Brojni izlagači i kupci na prvom pazinskom second handu

sec hand 2013 foto7 stiklaSubotnji second hand sajam koji je održan u srcu Istre, koji je privukao na stotine posjetitelja, završio je prekjučer (25.09.2013.) predajom poklonjene robe Saše Bačić, jedne od organizatorica sajma, posjetitelja i prodavača pulskom Domu za djecu „Ruža Petrović“. Više od dvadeset velikih vreća i kartona, otprilike oko 200 kilograma robe, rezultat je jedne uspješne aktivnosti koju su organizirale Saša Bačić i Jana Prević Finderle, uz tehničku potporu Društva „Naša djeca“ Pazin.

Prvi sajam takve vrste u Pazinu privukao je na plato nekadašnje tenkovskog hangarau bivšoj vojarne Veli Jože, mnoštvo različitih prodavača, njih oko 60. Oni su prema načelima reuse i recycle, privukli više stotina posjetitelja, koji su najprije skromno, a na posljetku vrlo otvoreno trgovali tokom cijelog subotnjeg popodneva. Pojedinci su bili privučeni iz cijele Istre, Pule, Fažane, Labina, Rovinja, Žminja, Buzeta, Rijeke i drugih gradova, idejom da prodaju svoju odjeću i ostale stvari koje uglavnom ne koriste više ili razmjenjuju zajedno s ostalima sličnog antikonzumerističkog svjetonazora.

Lijepi jesenji sunčani dan privukao je brojne kupce, koji su našli ponešto za sebe, a pune vrećice dokazivale su dobru kupnju – prodaju – razmjenu. A na štandovima se moglo naći veliko šarenilo – od stripova, odjeće, starih fotografija, odjeće, obuće, satova, gramofonskih ploča, CD-a, DVD-eva knjiga, a bilo je i specijaliziranih štandova s rijetkim predmetima.

Uz ponešto djece i mladih, vojarna je izgledala kao Društveni centar koji okuplja najrazličitije dijelove društva, a istovremeno se je odvijala i manifestacija Hrvatska volontira, na kojoj je izrađena tabla s popisom udruga i ustanova koje djeluju u vojarni, dok je u nekadašnjem đačkom domu, u novouređenim prostorijama bila održana edukacija za bike vodiče. Sve je bilo oplemenjeno puštanjem glazbe s razglasa, koji je usmjeravao znatiželjne kupce u ovaj relativno nepoznati dio Pazina.

Uz pojedince, svoje su štandove izložile i udruge – Društvo likovnih stvaratelja, Društvo „Naša djeca“ te štand koji je prodajom odjeće ostvario prihod od 1.700 kuna za napuštene pazinske životinje .

Organizatori zahvaljuju na pomoći Društvu naša djeca Pazin (Tamara), Gradu Pazinu (Ranka Šepić), Agrariji Banovac, Kamenu Pazin, Društvenom centru Veli Jože (Tina Horvat) te našim volonterima za nošenje stolova: Dariju Brajkoviću, Tomislavu Bonu, Martinu Spačeku i Marini Ladavac Sertić.

Prema razmišljanjima, idući second hand sajam će se održati krajem ožujka na platou vojarne u Pazinu, u vrijeme kada se tradicionalno održava Istrakon, pazinska konvencija znanstvene fantastike, javljaju organizatori.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.