima se Pazin može pohvaliti. Veliki broj udruga gradana (gotovo 70) zaslužan je što se društveni život održao unatoč gospodarskoj stagnaciji grada u proteklom desetljeću. Pritom je od presudne važnosti bila konstantna potpora kojom gradska uprava (su)financira te udruge, a koja se od 2004., kada je iznosila 900 tisuća kuna, povećala na 1,48 milijun kuna 2008. godine. No, za normalno funkcioniranje (gotovo svake) udruge nužan je prostor pa smo u gradskom odjelu za društvene djelatnosti pokušali saznati kako stoje stvari s prostorima u vlasništvu Grada koji su dani na korištenje udrugama te ima li udruga koje još nisu udomljene.

Po podacima stručne suradnice za mjesnu samoupravu, udruge, gradanske inicijative i mlade Ranke Šepić, može se zaključiti da je civilnom revalorizacijom bivše vojarne gotovo u potpunosti riješen problem smještaja udruga. Neispunjeni su ostali samo zahtjevi Planinarskog društva “Pazinka”, koje je tražilo odredenu zgradu u bivšoj vojarni (u kojoj je danas smještena Lovačka udruga “Vepar”), prostor još nema ni podružnica Dijabetičke udruge, a nije ispunjen ni općeniti zahtjev Zajednice sportskih udruga grada Pazina za sadašnje (Šahovski klub “Lovac”) i buduće sportske udruge (stolnoteniski klub). Najveći gradski prostor dodijeljen udrugama (187 kvadrata) nalazi se u bivšoj vojarni, a zajednički ga koriste folklorno društvo i limena glazba. Na drugom je mjestu gotovo 170 kvadrata Gradskog društva Crvenog križa, u Jelušićevom prolazu. Penjački klub “Hiperaktiv” u Rašanovoj ulici već godinama za aktivnosti koristi prostor od 96 kvadrata, a prostori slične kvadrature u vojarni su dodijeljeni Lovačkoj udruzi “Vepar”, Moto klubu “Indians” i Radio klubu “Pazin”. Karate klub “Sensei” i udruga “Yama” prvi su preuredili dodijeljene im zajedničke prostorije u vojarni (87 kvadrata), dok članovi mješovitog pjevačkog zbora Roženice još nisu počeli s radovima u svom prostoru od 80 kvadrata. Uredenje osamdesetak kvadrata – od čega se pedeset odnosi na dvoranu koju će koristiti i druge udruge – dovršavaju i članovi Društva Naša djeca. Slijedi prostor Udruge Heki (72 kvadrata) u staroj školi u Hekima, zatim pazinskog ureda udruge Vinistra u Jelušićevom prolazu (65 kvadrata) te klupski prostori NK “Pazinke” na Šetalištu pazinske gimnazije (58 kvadrata). Albus i Jules Verne klub koriste zajedničke prostorije od 50 kvadrata na Buraju, a za preseljenje im je u vojarni osiguran prostor slične veličine. Udruga geodeta Istarske županije koristi 43 gradska kvadrata u Prilazu Kaštelu, Sindikat Istre i Kvarnera ima 41 kvadrat u Ulici Narodnog doma, a Klub mladih 37 kvadrata u vojarni. Prostoriju jednake veličine u istoj zgradi koristit će, zajedno s Centrom za prevencijsku praksu, Klub liječenih alkoholičara, koji trenutno djeluje pri Centru za socijalnu skrb. U vojarni su dobili prostore i biciklistički klubovi “MTB Istra” (29 kvadrata) i “Kamen” (25 kvadrata), Društvo tjelesnih invalida (20 kvadrata), Udruga branitelja Pazinštine (13 kvadrata) i Katedra čakavskog sabora (devet kvadrata). Županijsko društvo Crvenog križa smješteno je u Ulici Narodnog doma (26 kvadrata), gdje je i ured pazinske Udruge antifašističkih boraca i antifašista, površine 15 kvadrata. Društvo likovnih stvaratelja smješteno je u 19 četvornih metara na Trgu male fontane, a urede od po 13 kvadrata imaju Športsko ribolovno društvo “Pazinčica” i udruga “Veliki mali čovjek” u Rašanovoj.

Sve udruge koje su dobile prostor u bivšoj vojarni plaćat će mjesečno jednu kunu po kvadratu, a naplata će početi kad se dovrše svi priključci komunalne infrastrukture. Po istim beneficiranim uvjetima prostore izvan vojarne koriste udruga Vinistra, ŠRD “Pazinčica” i Speleološko društvo “Istra”, koje je dobilo 82 kvadrata prostora kraj Kaštela, koje bi trebalo potpuno obnoviti, a zapravo i dozidati. Sve ostale udruge potpadaju u komercijalne korisnike te po provedenim natječajima plaćaju od sedam (udruga Heki) do 27 kuna po četvornom metru, saznajemo od komunalnog pročelnika Daniela Maurovića.

A. DAGOSTIN / Glas Istre

120 komentara na “Brojne udruge pod krovom bivše vojarne”

 1. aaa napisao:

  uuuuuu, koliko bin tek tu ima pitanja za postavit samo kad bi neki iz gradskog vjeca ili gradonacelink stili odgovarat… ali na ovakvim stvarima se skrivaju..

 2. nova_pravednost napisao:

  pa počni! tekst kao stvoren za tebe, da te čujemo sad

 3. aaa napisao:

  maaaa.. iako san siguran da svi koji odlucuju nesto o tome citaju ove komentare, nema sanse da se itko javi. moze i anonimno, pa da mi odgovori na par pitanja. jedni koji se nece javit, a sigurno i odlucuju i citaju ovo su i nezavisni. e sad, zasto se nece javit.. kao prvo znaju da ima stvari oko vojarne koje su u najmanju ruku nemoralne, a oni NE ZELE nista poduzet. ustvari oni i doprinose tome! a drugo znaju da mene ne zadovoljavaju bilo kakvi odgovori. i da iman uvijek potpitanja, dok ne rascistimo stvar. a njima (svima, ne samo nezavisnima) ne odgovaraju cisti racuni!

 4. arbo napisao:

  Konkretno i argumentirano podastri informacije o nemoralnostima oko vojarne, naravno i dalje zadrži anonimnost a mi (nezavisni) zahvaljujući tim informacijama ispitat ćemo stvar i riješiti mogući problem,nemoralnost itd..Odlična prilika da anonimni građanin pokrene inicijativu koju će nezavisna gradska lista riješiti na dobrobit svih građana.To i jest naša misija u Gradskom vijeću i zato jesmo stvari posložili kako su posložene.Sudjelujemo u odlučivanju a možeš sudjelovati i ti koliko god to nekima nevjerovatno zvučalo i djelovalo.
  Što se tiče sudjelovanja nezavisne liste u raspravi o ovoj temi ukoliko konkretno i argumentirano ukažeš na spomenute nemoralnosti, lista će sudjelovati i sukladno dinamici uvida u dokumentaciju i dobivanja informacija od strane nadležnih institucija(Grad Pazin,HEP,Istarski vodovod…) a paralelno ćemo i rješavati problem ili nemoralnost.
  Nakon svega još održimo i pressicu u kojoj spomenemo kako je nn građanin nadimka aaa ukazao na problem ili nemoralnost i sve pokrenuo preko ovog portala. A ja na kraju pressice poentiram kao Borut Pahor nedavno i nadahnuto uzdahnem:”Kakšen fantastičen dan!” ;)

 5. aaa napisao:

  bravo arbo, super odgovor i bas mi je drago! znaci ovako, prvo ca me zanima je to:
  grad je od drzave (ili ministarstva) dobi na koristenje prostor bivse vojarne! ja san ima srecu (ili nesrecu) da vojsku sluzin i u pazinu i znan kako je ta vojarna izgledala! isto tako znan i na ca sad lici ta vojarna! pozivan i druge ljude iz grada da idu malo prosetat tamo i da vide u koje ruglo se je to pretvorilo. e sad, mene zanima ki je odgovoran za to? tj. osoba u gradu koja je odgovorna za odrzavanje tih povrsina? ime i prezime! i dali ce ta osoba snosit kakve posljedice? te ca ce i dali ce “nezavisni” nesto poduzet u vezi toga? jer neko za ono mora bit odgovoran. grad je dobi na koristenje izvrsno ocuvane prostore a nakon par godina tamo je sve razruseno i porazbijano (i pokradeno). e pa ako nisu bili sposobni cuvat i odrzavat taj prostor zasto su ga uopce trazili od drzave? i jos jedna stvar me zanima? dali se moze objavit ugovor di pise pod kojim uvjetima su ti prostori dani gradu?
  unaprijed hvala na odgovoru!

  1. pravoikrivo napisao:

   od silne buke, to je najbolje ca si moga smislit? mislim da je bilo kritično vrijeme od kad je morh presta koristit pa dok je pazin dobi u ruke. to je bilo vrlo dugo razdoblje, zaš se nisu stvari brže rješavale, pa eto, ni u EU nećemo još neko vrijeme, ki će za to odgovarat?

   1. aaa napisao:

    ne! pise ljepo da je to prvo pitanje..

 6. bbbipazinka napisao:

  mislim da su prostori propadali i puno ranije nego je grad došao u njihov posjed, tamo godinama nije bilo nikog. sad, postavlja se pitanje da li bi trošak nekoliko čuvara (2-3 plaće ili više u nekoliko godina) bio veći od porazbijanog inventara. A možda bi se to i isplatilo – treba izračunat. Pitaš zašto su ga tražili od države? pa barem su neke udruge sada tamo za razliku od prije kad je zjapio prazan. Čini mi se da je to bilo pred 2-3 godine kad je grad preuzeo vojarnu (http://novine.novilist.hr/default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A2858286328592863285A28582858285F28632890289A28632863285A285C285D2859285B285C2863286328632863J)
  E sad ki je odgovoran? – pa valjda onaj ko je vjerovatno potpisao ugovor, tadašnji gradonačelnik Neven Rimanić. Kako ćeš ga kaznit? – nikako jer više nije gradonačelnik pa ne možeš tražit ostavku, nije se više ni kandidirao na izborima pa da ga birači mogu kazniti neglasanjem za njega. Mogu ne glasat za njegovu stranku ili nasljednika, ako misle da su mu oni pomogli u tome, ali nisu. A za održavanje površina – one će se održavat koliko bude bilo novaca za to. Sad ga očito ili nema ili ga ima, ali samo Neven Rimanić zna di su (http://lokalniizbori.com/vijesti/mi-u-pazinu-sjedimo-na-brdu-novca/), a onda se opet vraćamo na početak priče zašto je čovjek koji misli da pazin sjedi na brdu novaca nije taj novac uložio u vojarnu? Ili je istina da je grad doveo u dugove, a da su ti novci o kojima je on pričao samo predizborne floskule?

