Brzinska nagradna igra: 1×2 ulaznice za sutrašnju predstavu u Spomen domu

cudo_plakat.jpg„Čudo u Poskokovoj Dragi“ novi je roman Ante Tomića koji osebujnim humorom i nevjerojatno vjerojatnom pričom o Jozi Poskoku i njegovoj četvorici sinova zarobljenih u prostoru Zagore, zaboravljenih u vremenu koje ih mimoilazi – sigurno pronalazi put do kazališnih dasaka.

Ovo je „čudo“ intrigantno i drugim medijima umjetnosti, pa tako i pokušaju uprizorenja, ne samo zbog vještog pripovijedanja i živopisnih likova, već i zbog dramaturškog modusa ispreplitanja događaja i „saplitanja“ radnje dinamikom „vrele krvi“ koje rezultira iznenadnim obratima i neočekivanim, dramatičnim situacijama. A upravo taj namjerni i promišljeni kaos u kojem te situacije mijenjaju žanrove od vodvilja, komedije, preko trilera, romana ceste i ljubavne priče pa sve do čuda – osigurava s jedne strane preciznu sliku vremena, prostora i u njemu zatočenih ljudi, a s druge pak ostavlja mogućnost da se ista priča u tom drugom mediju interpretira na više načina inzistirajući ili podcrtavajući neke od segmenata za koje se zbog prirode promjene odlučuje.

Jozo Poskok, udovac u mentalnoj izolaciji po njegovima nazvane drage u kojoj „zakon ne štiti“, uzgaja, na svoju sliku i priliku, sinove Krešimira, Branimira, Zvonimira i Domagoja, sve nazvane, prirodno, po hrvatskim knezovima i kraljevima, uvjeren da to i jest domet i esencija ove obitelji. Jede se pura na sto načina i sve što uz to slijedi. Tada najstarijemu, Krešimiru, pada na pamet strašna i nadasve suvremena ideja – pronaći ženu. I sjeti se tako svoje davne, ratne ljubavi. Tada počinju „problemi“.

iPazin i Pučko otvoreno učilište poklanjaju dvije ulaznice za ovu predstavu.

Pravila nagradne igre:

  • Pridruži nam se na Facebooku
  • Na wall/zid iPazin stranice na Facebooku stavi link na isječak neke od predstava satiričkog kazališta Kerempuh
  • Slobodno pozovi prijatelje da se pridruže i lajkaju isječke koje si postavio/la na wall/zid iPazin stranice na Facebooku
  • Osoba s najvećim brojem lajkova dobiva dvije ulaznice za predstavu!
  • Imaš vremena do 23:59

Sretno!

1 komentar na “Brzinska nagradna igra: 1×2 ulaznice za sutrašnju predstavu u Spomen domu”

  1. Ja napisao:

    U loše li predstave. Prizeman humor, scenaristički promašeno, predugo, scena loša tako da ni solidni glumci nisu mogli popraviti to. -2

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.