Bruno Vacka državni prvak u sportskom penjanju

HiperaktivBruno Vacka državni je prvak u sportskom penjanju na seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Pazinu proteklog vikenda, a u organizaciji pazinskog sportsko penjačkog kluba Hiperaktiv. Bruno Vacka, Hrvat koji živi u Münchenu, po prvi put je nastupio na hrvatskom prvenstvu i uvjerljivo osvojio naslov prvaka države, dok je u jakoj konkurenciji natjecatelja iz Zagreba, Splita, Rijeke, Pule i Pazina drugo mjesto osvojio Pazinjan Gianfranco Dušić, ispred treće plasiranog Spličanina Luke Kivele. U kategoriji seniorki, ovog atraktivnog sporta, medalje su osvojile natjecateljice iz Splita Tamara Zulim, Maja Božić i Riječanka Maja Vukas.

Autor smjerova kojim su se penjači penjali bio je iskusni slovenski postavljač Tomaž Rant, a glavna sutkinja Anamaria Marović iz Splita. Iako broj natjecatelja nije prelazio brojku dvadeset, natjecanje je održano u veseloj, sporskoj atmosferi s brojnom publikom i navijačima koji su bodrili svoje favorite.

Predstovjeći vikend pazinski SPH Hiperaktiv biti će domačin prvog Kup natjecanja u ovoj godini za mlađe dobne skupine. Natjecanje će se odvijati na njihovoj umjetnoj stijeni u samom središtu Pazina tijekom cijelog dana, u subotu, 19. rujna.

barkun.hr

1 komentara na “Bruno Vacka državni prvak u sportskom penjanju”

  1. SSS napisao:

    Bravo frenky!

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.