 7. aaa napisao:

  pa valjda postoji neki zapisnik o primopredaji di pise kakvo je stanje bilo u trenutku predaje?! zato cekan arbeta za ugovor, tamo bi sve trebalo pisat..

 8. ekola napisao:

  eko i mene, istina je vojarna je bila u puno boljem izdanju kod primopredaje udrugama, a vjerojatno je bila u još boljem prilikom primopredaje gradu.. no to sad ni bitno (možda i je ali bespotrebno si je sad stin glavu razbijat).
  Bitno je to da je sad u veoma jadnom stanju, da zaplačeš kad gledaš izvana, a da urličeš kad poješ unutra. Malo pogledaš i kad vidiš ča sve imaš za napravit da bi se to dovelo u red dojde ti volja da se obrneš i odustaneš od svega.
  Sa iznosima od 10.000,00 – 40-50.000,00 tisuća kuna koje se dodijele iz proračuna nećeš ama baš niš storit, a kamoli ku ti ni taj obećani iznos grad ne isplati ko recimo prošle 2009. godine.
  Stvarno bi se naši gradski OCI (pritom mislim i na Grad Pazin, Pazin d.o.o., Uslugu…) mogli malo bolje pozabavit tim problemom jer je stvarno sramotno da se takav prostor DOBIJE, a na kraju u njega niš ne ulaže nego se pusti na milost i nemilost vremenu propadanja, ča je vidiljivo iz zime u zimu, (jer sa gore navedenim iznosima bilo koje ulaganje od strane udruga je to neizvedivo).
  U prostorijama nema izolacije ni podne ni zidne, sve se raspada… pola zidova treba očistit jer se od vlage sami sipaju…, pa treba žbukat… Prozori i vrata za primijenit, vecei za sredit (postavit novu vodovodnu instalaciju, pločice., sanitarije) ljudi moji da ne nabrajam… kad počneš delat tek onda vidiš ča je za napravit. A more se samo dopeljat, struja, ostrugat, popiturat zide, malo ofrigat beton… poć unutra bez pločica i sanitrarija (ima mjesta za poljski vc) ma ki će onda plaćat struju….
  Umjesto da su malo razmislili i za ovu 2010. godinu povisili udrugama barem malo tu mižeriju iz proračuna ali baš za tu namjenu, a ne samo ko papige ponavljat isto iz godine u godinu.
  Da su ča već dali forši bi se ča i počelo delat…forši bi se te zgrade i spasile od propadanja…ovako živi bili pa vidili ki će ča, kad će ki i ča će ki.

 9. aaa napisao:

  ” istina je vojarna je bila u puno boljem izdanju kod primopredaje udrugama, a vjerojatno je bila u još boljem prilikom primopredaje gradu.. no to sad ni bitno (možda i je ali bespotrebno si je sad stin glavu razbijat)” ?!?!? kako nije bitno???
  to je prvo pitanje za arbeta i “nezavisne” (a mogu odgovorit i svi ostali koji znaju nesto).. a kad (ako ikad) dobijen odgovor na ovo (skraceno, ko je odgovoran za trenutno stanje vojarne?), onda jos cekan i ugovor kojim je grad posta vlasnik ovog zemljista (sa svim uvjetima koji su tamo navedeni) pa ce bit jos puuuno zanimljivih pitanja! iako, (kao ca san vec i reka) mislin da mi niko nece odgovorit nista..

  1. nova_pravednost napisao:

   aaa, budala si koju svi šamaramo i dio nas bi te kad te vidi fizički odalamio, drag si mi ne zbog toga ča sereš gluposti, nego zato jer otkrivaš rupe više neo to misliš. Hvala na tome. ti si postajio puno (beznačajnih) pitanja , a ja ti postavljam samo jedno! nadam se da ćeš moć odgovorit?
   zašto je davor milohanić dobio prostor od zajednice talijana za automaterijale? ako mi odgovoriš na to pitanje slijede nova pitanja, ako nećeš muči ids-ovčino, jer dolazi nova pravda.

   1. CIP napisao:

    prostor nije od zajednice talijana nego gradski, odnosno od gradske ustanove pučko učilište, i davor sloković ne milohanić

 10. aaa napisao:

  neznan kako to funkcionira u psihijatrijama, ali moj savjet je da odmah uplatis dopunsko zdravstveno (ako vec nisi)!! u danasnje vrijeme bi ti skupo naplatili ljecenje..

 11. molim napisao:

  Prostor je dobi Davor Sloković od Pučkog di je šef upravnog vijeća.

  1. automolotovus napisao:

   da, ali kao privatna firma koja tamo uz glazbenu školu i blokiranje prometa od strane kupaca strši ko govno u punču, a kao udruga (ribiči) je također dobi od grada (i to besplatno kako gore piše oni i vinistra, speleologe ne računan jer in je prostor derutan)

   1. aaa napisao:

    kad san prije par mjeseci pita tu jednog od “vodja” “nezavisnih” da objavi pravilnik (i imena ljudi koji su sastavili taj pravilnik) o bodovanju po kojemu udruge i drustva dobivaju sredstva i prostore od grada, skoro svi ste se nesto bunili.. kao trazim dlaku u jajetu.. i sad kad nekome ne odgovara ta raspodjela, ljudi se bune, ali to je tako – kad nema pravila (tj. mozda i ima, ali su za internu upotrebu).. ali pravi problem je da se tako niko ne moze ni bunit, kako ce se npr “nezavisni” bunit protiv ids-a kad su sa druge strane i oni dobili nesto na taj nacin..

    1. tomcub napisao:

     poznato oružje “svi su oni isti”, ali ako ga dovoljno puta ponoviš, a uporan si, moglo bi postati istina, ali prije toga ću ti promijeniti pravila igre

     1. aaa napisao:

      ma kakvo je to oruzje “svi su oni isti”?!? di si to cuja?? ili je to mozda ono oruzje koje su” nezavisni” koristili protiv ostalih stranaka u gradu?? a? :) opet ti se ne svidja igra koju si ti izmisli?? :) :) zasto bis mjenja pravila? ja samo postavljan pitanja, a kako odgovore ne dobijan, javlja se sumnja.. nije ti jednostavnije odgovorit na pitanja nego mjenjat pravila igre???

    2. ekola napisao:

     aaa, ma kako ti još to ni jasno da udruge dobivaju sredstva na način ki ima šantula ima i kolači…, a da se je grad pridržava dužnosti ne bi bila u takoven stanju kakoven je sada…

 12. zaostrog napisao:

  ima nešto u tome…

 13. Dino napisao:

  Samo me zanima u kakvom je to stanju bila vojarna pri primopredaji udrugama, pošto smo mi iz kluba mladih čistili okoliš sigurno dva tjedna. Izgledala je kao prašuma, a zgrade su bile devastirane i prije primopredaje, pošto gore nije bilo nikakvog osiguranja

  1. aaa napisao:

   onaj koji je bija prije u toj vojarni i sada vidi razliku.. (i to ogromnu) slazen se da je dio zbog toga ca nije bilo odrzavano.. ali zasto je grad trazi te povrsine ako ih nije bija sposoban odrzavat??!? i staklo ne pukne samo od sebe, prozori ne nestaju sami.. taj dio nije do odrzavanja.. ma moremo mi sad govorit i ovako i onako glavno je da vidimo ca pise u papirima kod primopredaje. tamo bi trebalo bit popisano i opisano stanje kao i duznosti grada. i najvaznije, dali se je grad pridrzava tih duznosti, ako i ciji je potpis na tim papirima.

 14. nrimanic napisao:

  Ma predrago mi je da se još sjećate naslova iz novina u kojima san intervjuiran. Svakako preporučan onima koji citiraju naslove koje, inače, uvijek osmišljavaju urednici novina koji nisu vodili interviju, da pročitaju i ono malim slovima napisano ispod naslova pa da dobiju informaciju u cijelosti. Dakle malo morate i čitat, a na samo pisat moji anonimci iz net-a. Tekst ugovora između Grada Pazina i RH o primopredaji vojarne morete po zakonu po informiranju zatražit od nadležnog gradskog službenika. Za raspored korištenja prostora u vojarni je bilo oformljeno radno tijelo, koje sam samostalno inicirao, a nije bilo obavezno ni po ugovoru, ni statutu ni zakonu, kako bi dobili što kvalitetniju raspodijelu prostora za kojim su tada čeznule sve gradske udruge. Nake su svoju šansu iskoristili , pa su zapeli, i odradili potrebno, pa imaju kvalitetno riješen prostor i lijepo rade u vojarni, dok drugi još kukaju za novcen iz proračuna, ali će se valjda zbudit pa i sami nešto nabavit i odradit.
  Ako vas zanima kako pazinska žgadija uništava društvene nekretnine namojte jadikovat nad vojarnom, nego hote vidit Loke koje su još vlasništvo RH. I da ne pozabin nije grad Pazin dobi prostore vojarne od RH nago ih je čenđa za zgradu u M.B. Rašana. Od ove RH nekretnine dobivaju drugi gradovi, a ne naš. Pozdravlja Vas Vaš raniji gradonačelnik, član IDS-a.

