Bruno Langer: “Franjo Tuđman i Ivan Jakovčić 1993. omogućili rasprodaju Istre”

jakovcic1.jpgDvanaest govornika, od čega ih je pola iz Istre, podsjetilo je između ostaloga na brojne krakove koje je imala Hypo banka u Hrvatskoj. Uz ime bivšeg premijera Ive Sanadera najčešće spominjan u negativnom kontekstu bio je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Margetić je istaknuo kako su u Lihtenštajnu registrirane 52 različite fondacije preko čijih je računa izvlačen novac iz Hrvatske, dok je glazbenik i bivši zastupnik u pulskom Gradskom vijeću Bruno Langer podsjetio da je u Istri uz pomoć Hypo banke počinjen najveći zločin od Drugog svjetskog rata naovamo.

‘Više od milijun kvadrata zemljišta prodano je po cijeni od pet eura za kvadrat bankarima danas pokojnog Jörga Haidera. Takvo nešto omogućili su im nakon sastanka na Brijunima 1993. godine Franjo Tuđman i Ivan Jakovčić’, kazao je Langer.

Nezavisni novinar Hrvoje Appelt upozorio je da Mladen Bajić nije neovisan, već da njime upravlja vladajuća većina, a u svom izlaganju prozvao je i Ivu Sanadera i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

‘Imovina koju posjeduju njih dvojica nesrazmjerna je prihodu koji su imali ili imaju danas zajedno s njihovim obiteljima. Ta imovina je tri do pet puta veća od onoga što su stvarno mogli zaraditi’, istaknuo je Appelt.

Novinar HRT-a Denis Latin upoznao je okupljene sa svojim slučajem i skidanjem s televizijskih ekrana kazavši kako se cijela ta priča dogodila nakon što je u jednoj emisiji obrađivao temu o porijeklu imovine bivšeg premijera.

‘Tada sam dobio izravnu prijetnju od bivšeg ravnatelja Vanje Sutlića koji je nekako u to vrijeme dobio i povoljan kredit od Hypo banke za svoju jahtu’, pojasnio je Latin.

Politolog Darko Petričić prisjetio se i zanimljivog detalja od prije nekoliko godina kada se prodavala tvrtka Zadranka i kada je jednom njegovom prijatelju Slavko Linić poručio ‘u Hypo banku ne smijemo dirati, inače će se raspasti država’.

‘Deset godina poslije ispada da je Linić bio u pravu’, zaključio je Petričić. Okupljeni su se složili da će istraga ići onoliko daleko koliko će to tražiti strane službe, ali i onoliko koliko će im hrvatske vlasti pomoći u davanju podataka kako bi se cijela priča raščistila.

Tportal.hr

5 komentara na “Bruno Langer: “Franjo Tuđman i Ivan Jakovčić 1993. omogućili rasprodaju Istre””

 1. gargamel napisao:

  bljak!

 2. Bosko napisao:

  Iz Bruna Langera govori zavist što se nije uspio okoristiti mešetarenjem s nekretninama u Istri. Mnogim je dobro poznato kako je godinama sa onom svojom starim mercedesom krstario Istrom tražeći kuće i sele za (pre)prodaju. Nešto je i uspio, ali je dosta toga i popušio. Ne tvrdim da su ostali koji su se time bavili ili se bave sveci, ali ni Langer nije poštenjačina. O, ne nikako.

 3. Hard napisao:

  Samo njemačka, možda austrija mogu rješit ovo klupko. Njihovi istražitelji. Vjerujem i da hoće.

  1. ovojepazin napisao:

   dok god budemo očekivali od drugih da nam riješe probleme neće bit dobro jer koliko god dokaza i afera otkriju austrijanci i nijemci našim se kriminalcima može sudit samo u hrvatskoj, a vidimo kako prolaze kriminalci kod nas

   1. Hard napisao:

    Podržavam. No mi trenutno nemamo muda, opcije i resursa za takvo nešto napravit. Jer se dobro zna tko drži konce u rukama. Nažalost je tako i tko se odvaži može samo očekivati zrtvovanje svog života, svoje obitelji za opće dobro. Tko je danas u HR sposoban i spreman to učiniti?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.