Bruno Mičetić trio zatvara ovogodišnju koncertnu sezonu

Posljednji koncert ove sezone u organizaciji Glazbene fabrike i Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu održat će se ove subote, 14. svibnja, a gostovat će riječki Bruno Mičetić Trio.

Bruno Mičetić završio je konzervatorij u Klagenfurtu, jazz odsjek, te je odmah nakon toga osnovao trio s glazbenicima s kojima je surađivao cijelo vrijeme svog studija. Trio je dosad nastupao na brojnim jazz festivalima u regiji, a odmah po osnivanju snimio je album prvijenac.

Kao poznavatelj više glazbenih stilova, Mičetić djeluje i u rock sastavu Keops, kao autor i vođa sastava, a odlikuje ga i uloga pratnje brojnim pop izvođačima.

No usprkos tome, nikako ne želi zapustiti svoju ljubav prema jazz glazbi. Mičetić je do sada surađivao sa brojnim jazz glazbenicima, od kojih se ističu Primož Grašić, Henri Radanović, Lee Harper, Nikola Matošić, Denis Razumović, Uglješa Novaković itd. Sa strane glazbenih preferencija, Mičetić ne krije svoju strast prema starijem jazzu (bebop, mainstream jazz) te fusion jazz-rocku.
Koncert počinje u 19:30 sati, a potom slijedi 4. pazinski jam session u buffetu “Bunker”, na kojem će se svi zainteresirani glazbenici moći pridružiti Brunu Mičetiću na pozornici.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.