  1. aaa napisao:

   oooooo, zanimljivo… nadan se da necete “pobjec” brzo, iman par pitanja i za vas.. ;)
   “Tekst ugovora između Grada Pazina i RH o primopredaji vojarne morete po zakonu po informiranju zatražit od nadležnog gradskog službenika.” ok, slazen se.. ali zivimo u takvoj drzavi i sredini di svakako nije uputno zamjerit se nekome iz javnog sektora… nikad neznas kad ce ti nesto trebat a odgovorni u opcini je bas uvjek kad ti dodjes na marendi.. ;) i zato predlazem da vi taj dokument nadjete, dostavite ga (preko mail-a) na ipazin pa ce ga oni objavit.. vama to sigurno nece bit tesko..
   “Za raspored korištenja prostora u vojarni je bilo oformljeno radno tijelo, koje sam samostalno inicirao, a nije bilo obavezno ni po ugovoru, ni statutu ni zakonu, kako bi dobili što kvalitetniju raspodijelu prostora za kojim su tada čeznule sve gradske udruge.”
   prvo, ko su clanovi tog tijela, zasto su bas oni clanovi tog tjela i po kojim kriterijima su to oni birani?
   “Ako vas zanima kako pazinska žgadija uništava društvene nekretnine namojte jadikovat nad vojarnom, nego hote vidit Loke koje su još vlasništvo RH.”
   clanak se bavi vojarnom, pustimo mi sad loke, pa cemo se na njih vratit kad ipazin objavi clanak o njima..
   pitanja iman jos, puuuno ali prvo cekan da procitan ugovor, da nebin (slucajno) postavi koje pitanje koje nije na mjestu..pozdrav i unaprijed hvala na odgovorima..

   1. zzz napisao:

    aaa je forši neki pravnik? ili samo svaken loncu poklopac? jedino ca se trebalo storit u vojarni je cijelu sravnat sa zemljom jer ce se ovako kroz godine utrošit šoldi i šoldi, za ča? mene je šokiralo kad san ču da su invalidi za 20 kvadratnih metri utrošili 120 miljari kun. 800 eura po kvadratu a opet si u govnima…

    1. PufPant napisao:

     da, a to su DTI, invalidi!!! kojima će svi pomoć, napravit koncert, doć na koncert, donirat, čak su se i super maleni iz vrtića angažirali i im pomogli!!! sve super i za pohvalu!
     i jedva su uredili 20 kvadrata.
     hehehe i kako će ostali uredit svoje prostorije? oni koji nisu “socijalni slučajevi” i imaju priliku iskoristit status pa si pomoć. s 10-30 tisuća kuna godišnje ukupnih prihoda? :-)

  2. sf napisao:

   ma moru se zbudit i zbudili bi se veselo da ih na kušinu čeka kakov miljarić odveć… ma budimo realni da se šoldi iz proračuna koriste za tekuće održavanje (voditelji, putni trošak za na gostovanja, instrumente,nošnje), a kako poć u investiciju kad nisi siguran da li ćeš dobit ni te šolde koji su obećani proračunom.

 15. cok napisao:

  čudi me da nitko ne postavlja pitanje Indians – motoudruge koja je registrirana u Poreču, a dobila prostor u Pazinu

 16. ekola napisao:

  da i to je jedno dobro pitanje čak su čera gledali prostore od radio kluba… forši će in ih pomoć sredit

 17. xy napisao:

  To je velika sramota da su jednu od najljepših i najvećih zgrada dobili motoristi. Koji su oni faktor u gradu, kako svojim djelovanjem pomažu široj zajednici i ki od njih ima kakovega šantula na općini???

 18. aaa napisao:

  zasto nam nasi gradski politicari ne odgovore napokon koji su to kriteriji pri dobivanju prostora i raznih pomoci od grada, pa bimo mozda i doznali po kojem su kriteriju npr. udruga invalida dobila 20 kvadrata a neki drugi i po 80 i vise?!? mozda zato jer u tim drugim udrugama ima vise potencijalnih biraca? ;)

  1. zzz napisao:

   ja ne vidim problem u tome da političari djeluju u interesu svojih birača. dapače, tako bi i trebalo biti. političke aktivnije grupe ljudi u tom smislu onda postignu svoje ciljeve, koji ne moraju biti nužno loši. u svakom slučaju da aaa i ostalih 30-40% koji ne izlaze na izbore promjene svoje ustaljelo razmišljanje utjecaj raznih grupa bi bija puno manji. ovako, udruga od 100-200 ljudi itekako može utjecat na pozicije vijećnika u našem gradu.

   1. zzz napisao:

    ne zaboravi da su udruge te koje su nezavisne ubacile u vijeće, možda im se IDS pokuša dodvorit prostorom u vojarni? dugoročno, na ovaj način, jako loše za naš grad.

  2. tomcub napisao:

   187 kvadrata za Folklorno društvo i Limenu glazbu za zajedničko korištenje mislim da je ok, a od ovih malih kvadrata mislim da je 19 kvadrata za Likovnu galeriju malo, njima bi trebalo naći neki veći prostor, ali ne u vojarni, negdje u Kaštelu ili u blizini bi bilo ok, a što se tiče kriterija, ove godine će se izraditi novi, precizniji kriteriji, pa će onda biti rasprava, i ovdje naravno, izraditi će ih gradski odjel zadužen za to, neka polazišta bi mogla biti:

   – doprinos zajednici, brojnost aktivnosti i programa, što veća otvorenost i uključenost raznih društvenih skupina, a na prvom mjestu mladih

   – princip “snađi se sam pa će ti i Grad pomoći” (Grad ne bi smio biti osnovni, a pogotovo ne jedini izvor prihoda ni jedne udruge, eventualni izuzetak bi mogle biti udruge koje provode socijalne programe ili se bave malom djecom)

   1. aaa napisao:

    ma ok, ali dali se moze znat koji su to kriteriji sada koristeni?? znaci, sad ce se radit novi, ali koji su do sad koristeni?? i ki je napisa dosadasnje kriterije?? i jos nesto, kad budu napravljeni ti novi kriteriji, to znaci da ce se druge godine opet pojedine udruge morat selit??
    a druga stvar, ca mene najvise i muci, u situaciju kad grad i nema bas love. situacija u drzavi je takva kakva je.. ljudi gube posao itd.. dali je grad moga i pametnije iskoristit te prostore u vojarni?? konkretno, dali je grad moga iznajmiljivat (veci) dio tih prostora od cega bi koristi imali i sam grad i a dio poduzetnika koji bi dobili super prostore u centru grada.. jer u situaciji di ljudi jedva spajaju kraj sa krajem, grad se ponasa ko pijani ruski miljarder koji svima nesto djeli i daje.. ja mislin da se je moglo i pametnije nesto napravit ali, gradskim politicarima (kao i svima u drzavi) je samo bitno da oni budu (ili bar sudjeluju) na vlasti. interes grada im ne znaci nista!! i u tome su svi isti!!!

    1. tomcub napisao:

     sva ova pitanja tipa prošli, dosadašnji nemoj meni postavljati, znaš koja je stranka u Pazinu imala apsolutnu vlast,
     a ove natuknice kriterija koje sam pisao se ne odnose na dodjelu prostora u vojarni, i neće se zbog njih nitko seliti
     a dalje što te muči, da li je moglo pametnije, pa naravno da je moglo

     “gradskim politicarima (kao i svima u drzavi) je samo bitno da oni budu (ili bar sudjeluju) na vlasti. interes grada im ne znaci nista!! i u tome su svi isti!!!”

     naravno, opet tvoja opće poznata teza, ne ću se truditi, nema ti pomoći

     1. aaa napisao:

      “sva ova pitanja tipa prošli, dosadašnji nemoj meni postavljati, znaš koja je stranka u Pazinu imala apsolutnu vlast”
      cekaj da razjasnimo jednu stvar? dali si ti (ili neko od “nezavisnih”) sudjelova u odlucivanju koji ce prostor kojoj udrugi pripast? jer ako jesi, kakve veze sad ima ko je prije bija na vlasti kad si i ti (ili neki od tvojih) sudjelova u tome??
      “23. veljače 2005. je Poglavarstvo imanovalo Odbor za prenamjenu prostora u vojarni, po vlastitom nahođenju, a u njega uključilo u njavećoj mjeri viđene članove različitih udruga.” – ovo je citat bivseg gradonacelnika. tomcub, dali si ti sudjelova u tome? ili neki od nezavisnih?
      “a dalje što te muči, da li je moglo pametnije, pa naravno da je moglo”
      e super! sam si prizna da je moglo i pametnije!! dali mores odgovorit i ca se je to moglo napravit pametnije? i zasto se nije napravilo nista pametnije?? naravno ti ces rec da niste bili vi na vlasti onda.. ali evo sad imas priliku da dokazes da niste svi isti, probaj javno tu dole pitat bivseg gradonacelnika i “ljutog politickog protivnika” zasto nije napravljeno nesto pametnije?! naravno da ga neces nista pitat, ipak ti je on da posao za izdradu sluzbenih web stranica grada bez ikakvog natjecaja i za to plati 20000 kuna.. ruka ruku mije.. ;)

     2. tomcub napisao:

      cekaj da razjasnimo jednu stvar? dali si ti (ili neko od “nezavisnih”) sudjelova u odlucivanju koji ce prostor kojoj udrugi pripast?
       
      nisam, nije
       
      a u njega uključilo u njavećoj mjeri viđene članove različitih udruga.” – ovo je citat bivseg gradonacelnika. tomcub, dali si ti sudjelova u tome? ili neki od nezavisnih?
       
      nisam, ne znam
       
      ipak ti je on da posao za izdradu sluzbenih web stranica grada bez ikakvog natjecaja i za to plati 20000 kuna.. ruka ruku mije
       
      napravio je dobar posao za Grad, dobra odluka, no, to sam ti jednom već objašnjavao, ne ću ponovno

     3. aaa napisao:

      a pitanja za bivseg gradonacelnika nemas?? ne zelis dokazat da niste svi isti?
      a to dali je grad napravi dobar posao, necu ulazit. ali i sam si bija reka da ces predlozit u vjecu grada da se donese odluka po kojoj grad vise nece davat poslove bez natjecaja.. u kojoj je fazi to?

     4. PufPant napisao:

      Vojska je vojarnu predala Gradu pod uvjetima koji su se iznesli i tu, i u novinama, i td. To ča si ti lik koji postavlja pitanja samo tako, da postavi, je drugi par postoli. Malo se raspitaj prije nego postavljaš postavljena pitanja. Ljude na iPazinu NE ZANIMA odgovor na pitanje ZAŠTO SE VOJARNA NIJE DALA PODUZETNIČKOM SEKTORU jer svi znaju odgovor. Osim tebe. He-He.
      A ča se tiče raspodjele prostora, ja san bi tamo kad se djelilo, u prvin redovima!! I? I moje je mišljenje da se u onim uvijetima NIJE moglo bolje. I da se napravilo dobro, najbolje moguće, pravedno, fer. A “novi” pravilnik forši će ča poboljšat, forši ča pohujit, a najbrže da će ostat isto.
      Vojarnu je odmah po dobitku, trebalo sravnit sa zemljon i napravit kompleks na novo. To svi znaju, ča sad filozofiraš. Šoldi za to nema, niki ni ne vidi način na koji bi Pazin to moga izvest. Ili da? Pazinski političari očito ne. Šlo se na ovu drugu varijantu, koja ni ni blizu toliko dobra, koja je za “ča i nič”, a bar neki nešto dobije.

