Bujić: Thompsonov koncert održat će se prema planu, sutrašnji se odgađa do prvog slobodnog termina

Očevid u pazinskom Boćarskom domu u kojemu je jučer oko 4.15 odjeknula eksplozija završen je jučer u 15.30 sati. -Očevidom je utvrđeno da je eksplodirala za sada jedna nepoznata eksplozivna naprava. Na mjestu događaja pronađeni su korisni tragovi i dijelovi eksplozivne naprave koji su izuzeti i dostavljeni Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu, izvijestila je danas na redovnoj konferenciji za novinare Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske.

Jučer su također pretraženi stan i drugi prostori koje koristi Vilim Bon (59) iz Pazina, a koji se dovodi u vezu s eksplozijom, te su i u njima, kako kaže, policija pronađeni korisni predmeti koji će uvelike poslužiti tijekom kriminalističke obrade. Vilim Bon se od jučer ujutro s teškim ozljedama u predjelu prsnog koša nalazi na Odjelu intenzivne njege pulske Opće bolnice pod nadzorom policije.

– Razgovor s njim još nije obavljen, a motiv i sve druge okolnosti ovoga slučaja još se utvrđuju kao i visina materijalne štete, kazala je Rogić. Prema njenim riječima za sada su utvrđena oštećenja na stolariji u prostorima Bočarskog doma i NIT televizije.

No, prema riječima Veseljka Bujića u čijem je najmu dvorana, u njoj nema nikakvih većih oštećenja osim razbijene staklene stijene radi koje je i odgođen sutrašnji koncert Dražena Zečića i Zdravka Škendera. – Sutrašnji koncert Zečića i Škendera koji se trebao održati u Bočarskom domu smo odgodili zbog puknuća staklene stijene koju nismo u mogućnosti sanirati odnosno zamijeniti do sutra, a najavljeni koncert će se umjesto sutra održati u prvom slobodnom terminu koji ćemo znati idući tjedan, kaže Biuć.

Što se, pak, tiče Thopsonovih koncerata zakazanih za 20. i 21. prosinca Bujić kaže da ostaje sve kako je dogovoreno i planirano te da će se oba koncerta održati u zakazane dane u dvorani Bočarskog doma.

Inače, oba koncerta organizator je prijavio policiji još prije deset dana. – Organizator je 2. prosinca policiji prijavio javno okupljanje, odnosno održavanje koncerta pjevača Marka Perkovića Thompsona 20. i 21. prosinca u prostoru Bočarskog doma u Pazinu u vremenu od 20 do 23 sata, kazala je Nataša Rogić. Organizator očekuje po danu oko 2 tisuće ljudi te je sukladno Zakonu angažirao 20 zaštitara.

U ponedjeljak će inspekcija za zaštitu od požara izvršiti inspekcijski nadzor dvorane, odnosno utvrditi da li prostor zadovoljava sigurnosne uvijete za javna okupljanja. Ukoliko rezultat inspekcije bude negativan načelnik policijske uprave, sukladno člancima 27. i 28. Zakona o javnom okupljanju, može rješenjem zabraniti održavanja javne priredbe najkasnije 48 sati prije početka prijavljenog skupa.

Barkun.hr

8 komentara na “Bujić: Thompsonov koncert održat će se prema planu, sutrašnji se odgađa do prvog slobodnog termina”

 1. nomenestomenveseljko napisao:

  Nebi se štel mešati ali mi se čini da prodaja karata baš i ne ide bajno kako se na početku činilo.Ako od broja 2000 oduzmemo onih petstotinjak karata za posebne socijalne skupine,branitelje i invalide dolazimo do brojke 1500 po koncertu.Za drugi koncert već tjedan dana organizatori uvjeravaju kako su karte “skoro rasprodane” a još ih uvijek ima.Da se zaključiti da u 10 dana nije prodano ni 3000 karata što je za Marka P. priličan fijasko usprkos reklami koju u medijima dobija posljednjih dana.V.Bujić ča god takne očito pretvara u zlato.Da Stonse organizira nebi bilo 3000 ljudi.A ma.

  1. skriboman napisao:

   Ma, sve je to “marketing”… Još je Barišić spominja i treći koncert!?! Ne znan za kega, forši proba benda. :-)
   A nakon ove bombe, forši još 500 njih koji su već kupili neće doć.
   Ali, još ni kasno ni da se koncert otkaže. Inspekcija nije dala još svoje.

 2. inspect napisao:

  Zovite inspekciju za sve ča van pade na pamet. za neuzdavanje računa na šanku, rad na crno konobarica, naplaćivanje ulaznica, opasnosti od požara, nesigurnosti posjetitelja itd… spiječite dolazak thomsona http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pages/OnlinePrijava.aspx

 3. suspect napisao:

  Zovi ti.

  1. prospekt napisao:

   ja ćo

 4. respect napisao:

  svaka čast

 5. Ja napisao:

  Svaka Čast!!! Thompson is The Best!!!

  1. gimnazijalka napisao:

   Thompson je simply the beast, ne the best.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.