Brtonigla Adventure Trekk 2011

trekking_brtonigla.jpgPo prvi puta na području Istre održat će se ˝Brtonigla Adventure Trekk 2011˝. U subotu, 19. veljače, održat će se uzbudljiva utrka kao početak nove trekking sezone u Brtonigli, pored prekrasne doline rijeke Mirne. Organizatori ove zanimljive utrke su SD Trickeri, a sponzori su TZO Brtonigla, Laguna Novigrad, Istraturist Umag, TZG Umag, TZG Novigrad i TZG Buje.

Natjecatelji nadmetat će se u tri kategorije, Ultra, Planinarska i Fun and Run, na području sjeverne i sjeverozapadne Istre.

Kategorija Ultra namijenjena je istreniranim i iskusnim, trail runerima, atletičarima, adventure runerima, planinarima, rekreativcima i sportašima koji traže jači izazov. Utrka ima limite u pojedinim kontrolnim točkama u drugoj fazi što olakšava onima što su prije zastali u utrkivanju te im omogućava da utrku završe u predviđenom vremenu. Svaki natjecatelj ima mogućnost izabrati na nekoliko točaka dva ili više putova te skratiti si put do cilja. Ukoliko natjecatelj ima slabije sposobnosti orijentacije, neće se izgubiti, samo će mu trebati više vremena za dostizanje cilja. Starta se u 9 sati, a startina plaća se 150 kuna.

Planinarska kategorija namijenjena je zaljubljenicima u prirodu, rekreativcima, trekerima, planinarima, nordijskim hodačima, atletičarima i trail runerima. Orijentacija je jednostavna, a staze i daljnje informacije bit će poznate javnosti dan prije utrke. Starta se u 9 sati i 30 minuta, a startina plaća se 100 kuna.

Fun and Ran kategorija idealna je za šetače, početnike, obitelji i rekreativne trkače, te za atletičare koji žele odraditi jedan dobar tempo trening na cross country i trail run terenu. Staze označene su planinarskim oznakama, trakicama i strelicama. Starta se u 9 sati i 30 minuta, a startina plaća se 80 kuna.

Svaki natjecatelj dobit će majicu ili kapu utrke, topli obrok, natjecateljski karton, instrukcije te kartu gdje su označene kontrolne točke te sam bira kojim putem će doći do njih, a tijekom trajanja utrke bit će prisutna Gorska Služba Spašavanja u slučaju nužde. Kod Ultra i Planinarske kategorije, treba sa sobom ponijeti kompas, noćnu lampu, žviždaljku, mobitel, komplet prve pomoći i astro foliju, dok se za sve tri kategorije korisno ponijeti vodu i hranu sa sobom iako će voda biti dostupna na nekoliko mjesta staza utrke. Dodatne informacije mogu se pronaći na stranici www.trickeri.org.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.