     5. aaa napisao:

      posto si dole malo nize reka za mene da san sljutav, najprije ti nisan stija nista odgovorit jer sa ljudima koji u obicnom razgovoru pocnu vrijedat nema smisla ni raspravljat.. ali onda san odluci da ja tebe malo izvrijedjan! ali ne seljacki ko i ti, nego kroz pitanja na koje ti neces imat pametan odgovor pa ces ispat ti sljutav.. :)
      “Vojska je vojarnu predala Gradu pod uvjetima koji su se iznesli i tu, i u novinama, i td. To ča si ti lik koji postavlja pitanja samo tako, da postavi, je drugi par postoli. Malo se raspitaj prije nego postavljaš postavljena pitanja.”
      pokusa san nac na netu taj ugovor i nisan ga nasa. ja ne tvrdin da ne postoji, ali ga ja nisan moga nac.. evo ti si pametan pa ces mi poslat link i pomoc – oces? (neces valjda dozvolit da ispade kako tog ugovora ipak nema na netu??)
      ” Ljude na iPazinu NE ZANIMA odgovor na pitanje ZAŠTO SE VOJARNA NIJE DALA PODUZETNIČKOM SEKTORU jer svi znaju odgovor. Osim tebe. He-He.”
      a kako ti znas da to samo mene zanima?!? ljude zanima, itekako.. garantiran, da je grad da oglas da daje u najam ili prodaju (po nekoj normalnoj cjeni) prostore iz vojarne da bi ti prostori bili iznajmljeni (ili kupljeni) svi do jednoga!! i od toga bi i grad ima koristi i gradjani a i poduzetnici!
      “A ča se tiče raspodjele prostora, ja san bi tamo kad se djelilo, u prvin redovima!! I? I moje je mišljenje da se u onim uvijetima NIJE moglo bolje. I da se napravilo dobro, najbolje moguće, pravedno, fer. A “novi” pravilnik forši će ča poboljšat, forši ča pohujit, a najbrže da će ostat isto.”
      gledaj, mozda ti ne kuzis bas pa ti treba vise puta ponovit.. mene zanima ko je sudjelova u toj raspodjeli (imena i prezimena) i po kojim kriterijima je tekla ta raspodjela!! znaci, opet, ko je tu sudjelova i koji su kriteriji koristeni.. mene ne zanima dali je moglo bolje ili nije ili dali ce bit bolje i huje.. otom – potom.
      “Vojarnu je odmah po dobitku, trebalo sravnit sa zemljon i napravit kompleks na novo. To svi znaju, ča sad filozofiraš. Šoldi za to nema, niki ni ne vidi način na koji bi Pazin to moga izvest. Ili da? Pazinski političari očito ne. Šlo se na ovu drugu varijantu, koja ni ni blizu toliko dobra, koja je za “ča i nič”, a bar neki nešto dobije.”
      to da pazinski politicari ne mogu nista pametno izvest, jasno je vec neko vrijeme.. a za to vrijeme pazin samo propada i propada. i zato ih ja sad tu i kritiziran! a kako ti napadas mene zbog toga, ispada da ih ti branis.. e pa ako su ti dobri…
      bas me zanima dali cu dobit ijedan konkretan odgovor.

     6. PufPant napisao:

      Ovako, rasprava koju potičeš vodila se prije 3-4 godine, tu, usmeno po gradu, u GI i slično. I dalje si za mene šljutav upravo zato jer očito ne kapiš i rivaš trdo svoje, a ljudi ti pokušavaju objasnit da je sve već objašnjeno i raspravljano, i da se sve zna. To ča si ti se sad sjeti da biš ste znat, hu plambs ju!!
      DI SI BI KAD SE O TEMU RASPRAVLJALO!?!? DI SI BI KAD JE TREBALO POSTAVLJAT PITANJA!?!? DI SI BI KAD JE TREBALO ODLUČIVAT!?!?
      Ča si sad tu doša rompiškatule, mrš!

     7. grozniaaa napisao:

      o MOJ BOŽE ma ča taj aaa bi nan i tu mižeriju od vojarne proda i to za kakoven strancu sa idejom da zaposli naše nezaposlene ki ćeju delat par miseci bez plaće i da se taj poduzetnik pobere sa valižicon šoldi doma. Lipu ideju imaš moj aaa. Ča nan ni dosta te naše države prodano i uništeno i ovo malo ča je naša sirotinja dobila biš proda. Mene bi bolo sran da me toliki kritiziraju da niš ne kapin, ne znan kako još tebe ni sran. Ča ne vidiš kamo nan gre naša država. Jopet ne vidiš da je u banani, a kako je ona u banani tako je i naš grad..
      Tolike odgovore si dobi, a zajno po istin drobiš kako pak ne kapiš. Ma si gleda snoća vjesti kakova nan je situacija u državi? HUJA NE MORE BIT.
      GROZOTA

     8. aaa napisao:

      pa ja san oduvjek voli bit rompiskatule.. zanimljivo mi je to! jedino neznan kako bis me ti to stera.. ako se predstavin, oces me fizicki napast mozda? :) a ti i dalji nisi da ni jedan konkretan odgovor. zasto?

     9. bbb napisao:

      “I dalje si za mene šljutav upravo zato jer očito ne kapiš i rivaš trdo svoje, a ljudi ti pokušavaju objasnit da je sve već objašnjeno i raspravljano, i da se sve zna. To ča si ti se sad sjeti da biš ste znat, hu plambs ju!!”

      Priznajem, i ja isto ne razumijem. Zelio bih saznati neke stvari, a posebno prizeljkujem Vase nezavisne odgovore od strane osoba koje su bile u prvim redovima. Ako ti imas jednaku reakciju na Vasu aktivnost u vijecu ili sličnim gradskim aktivnostima, tipo, prošla baka s kolačima ili ne zovite Vi nas, nazvati ćemo mi Vas, onda priznajem da je tvoje poimanje demokracije vrlo upitno i podložno dodatnim lekcijama.
      A ako nije, ako smatras da si u pravu, te da su svi ljudi okolo tebe sljutavi i trdi, onda sam sklon mišljenju da takvo ponašanje i razmišljanje ce ti donijeti nakon sljedecih izbora jednu utješnu rečenicu.
      More luck next time.

      “Ma si gleda snoća vjesti kakova nan je situacija u državi? HUJA NE MORE BIT.”

      Moze, moze. I biti ce jos gore. Samo je pitanje vremena.
      Ako ne zelis iznajamljivati, onda odi lijepo gore, fino zaljevaj ciklame u udruzi, umjesto nekog drugog koji nema posla, a zelio bi raditi, i nada se svakim danom za otvorenjem radnih mjesta.

     10. ama napisao:

      bbb ne kapin ča si sti reć, čiji komentar komentiraš, ma ča u vojarni rastu ciklame? A ča biš ti gore iznajmljiva?.

     11. aaa napisao:

      nije to odgovor tebi (vise je bbb-u), ali i ti ces se nac u njemu.
      gledaj, ja ljude tu koji mene kritiziraju djelim na par podgrupa! a svi oni spadaju u jednu grupu koju bimo mogli nazvat “clanovi neke udruge ili drusta”. zajednicko im je to da svi oni dobivaju nesto od grada (bilo prostore ili novce ili cak i poziciju u vlasti) i to sve kroz te udruge.njih se moze podjelit u 4 glavne skupine:
      1. dica (ne moraju bit bas dica ali to su vecinom mladji clanovi koji nisu u vodstvu tih udruga). to su oni clanovi udruga koji od grada dobivaju dobivaju taj neki svoj prostor ili sredstva i oni se tu druze, zezaju, popiju nesto a usput njeguju taj neki svoj hobi..ne razmisljaju uopce o tome dali je gradu u interesu to, dali grad moze to izdrzat i ca ce bit u buducnosti sa gradom. napadaju me reda radi..
      2. glupi.. to su oni clanovi udruga koji me tu vrijedjaju, postavljaju pitanje anonimnosti (a i sami se javljaju anonimno), prijete, itd..oni isto tako ne razmisljaju dali grad u mogucnosti sponzorirat te grupe i dali grad moze bolje investirat ta sredstva (i prostore), i to jednostavno zato jer oni nisu sposobni razmisljat o tome. oni samo vide da ih ja “napadan” i kritiziran i po instinktu pocnu vrijedjat i prijetit (za normalan razgovor nisu sposobni)
      3. voditelji .. to su voditelji udruga i njih pokrece ljubav prema tom svom nekom hobiju. znaju da gradu to i nije u interesu i da grad nema love da sve udruge sponozira ali jednostavno misli da njegova udruga to zasluzuje! sa njima se moze normalno pricat i sve..
      4. politicari. najgora skupina! tocno znaju da grad nema sredstava za sve njih. tocno znaju da bi za sam grad bilo bolje da npr taj prostor da u najam ili proda i da se tu razvija gospodarstvo. oni znaju da bi se onda kroz to gospodarstu u gradski proracun slilo vise novaca sa kojima bi nakon nekog vremena mogli i vise i bolje sponzorirat sve te udruge. ali ne!! njima je vaznije da su oni na vlasti SADA!!! gledaju samo svoj privatan interes (iako ima i politicara i medju voditeljima – tima je najbolje! spojili su ugodno sa korisnim!)karakteristicni su po tome da se jave i nestanu. u pocetku su svi kao “zelimo pomoc gradjanima”, “pitajte nas slobodno”, mi nismo ko i oni” itd itd.. a kad se ih stvarno nesto konkretno pita, brzo nestanu! i onda nakon nekog vremena dodju i odgovore ali tako da nema ni jedan konkretan odgovor! uvjek se postave kao da nemaju vremena za odgovarat, a odgovori su im u pravilu od “pola stranice”. kojima na dugi i nasiroko objasnjavaju kako treba “prodat maglu”.. zanimaju ih samo glasovi clanova udruga!
      evo. ja san reka svoje ca san misli. a na svoja pitanja, odgovore cekan i dalje. valjda nadju vremena.. jednom.

