Bruno Sloković prvi iz robotike

Bruno Sloković, učenik osmog razreda pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora na državnom natjecanju mladih tehničara osvojio je prvo mjesto u kategoriji robotike, a osmaš Nikša Berković treće mjesto u kategoriji elektrotehnike.

Na dvodnevnom natjecanju, 28. i 29. ožujka, održanom u primoštenskom hotelu “Zora” u organizaciji Osnovne škole Primošten sudjelovalo je 257 učenika osnovnih škola koji su se takmičili u dvanaest kategorija: prometna tehnika, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije, elektrotehnika, elektronika, robotika, projektiranje robota, fotografija, radio orijentacija, raketno i zrakoplovno modelarstvo. Osim u rješavanju pismenog testa osmaš Sloković bio je odličan u praktičnom dijelu gdje je trebao programirati robotska kolica, pa je u konkurenciji 25 učenika koji su se plasirali na završno natjecanje u konačnici zasjeo na prvo mjesto. Pratio ga je mentor Darko Suman, nastavnik tehničke kulture, koji u pazinskoj školi u sklopu izvanškolskih aktivnosti vodi robotičarsku skupinu. Nju od petog razreda pohađa mladi Sloković što je imalo ponajveći utjecaj na vrhunski rezultat. Mentor Suman kazao je da ga posebno veseli što pazinska škola kontinuirano bilježi visoke učeničke rezultate na državnim natjecanjima iz tehničke kulture, dok se mladi robotičar raduje nagradi Hrvatske zajednice tehničke kulture – desetodnevnom boravku u ljetnoj školi tehničke kulture u Kraljevici.

Izvrsno treće mjesto u zahtjevnoj kategoriji elektrotehnike postigao je Nikša Berković koji je zavidni rezultat uspio ostvariti u konkurenciji 21 učenika. Pripremala ga je mentorica Marija Galant, nastavnica tehničke kulture, kod koje Berković također od petog razreda pohađa izvannastavne aktivnosti. Njemu je praktični zadatak bio izrada sklopke za uključivanje i isključivanje trošila. “Iskazali ste mnogo truda i rezultati su tu. Sljedeće godine nastavljate obrazovanje u drugoj školi, ali samo nastavite ovako i rezultati će doći”, poručio je učenicima Stanko Družeta, dugogodišnji ravnatelj na odlasku u mirovinu.

Spomenimo još da je vrlo dobro deseto mjesto u kategoriji strojarskih konstrukcija postigla sedmašica Jelena Bratulić iz supetarske područne škole, dok je zbog gripe izostao osmaš Sandi Dušić iz lupoglavske područne škole koji se trebao natjecati u kategoriji projektiranja robota.

Suorganizatori natjecanja bili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture te Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture.

Glas Istre

3 komentara na “Bruno Sloković prvi iz robotike”

  1. mulva napisao:

    Svaka čast dečkima, a pogotovo profesoru Sumanu koji je jedan genijalan tip, a uz to je uspio podignuti razinu tehničkog znanja osnovaca na zavidnu razinu. Još jednom sve čestitke.

  2. wearetherobots napisao:

    Bravo svima!

  3. PeroZdero napisao:

    Čestitike dečkima, posebice Brunetu, ali onda i profesorima i roditeljima!! Odličan primjer!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.