     12. zzz napisao:

      ti zapravo ne patiš za odgovorima, jer su ti oni dani, nego patiš za time da netko tobože bitniji skrene pažnju na tebe brižnog. jedan od glavnih problema pazina je marginalna moć naših lokalnih političara da u pazin dovuču bilo kakav kapitalni projekt.

     13. aaa napisao:

      ok,
      1. imenom i prezimenom mi odgovori ko je sve sudjelova u dodjeli prostrora udrugama
      2. koji kriteriji su koristeni da bi se odlucilo koja ce udruga dobit koji prostor?
      3. ki je sastavi i odluci da bas ti kriteriji odlucuju? (imenom i prezimenom)
      ajde odgovori mi samo na ova pitanja (iako ima neodgovorenih jos) i dokazi da san te prerano svrsta u drugu grupu..

     14. aaa napisao:

      a ti si fenomen!! ti jedini spadas u 3 grupe..

     15. arbo napisao:

      23.02.2010. je sljedeća sjednica gradskog vijeća pa će onda netko od naših vijećnika/ca zatražiti Ugovor o primopredaji vojarne od strane MORH-a(države) Gradu Pazinu kao i provjeriti da li je postojao pisani dokument koji potvrđuje u kakvom je stanju bila vojarna i objekti u njoj u trenutku primopredaje.Odgovor,sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama moramo dobiti u roku od 15 dana.
      Ovaj put tražene dokumente zatražiti ćemo mi kao Nezavisna lista a ukoliko te još nešto zanima postoji zakon koji ti garantira da ćeš sve željene dokumente moći dobiti i sam.Naravno osnovni uvjet je da ih zatražiš.To ti je slično kao i onaj vic o škotu koji moli boga da dobije na lutriji pa mu on kad mu Škot dopizdi kaže:”Pa uplati već jednom!”
      Što se sigurnosti tog postupka tiče još u RH nije zabilježen niti jedan tjelesni napad kao ni nanošenje tjelesnih ozljeda građaninu koji je zatražio neki dokument od strane službenika lokalne samouprave(u našem slučaju službenica).Za njih ti garantiram da te neće stuć,dapače sigurno će im bit drago da ti kao građaninu mogu pomoć u ostvarivanju tvojih prava.A forši ti skuhaju i kafe.Psihološku pomoć nažalost ne pružaju,bar ne službeno.
      Tu ti je link i informacije za ubuduće a ono što smo ti obećali to ćemo zatražiti službeno.Taj ugovor objaviti ćemo na našim stranicama o čemu ćeš biti obavješten.

      http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/307079.html

      Pozdrav.

     16. aaa napisao:

      e super!! nisan dobi odgovor ali bar znan kad ga moren ocekivat.. jedino mi se ne svidja “ton” tvojega odgovora.. ne radis ti to za mene!! ja tu neman ama bas nikakav licni interes!! ja nisan ni u jednoj udrugi, ni u jednom drustu i za svoj hobi ne trazin grad da me sponzorira!! od mojih pitanja, tj vasih odgovora dobit ce grad, tj svi mi koji zivimo u ovom gradu!! a vi, tj “nezavisni” ako vec sami ne vidite ca bi trebalo bit u interesu grada, onda bi van bar trebalo bit drago ako vam neko drugi to kaze.. ili mozda vi mislite da nije u interesu gradjana ovog grada da se stvari odvijaju najtransparentnije moguce?? mislite da nije u redu odredit odgovornost (makar i moralnu) pojedinca ako nesto nije napravljeno kako treba?? nije li i vama u interesu dokazat kako vasi politicki “protivnici” neznaju vodit ovaj grad i to tako da javno kazete ca nije radjeno kako treba i ko to nije napravio?? na kraju krajeva, ca ne zivite i vi u oven gradu?? kako van nije zal vidit da je svaki dan sve gore i gore i da bas svi gradovi u istri nekako napreduju a pazin tone sve dublje i dublje??

     17. arbo napisao:

      Da aaa,to delamo samo za tebe.I samo ovaj put.
      Sve ostale građane koji od nas budu tražili slične usluge uputit ćemo na grad,objasniti kome da se obrate i pomoći savjetom.
      aaa evo ti još jednom link da znaš za drugi put: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/307079.html

      Ajde već kad smo u djiru zanima me a zanimalo bi i druge vjerujem da malo konkretiziraš neke “nemoralnosti” koje si spominjao u svom prvom komentaru:

      “maaaa.. iako san siguran da svi koji odlucuju nesto o tome citaju ove komentare, nema sanse da se itko javi. moze i anonimno, pa da mi odgovori na par pitanja. jedni koji se nece javit, a sigurno i odlucuju i citaju ovo su i nezavisni. e sad, zasto se nece javit.. kao prvo znaju da ima stvari oko vojarne koje su u najmanju ruku nemoralne, a oni NE ZELE nista poduzet. ustvari oni i doprinose tome! a drugo znaju da mene ne zadovoljavaju bilo kakvi odgovori. i da iman uvijek potpitanja, dok ne rascistimo stvar. a njima (svima, ne samo nezavisnima) ne odgovaraju cisti racuni!”

      Iz ovakvog komentara stječe se dojam da imaš neke “teple”informacije koje bi javnost sigurno zanimale.Ako su te neke “stvari” po tvojim riječima “u najmanju ruku nemoralne” bilo bi korektno da ih tu javno i objaviš bez muljanja. Ako to ne napraviš jasno i argumentirano morat ćeš promijenit nick jer će te sva ekipa ignorirat .
      Ala šu da vidimo tega zeca.

     18. aaa napisao:

      arbo, sad cu ti najprije citirat tebe, pa cu ti citirat sebe:
      *************************************************************
      “Da aaa,to delamo samo za tebe.I samo ovaj put.”
      ************************************************************
      ” ne radis ti to za mene!! ja tu neman ama bas nikakav licni interes!! ja nisan ni u jednoj udrugi, ni u jednom drustu i za svoj hobi ne trazin grad da me sponzorira!! od mojih pitanja, tj vasih odgovora dobit ce grad, tj svi mi koji zivimo u ovom gradu!! ”
      *************************************************************
      ponaljan, nije to za mene!! to je u interesu grada! a malo gore san objasni i zasto..e sad jedino je moguce da vi mislite da to ipak nije u interesu grada.. i nije da san ja srea nekega bezveze na ulici i pita ga da mi odgovori na ta pitanja!? vi sudjelujete u upravljanju grada!! + tema ovog clanka je vojarna. zato bas vas i pitan! vec san napisa i to da vi na ta moja pitanja niste duzni odgovorit tu na ipazin.net. ali mislin da bi bilo u redu da to napravite jer ste i rekli da cete to napravit.. mogu i ako ces, mogu ti taj dio i citirat!
      ******************************************************
      “Iz ovakvog komentara stječe se dojam da imaš neke “teple”informacije koje bi javnost sigurno zanimale.Ako su te neke “stvari” po tvojim riječima “u najmanju ruku nemoralne” bilo bi korektno da ih tu javno i objaviš bez muljanja. Ako to ne napraviš jasno i argumentirano morat ćeš promijenit nick jer će te sva ekipa ignorirat .
      Ala šu da vidimo tega zeca.”
      **********************************************************
      nemoralno je npr to da vi necete odgovorit ko je to (imenom i prezimenom) sudjelova u dogovoru oko dodjele tih prostora! nemoralno je to da se javno nezna po kojim su to kriterijima dodjeljivani ti prostori, kao ni koje je odredi te kriterije.. a i da citas malo sa razumjevanjem, procita bis da trazin taj ugovor upravo zato da vidin dali je jos nesto napravljeno nemoralno (ili cak suprotno od onoga ca pise u ugovoru). kako da tako nesto pitan kad ni neznan ca pise u ugovoru?! tek kad vidin ugovor cu moc rec, to , to i to nije ispostovano i za to je odgovoran taj i taj! kad mi odgovoris na ova pitanja + ona koja cu postavit kad dobijem ugovor, onda cemo tek vidit zeca!
      p.s. to dali me ekipa ignorira, vidit ce se tek kad budu izbori..

     19. goranf napisao:

      majstore aaa..
      “ne radis ti to za mene!! ja tu neman ama bas nikakav licni interes!! ja nisan ni u jednoj udrugi, ni u jednom drustu i za svoj hobi ne trazin grad da me sponzorira!! od mojih pitanja, tj vasih odgovora dobit ce grad, tj svi mi koji zivimo u ovom gradu!!”
      1. Nisi ni u jednoj udrugi i time si potvrdi moj jedan komentar od prije. Reka san da se vjerojatno ne bavis nicime, a hobi ti je bas to – Cekas da ti modem odzvoni, upises https://www.ipazin.net i pocnes baljezgat. I pokusavas nac teplu vodu. To je to.
      2. Ne delas to za ljude u svojen gradu. Napisa si da se je moglo bolje to izvest (da li iznajmljivanjem ili prodajom prostora u vojarni poduzetnicima). Spomenut cu ti 3 udruge: FD Pazin, LG Pazin i zbor Roženice, u kojim sudjeluje veliki broj građana Pazina i na tu tvoju ideju bi reagirali samaron (ne u smislu fizickog napada, vec u smislu DA TI NE PADNE TAKVA GLUPOST VISE NA PAMET!). Koliko smo svi mi čekali adekvatne prostore za rad? I ti napises tako nesto? Bas si aaa… Ocito nisi za građane grada Pazina ni za njene udruge. Sorry, ali nisi.
      Lep pozdrav

     20. aaa napisao:

      ” Nisi ni u jednoj udrugi i time si potvrdi moj jedan komentar od prije. Reka san da se vjerojatno ne bavis nicime”
      ajde mi objasni tu logiku.. ne mogu npr igrat tenis ako nisan u udrugi tenisaca?? svirat gitaru ako nisan u grupi nekoj?? ne mogu vozit biciklu ako nisan u biciklistima?? nogomet, kosarka.. molin te mi sad objasni tu logiku.. ne mores? znan – neces se sad neko vrijeme javljat..

     21. goranf napisao:

      Samo se nadas da necu :)

      Igras tenis za svoj gust ko ca ja svira gitaru. Tu pricamo o drustveno korisnom radu udruga koje si ti popljuva. I ne samo tu, na ovoj temi, vec i za RKP i dalje. Kao te udruge “mole” novac od grada, jer da nis ne moreju storit sami…
      Nemoj mi sad nis citirat ni pravit se ovako glup, to su tvoje rijeci!
      Evo ti logike. :)

      Btw, svaka cast – u zdravom tijelu zdrav duh!

     22. aaa napisao:

      mi das definiciju drustveno korisnog rada?

     23. goranf napisao:

      Reka san ti ne pravi se glup. Dobro znas ca znaci rad u udrugama. Ili mozda ne? hm…
      Ali evo primjera: ca se tice udruge u kojoj san najaktivniji – FD Pazin – ocuvanje i promicanje kulturne bastine – da ti ne prican koliko je ljudi tu, od koliko godina i ki sve aktivno sudjeluje u radu…. Dovoljno?
      A ca ti? Daj mi odgovor na ovo pitanje… Mislis li da su ti tvoja razmisljanja i prijedlozi za boljitak građana? Ajd razmisli…

     24. tomcub napisao:

      aaa, samo kratko pitanjce za tebe, dozvoliti ćeš mi, nadam se, jer i ti voliš pitanja pa ćeš me razumjeti,
      da li negdje radiš (nije bitno gdje), jesi li sam svoj šef ili si učenik/student, ili nezaposlen?

     25. aaa napisao:

      na konkretno pitanje nisan dobi konkretan odgovor!!! i tako stalno, svi.. i svi poslje kazete da ste mi odgovorili.. jeste, ali ne na moje pitanje!! za mene drustveno koristan rad znaci……. (nastavi ti)

     26. aaa napisao:

      tomcub, odgovorit cu ti ako mi objasnis kakve to veze ima sa vojarnom..

     27. tomcub napisao:

      :) znao sam da nećeš odgovoriti, nema veze, zaboravi, dobio sam što sam htio

     28. aaa napisao:

      drago mi je, uvjek volin pomoc ljudima.. ;)

     29. tomcub napisao:

      ali sada, ako želiš biti dosljedan, moraš mi dozvoliti da ubuduće ne odgovaram na tvoja pitanja koja nisu u temi članka, ili za mene to ne vrijedi?

     30. goranf napisao:

      aaa… ovaj put ti ne odgovaras na pitanja. Svaka udruga ima svoj cilj. i taj cilj je za drustvo kao cjelinu koristan rad. ti je sad jasno? ili jos mislis filozofirat?

      ajd, cekamo tvoj odgovor… Da li mislis da su tvoje ideje koje iznosis tu za boljitak građana grada Pazina?
      te mozda strah odgovorit?

     31. goranf napisao:

      Da mirno spavaš:
      Volonterstvo (volonterizam, volontiranje) neprofitna je i neplaćena aktivnost kojom pojedinci i pojedinke, samostalno ili u okviru neke grupe ili organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva. Volontiranje se javlja u raznim oblicima: od tradicionalnih običaja uzajamne samopomoći do organizovanog djelovanja zajednice u kriznim periodima. Volontiranje uključuje i pokušaje suzbijanja siromaštva i pomoći u sprečavanju i zaustavljanju sukoba.
      “Volonterstvo (ili dobrovoljni / dragovoljni rad) jedan je od kamena temeljaca civilnog društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude.”
      Volonterstvo = Društveno koristan rad
      U pazinskim udrugama veliku važnost dajemo međugeneracijskoj solidarnosti. samo da ti to napomenem.

     32. aaa napisao:

      tomcub.. pa naravno da mi ni ti onda ne trebas odgovarat na pitanja koji nisu vezana na temu clakna.. ali ti mi ne odgovaras ni na ona koja jesu, tako da…

     33. tomcub napisao:

      odlično, složili smo se oko jedne grupe pitanja, da je tako bilo od početka ne bi bilo cijele jedne rasprave

     34. aaa napisao:

      ukoliko upises na internet “Volonterstvo” i “Društveno koristan rad” vidit ces da to nikako nije isto! ni slucajno! volonterstvo si ti objasni ca znaci i to je ok. a “drustveno koristan rad” se obicno kod nas koristiti kao naziv za mjeru koju sudac moze dosudit nekome u zamjenu za novcanu ili zatvorsku kaznu! sluzbeni izraz za to je “Rad za opće dobro”! neka me neki pravnik ispravi ako je i ovo krivo.. a ca se tice tvojega odgovora, dobro si napisa u prvoj recenici: “Volonterstvo (volonterizam, volontiranje) neprofitna je i neplaćena aktivnost…”!! a vi, koliko ja tu vidin ipak trazite nesto u zamjenu za vas hobi..

     35. sandraf napisao:

      aaa
      nu reci mi ča smo mi koji smo delali u vojarni već misec dan za badava u prostoriji koju smo dobili na korištenje volontiranje, društveno koristan rad ili smo samo veoma glupi.

     36. aaa napisao:

      pa nije bas za badava, kad ste dobili prostor?!

     37. mudjahedin napisao:

      svi će se oni obogatit s tim prostorom i najviše će patit naše gospodarstvo :-)

     38. goranf napisao:

      aaa… ukoliko upises na net društveno koristan rad nac ces isto da pise ovo: drustveno koristan rad ili volonterstvo…. Svaka cast da si i ti nasa definiciju dkr-a ali to ocito nije jedina :) jbg

      sad nauci: udruge trebaju novac za rad: konkretno.. trebaju novci za instrumente i njihovo odrzavanje, sivanje nosanja i odrzavanje i jos puuuno puuuno toga.
      nismo dobili prostor tek tako. kad ga se uredi (a adaptacija je do sada kostala cca 150,000,00 kn (samo prostori FD Pazina) i jos smo daleko od koristenja tih prostora), redovno ce se placat naknada za koristenje prostorija + potrosena struja, voda…

      Je li ti sada nesto jasnije? ili imas jos kakvo “pitanje”?

     39. aaa napisao:

      jbg ipak ti nemas pravo! ajde nadji mi ti di na netu pise izraz:
      “drustveno koristan rad ili volonterstvo”! ajde! daj link!!
      a ti, probaj razmislit malo o tome da bi vecina ljudi mozda novac i prostore za koji ti mislis da pripada udrugama radje vidili u nekim poticajima za gospodarstvo.. dali mislis da je to moguce? pogotovo u ova teska vremena.. ali druga stvar je tu bitna! ti se kao tu boris protiv mene jer san ja protiv udruga.. ne! ja nisan protiv udruga!! ja san za dve stvari tu!
      1. da mi neko objasni zasto je gradu vaznije da sponzorira udruge dok se zna kakvo je stanje gospodarstva u gradu! a grad ipak ne zivi od udruga nego od gospodarstva..
      2. vec kad je neki i odluci da su udruge vaznije od gospodarstva, neka mi se onda bar objasni kako je tekla ta raspodjela medju udrugama i ki je to odluciva!
      tebe to ni malo ne zanima??

     40. mc napisao:

      U radu udruga Pazina sudjeluje cca 1000 ljudi. Petina Grada Pazina, ili devetina područja Grada Pazina. Pametnom dosta.

     41. mudjahedin napisao:

      aaa, u gradu postoji nekoliko industrijskih zona, ciburi i, ii, pazinka i, ii i koje sve ne, a ti ovdje stalno piliš o vojarni. ma koja vojarna? u vojarni je skuplje gradit nego u bilo kojoj od ovih zona, o infrastrukturi da ne govorimo. osim ako misliš da bi dva butežina sa voćem i povrćem značili razvoj grada? očito je da postoje neki drugi razlozi koji spriječavaju jači gospodarski razvoj naše sredine, a da si prouči ovaj studentski nacrt razvoja grada forši biš nešto i zaključi. teško da vidiš tako daleko kad se koprcaš u pješčaniku, drugi su odavno izašli iz njega.

     42. goranf napisao:

      1. aaa, necu, dovoljno vremena provodis na netu, nađi sam. potrudi se za nesto… :)
      2. nisi protiv udruga, a cijelo vrijeme kontriras.. molim te.
      3. financije za udruge nisu isto sto i financije za gospodarstvo. ne mislis tako?
      4. ja ne lajen tu kako nesto nije nepravedno, bilo o raspodjeli bilo o cemu drugemu. dignen dupe prosecen se do opcine i se raspitan kako i zasto, tko i sto… predlazem da ti ucinis isto.
      rasprava gotova. odgovore na svoja pitanja ces dobit kod nadleznih ljudi u gradu-opcini…
      lijep pozdrav zelim.

     43. aaa napisao:

      “U radu udruga Pazina sudjeluje cca 1000 ljudi. Petina Grada Pazina, ili devetina područja Grada Pazina. Pametnom dosta.”
      U radu udruga Pazina NE sudjeluje cca 4000 ljudi. 4/5 Grada Pazina, ili 8/9 područja Grada Pazina. Pametnom dosta. ;)
      **********************************************************
      aaa, u gradu postoji nekoliko industrijskih zona, ciburi i, ii, pazinka i, ii i koje sve ne, a ti ovdje stalno piliš o vojarni. ma koja vojarna? u vojarni je skuplje gradit nego u bilo kojoj od ovih zona, o infrastrukturi da ne govorimo. osim ako misliš da bi dva butežina sa voćem i povrćem značili razvoj grada? očito je da postoje neki drugi razlozi koji spriječavaju jači gospodarski razvoj naše sredine, a da si prouči ovaj studentski nacrt razvoja grada forši biš nešto i zaključi. teško da vidiš tako daleko kad se koprcaš u pješčaniku, drugi su odavno izašli iz njega.
      ti si nesto pomjesa, nikad ja nisan reka da bi tamo trebalo bit industrijska zona.. u centru grada?!? ne! tamo bi mogla bit trgovacka zona sa svojim trgovinama, uredima, kaficima itd itd.. a za to infrastruktura postoji!
      nacrt studenata nisan procita jer nisan ima vremena, ali ga zato i nisan komentira!
      ************************************************************
      1. aaa, necu, dovoljno vremena provodis na netu, nađi sam. potrudi se za nesto…
      2. nisi protiv udruga, a cijelo vrijeme kontriras.. molim te.
      3. financije za udruge nisu isto sto i financije za gospodarstvo. ne mislis tako?
      4. ja ne lajen tu kako nesto nije nepravedno, bilo o raspodjeli bilo o cemu drugemu. dignen dupe prosecen se do opcine i se raspitan kako i zasto, tko i sto… predlazem da ti ucinis isto.
      rasprava gotova. odgovore na svoja pitanja ces dobit kod nadleznih ljudi u gradu-opcini…
      lijep pozdrav zelim.
      1. trazi san na netu i nema! jednostavno zato jer to nisu isti pojmovi!! ti mjesas jabuke i kruske!
      2. nisan protiv udruga nego protiv nacina na koji se gradski politicari ulizuju clanovima tih udruga!! a to im je i jedini nacin da budu na vlasti jer se u gospodarstvo (ocito) ne razume!!!
      3. 100kn je 100kn!! samo je pitanje dali ces ih ulozit u gospodarski razvoj grada ili u “kupovinu” glasaca kroz udruge! po meni, kad su vec vremena takva kakva jesu, trebalo je prvo ulozit u gospodarstvo i pomoc poduzetnicima pa nakon par godina, kad se to gospodarstvo popravi pomoc udrugama malo vise!
      4. ti ne lajes tu jer je te ocito zanima samo tvoj hobi a ne stanje u gradu..
      a rasprava je gotova jer ocito nemas odgovore na moja pitanja a i ono ca si i odgovori nema vezu sa vezon!! (nisi mi odgovori doslovno ni na jedno moje pitanje nego samo skreces nesto sa teme..)

     44. tomcub napisao:

      ti si nesto pomjesa, nikad ja nisan reka da bi tamo trebalo bit industrijska zona.. u centru grada?!? ne! tamo bi mogla bit trgovacka zona sa svojim trgovinama, uredima, kaficima itd itd.. a za to infrastruktura postoji!
       
      ma što lupetaš, koja prokleta trgovačka zona, da je po tebi cijeli Pazin bi pretvorili u trgovački zonu, a za ovo što ti opisuješ postoji mjesto, u centru grada, tamo gdje su bile garaže Autotransa, kod “tehničkog” gdje je sada “privremeno parkiralište”, pa da te preduhitrim, jer ćeš pitati zašto nije i što grad čini po tom pitanju, to je privatno vlasništvo Hypo banke, a Grad ne može narediti banci “zidaj, ili ćemo ti to uzeti”, Grad je odredio da tamo može biti to što ti opisuješ i to je sve
       
      nacrt studenata nisan procita jer nisan ima vremena, ali ga zato i nisan komentira!
       
      a za lupetati gluposti ovdje imaš vremena

     45. aaa napisao:

      “ma što lupetaš, koja prokleta trgovačka zona, da je po tebi cijeli Pazin bi pretvorili u trgovački zonu”
      to da nemate pojma o razvoju gospodarstva se zna vec – to san vec naglasi!
      “a za ovo što ti opisuješ postoji mjesto, u centru grada, tamo gdje su bile garaže Autotransa, kod “tehničkog” gdje je sada “privremeno parkiralište”, pa da te preduhitrim, jer ćeš pitati zašto nije i što grad čini po tom pitanju, to je privatno vlasništvo Hypo banke, a Grad ne može narediti banci “zidaj, ili ćemo ti to uzeti”
      aaaaaa hahahahaha.. ooooooo hahahahaha.. ca je to, izjava godine?! tako san i ja odluci da na parceli do moje mora bit vila od 400 kvadrata!! (steta jedino ca to moj sused ne shvaca – i sad tamo stoji stala..)

     46. tomcub napisao:

      ne razumiješ, nije Grad nekome samoinicijativno odredio što će raditi, nego je promijenio/uskladio prostorne planove sa zahtjevima vlasnika/investitora, za Građevno se to radilo čak dva puta, prvo bi hotel, pa onda ne bi hotel, pa sad bi stanove, ok, čekamo stanove, možda se opet predomisle, ti stvarno slabo znaš kako stvari funkcioniraju, a uporan si u svojoj gluposti, ali to je i odlika takvih ko ti

     47. mudjahedin napisao:

      dakle tu smo, tvoja ideja oko vojarne. ti zelis rec da nama fali kafića u pazinu? trgovacki centar? na mešetarima biš bazira gospodarstvo pazina?? :-) ja se tebi divim :-) ja svakako više podržavam da u vojarni bude veleučilište i udruge, kao i većina ovdje, nego shopping centar…. u tom smislu mislim da su ovdašnji političari mnogo poduzetniji od tebe… to se sigurno može povući i kroz tvoje osobne rezultate, kojih je siguran sam jako malo… nekad je bolje mučat…

     48. nikola napisao:

      Pazinu treba 1000 radnih mjesta, pa nek budu tu i kafići i marketi, jer ljudi moraju kupovat špeu i robu pa bi narvno bilo bolje kad bi to mogli sve obavit u Pazinu. A moje mišljenje je da je vojarna pravo mjesto za to: u centru je, blizu je željeznička, na velikoj površini je… ali naravno trebalo bi je sravnit sa zemljom i napravit sve na novo, pa bi grad treba uvjetovat potencijalnim “mešetarima” ili investitorima da napravi i kompleks prostora koje će dat udrugama pa bi svima bilo bolje jer bi imali nove i kvalitene uvjete…!!!!! ali ponavljam : RADNA MJESTA, RADNA MJESTA, RADNA MJESTA!!!!! Alo ljudi nemaju šoldi!!!!!!!!!

     49. aaa napisao:

      uzaludno.. dio bas ne razumi, druge nije briga a trecima nije u interesu to..

     50. tomcub napisao:

      ovako nešto nam treba, nisam brojao, ali je najmanje 1000 radnih mjesta:
      http://blog.uncovering.org/archives/uploads/2008/08031301_blog.uncovering.org_china.jpg

     51. rakwool napisao:

      ko pazinka nekad:))) samo mi nije jasno zašto bi trebalo 1000 radnih mjesta ako je na zavodu oko 700 nezaposlenih??? da možemo uvozit radnu snagu?

     52. sandraf napisao:

      aaa Ma meni se para da grad ne bi smi iznajmljivat te prostore u vojarni

      ovako… grad je ili ti ga komisija podijeli prostore u vojarni, svima su dali na uvid prijedloge i manje više svi smo se složili.. ili se nismo složili, malo smo se natezali, malo ustupili koji kvadratić prostora, nezadovoljni ča moramo dijelit struju, sanitarije i opet smo popustili jer udruga ima puno… nikad se ne bi bili dogovorili te je bilo po principu uzmi ili ostavi. Svi smo mi megalomani, svi bi mi velikeeee kvadrate da li nam trebali ili ne, a sad kad smo dobili bilo velike ili male kvadrate pitanje je kako to dovest u neko normalno stanje. Vlastite prostorije (35 kvadrata) , vlastitom radnom snagom, mjesecima rada nekako smo doveli u red…ma ne krasno i kvalitetno smo sredili), a sad je pitanje kako zajedničke prostorije sredit neki imaju volju,, neki nemaju ali ipak najveća kočnica su šoldi. Ali i dio zajedničkih prostorija sređujemo (sanitarije…hodnik)….
      I ne govorite više nič grdo za članove udruga, a pogotovo ne one mlade jer da nimamo upravo tih mladih malo tega bimo bili storili.
      Nadam se da će ipak grad nać malo dobre volje i financijski potpomoć udruge da konačno počnu ča delat i da ta vojarna zaživi jer je to CILJ nadam se svima nama.

    2. gf napisao:

     aaa: “konkretno, dali je grad moga iznajmiljivat (veci) dio tih prostora od cega bi koristi imali i sam grad i a dio poduzetnika koji bi dobili super prostore u centru grada…” majstore… kada si zadnji put bi u vojarni? ca bis ti tamo nekemu iznajmi? Ne izmisljaj teplu vodu, molin te.
     “ja mislin… ja mislin… ja mislin…” a sad cu ti rec nesto ca je meni rekla moja nona: Misliti je drek znati!

     1. aaa napisao:

      nemas ti pojma! provaj pitat nekega privatnika dali bi mu bili zanimljivi oni prostori.. u bilo kojen obliku.. i koliko su spremni placat za to..

     2. sandraf napisao:

      nu ti ko da imaš pojma… pa istina je da bi sigurno bili zanimljivi ali se postavlja pitanje da li bi ih uopće mogli dobit u najam…, a ne bi bilo loše forši dat hangare u najam i sa tim šoldima plaćat recimo struju za cijelu vojarnu (prostori udruga), eko aaa nam je da jednu ideju….

 19. nrimanic napisao:

  Poštovani, pohvaljujen Vaš vidljivi napredak i evoluciju od recimo 2005. Kad se među gotovo svima u “civilnom društvu” Pazin raspravljalo smo o tome koliko je u proračunu planirano, a koliko je isplaćeno. Sada ne treba sve aktivnosti u vojarni mjeriti sa potrebama DTI i koliko su oni novaca utrošili, te od kuda su ih dobili. Uz ovo Tomcubovo snađi se pa će ti i grad pomoći, dodat ću: “odradi si, pa ćeš špendat manje love po m2”. Tako se najjednostavnije i najbrže riješava uređenje prostora za useljenje. O praktičnim aspektima pitajte upravo “sporne” bikere, ali i najuspješnije, Lovce iz udruge LD vepar. Oni su uselili, a još imaju i daljnjih planova.
  Za onoga sa pitanjima šaljem obavijest da ću na raspravama koje me interesiraju rado učestvovat, koliko mi ostale aktivnosti budu pustile, ali da neću (ne mogu) svakodnevno pisati (a ni pročitati). No, da bar malo odgovorim, 23. veljače 2005. je Poglavarstvo imanovalo Odbor za prenamjenu prostora u vojarni, po vlastitom nahođenju, a u njega uključilo u njavećoj mjeri viđene članove različitih udruga.
  O odgovornom na marendi, to morete pisat nekom drugom, a ne meni koji sam živio i radio sa gradskim službenicima 8 let. Isto kao o problematičnom zamjeranju nekom službeniku. Tega u Gradskoj upravi Pazina ni bilo, niti je sada. Kontakti sa službom moru poć i preko interneta, tako da Vam ja nikako ne želim obavljat tajničke poslove i išta tražit po Gradskoj upravi, te još objavljivat. Ustalom koristite se institutom vijećničkog pitanja ili sl. Ali svakako sprovedite tu vlastitu istragu, da bi svima bilo jasnije kako u tom javnom poslu preuzimanja vojarne u Pazinu nije bilo nikakvih posebnih uvjeta, sumnjivih radnji ili ča ti ga ja znan…. Vi ćete steć iskustvo, a valjda će se svi uvjerit u ispravnost odluke da se vojarna preuzme, te da je sve sprovedeno kako rabi.

  1. PufPant napisao:

   daj daj ne spominji Lovce molin te… stani na DTI nemoj se zakopat..
   ma kako mores molin te uspoređivat “udrugu” koja zgrće gadne pare na talijanima i neke povere domaće hobiste s 10 miljari kun? e moj.
   da pazinske udruge imaju 200-300 miljari kun na leto od talijani i slično, svi bi bez beda uselili… ma ke štorije… ne moren vjerovat. aaa je šunjav, ma tako mazat oči.

   1. PufPant napisao:

    da.. s ovin drugi ča piše se slažen. da nebi bilo da san napa cijeli komentar.

    1. aaa napisao:

     hahaha.. ca ti imas i anonimno strah razljutit bivseg sefa?! ;)

     1. PufPant napisao:

      Meni NR nikad ni bi šef. A anoniman san, i priznan, zato jer je Pazin mići, zato jer se neću nikemu zamerit, jer ljudi nekad krivo kape dobre namjere i slično.
      Da se s drugin dijelon slažen, napisa san zato jer je to istina. Slažen se. E moj šljute… ma ti ne kapiš…

     2. aaa napisao:

      aaaaa.. evo sad cu ti ja opet dokazat ki je sljutav.. znaci pocnimo:
      1. najprije je bivsi gradonacelnik nesto napisa
      2. pa si ti odgovori za nesto sa cime se ne slazes
      3. onda si brzo naglasi: ” da.. s ovin drugi ča piše se slažen. da nebi bilo da san napa cijeli komentar.”
      4. e sad posto ti kad citas, izgleda da izgubis nit (pogotovo ako je tekst malo duzi) pa nisi vidi da je gradonacelnik u prvom teksu sa kojim se ti sve slazes osim ono oko lovaca i invalida pise i ” Isto kao o problematičnom zamjeranju nekom službeniku. Tega u Gradskoj upravi Pazina ni bilo, niti je sada.”..
      5. i sad ti odgovaras meni sa: “A anoniman san, i priznan, zato jer je Pazin mići, zato jer se neću nikemu zamerit”
      6. i onda se ja pitan, zasto to nisi odmah bivsemu gradonacelniku odgovori ako se ipak i sa time ne slazes??
      7. ajde da ti procitas jos jedanput prvi tekst pa mozda nadjemo jos nesto oko cega se ne slazes? ;)

 20. aaa napisao:

  toliko teksta a ni jedan (konkretan) odgovor.. neko ce jos pomislit i da skrivate nesto..

  1. tomcub napisao:

   smiri hormone, malo poštovanja prema bivšem gradonačelniku

   1. bbb napisao:

    vjerujem da ova tvoja reakcija je malo “pre” subjektivna.
    Covjek pita prava pitanja, ali nazalost na krivom mjestu.
    I makar to, sto nece dobiti prave i očekivane odgovore, odgovori su jasni ako se citaju izmedu redaka u ovoj raspravi. Ne samo u njo, nego u cijelom ipazin portalu i prijašnjim komentarima “nezavisnih” posjetitelja.

    I ne vjerujem da ljudi idu u politiku za nase bolje sutra, idu radi sebe. I točka. Diljem nase drage i mile domovine hrvatske je ista situacija s ljudima u političkim vodama, pa čak niti Pazin nije iznimka.

    btw. ne trazim daljnju raspravu na moj komentar, niti bilo kakvo prepucavanje. Cisto iznosim moje subjektivno mišljenje kao i sam admin ovog portala.

   2. aaa napisao:

    iman ja postovanja i prema bivsem gradonacelniku kao i prema tebi! ali vi ste ipak javne licnosti u ovom gradu i morate bit spremni i na neugodna pitanja i na kritiku! jedino mi je zal ca taj dio ne rade i pazinski novinari.. e sad dali neznaju ili nesmiju..

    1. cok napisao:

     Ne znam zašto si mnogi od vas dozvoljavaju odgovarati na nesuvisla pitanja jedne anonimne neznalice koja očito ne razumije kompliciranu prirodu funkcioniranja društva, što i ne bi bio neki problem kad bi se isti trudio i sam doznati kako funkcionira vlast ili barem redovno pratio regionalne medije, pa bio u kakvom takvom toku s događanjima, procedurama itd. – što očigledno nije.
     Umjesto toga, on se s nebeskih visina postavlja prema svemu oko sebe kao nekakva intelektualna i moralna veličina, dok ga je istodobno, kako sam kaže, strah otići u općinu pitat za javno dostupne dokumente. Caruje u kukavičluku anonimnosti i prdeka s pitanjima koja nisu ni konstruktivna ni jasna, a i već su prožvakana.

     1. aaa napisao:

      svarno moras bit cok za kritizirat nekega za anonimnost a i sam si tu kao neki anoniman tj. kao cok! haha..

     2. haaahaaa napisao:

      Pa ne kritizira tebe cok za anonimnost, nego za prduckanje. Jos jedanput nista nisi shvatio.

      Molim administratora da stavi malo tezu captchu na komentiranje. Ovu svakakve budale prolaze.

     3. PufPant napisao:

      dobraaaa

 21. hehehe napisao:

  ma ča se tu pjenite oko vojarne, ma znate valja da su tu sportaši ili pak samo NK PAZINKA već bi bila i nova zgrada i grijanje i zelena travica i sve ča tu već gre…, a za socijalne i kulturne udruge je dosta i ovo ča su dobili i tako su samo teret gradu. Bitno je da se Pazin promovira u Nedeljšćini i okolnim manjim mjestima. Oni preko učke već znaju da je Pazin škulja da tamo ni niš, a pitanje je i kad će ča bit.

  1. nikola napisao:

   Ljubomoran???? Daj molim te, kulturno poimanje Pazina temelji se na spominjanju Pazina i jame u romanu Julesa Verna koji nikad ni nanke bi u Pazinu… I da sportašima ozbiljno treba i gradska dvorana i još igrališta jer je hvala bogu dosta djece koja se bave sportom a ne provode vrijeme uzalud u svijetu igrica i izmišljotina….

 22. ama napisao:

  ja nisan ni u jednoj udrugi, ni u jednom drustu i za svoj hobi ne trazin grad da me sponzorira
  vjerojatno je u pitanju samo šetnja ali eko konačno je aaa odgovori da ni član niti jedne udruge zato toliko drobi bez veze. Već nas je svih štufa.

  1. zzz napisao:

   konsenzualno je da svi oni koji nude širu društvenu vrijednost svakako zaslužuju potporu lokalne samouprave. nečiju šetnju ne bi postavio u taj kontest, ali da se šetači kroz udrugu zalažu za gradske šetnice i poticanje zdravog načina života…

 23. jazbac napisao:

  ej aaa,mora biš bit malo konstruktivniji.ovako samo prduckaš i ispadaš dosadan za riknut.dobro da si tu,portal je malo živnu.da svi mislimo isto bi bilo jako loše.

  1. jazbac napisao:

   btw,ča je s potokon?nemojmo zaboravit po meni naš najveći problem.se je došlo do kakve ideje kako popravit sadašnju situaciju?

   1. PufPant napisao:

    da, ča je s potokon?!
    di je sad aaa da spasi stvari:
    – Do kad će se neodgovorno izlovljavat školjke iz potoka?!
    – Ki je bi u odboru kad je odlučeno koja će školjka dobit koliko kvadrata u potoku?!
    – Neka mi “nezavisni” izvuču ugovor između Grada i školjaka koje su se tamo nastanile?!
    – Ova pitanja mene ne zanimaju, nego zanimaju sve stanovnike Grada Pazina pa i šire!
    – Ja san glavna faca u Pazinu, na iPazinu, a forši i na Internetu.
    To bi bila najvjerojatnija pitanja koje bi “aaa” postavi. Ali njega nema. Ili ga baš briga za potok? Ma je li to moguće?!

    1. aaa napisao:

     forsi da mi odgovoris prvo gore na ona pitanja? ili je dosla direktiva da nesmijes? ;)

  2. aaa napisao:

   ja konstruktivniji?? ja postavljan pitanja a “oni” izbjegavaju odgovor, vrijedjaju, prijete itd.. ajde razmisli malo ki je tu konstruktivan.

   1. jazbac napisao:

    nisi konstruktivan,samo si dosadan.postavljaš glupa pitanja na koje moreš dobit odgovor s dva klika ili jednim telefonskim pozivom.uhvati se nečeg konkretnijeg,nečeg s imenom i prezimenom a ne samo insinuirat bezveze

   2. nezaposlen napisao:

    aaa, čime se ti u životu baviš? ja isto volin filozofirat i kritizirat, a ti vidim da delaš i prekovremeno tu… urednike san pita, mene ne bi zeli…

 24. homospat napisao:

  Steši nanke jedan osvrt nadležnih na to kako su bajkeri i po kojin kriterijima dobili onaj prostor (koji je bi obećavan klubu mladih) iako su udruga registrirana u poreču i koliko ja znan nisu ni najmanje kao udruga korisni za grad, ne sudjeluju u nikakvim događanjima, akcijama

  1. aaa napisao:

   alo sefe!! nemas ti ca tu pitat!! arbo, posalji mu onaj link, ca si sad i ovaj umislja tu?!? ispitivaj si mamu doma! ;)

 25. joh napisao:

  ma ča si ovaj AAA umišlja ma ki kega more potkupit pa pišljivih 100 kuna njega forši da ma 99% članova udruga neeeee, pa nisu dica toliko blesava ko ča vi stariji mislite.
  A uostalom kavo nam je stanje u državi takvo je i u gradu.
  Ne kaže se bezveze riba smrdi od glave ne od repa.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.