Bura i snijeg na hrvatskim cestama

SnijegSamo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od čvora Kikovice do čvora Delnice, dionica Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene, dionica državne ceste D 25 Karlobag-Brušane, dionica državne ceste D 27 Zaton Obrovački-Gračac, dionica državne ceste D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja ne smiju se kretati vozila I. skupine (autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli).

U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te mjestimice u Dalmaciji i Dalmatinskom zaleđu pada snijeg. Posebice na dionicama autocesta: A 1 Zagreb-Šestanovac, od Bosiljeva do tunela Sveti Rok i od Prgometa do Šestanovca, na A 3 Bregana-Lipovac, od Ivanić Grada do Lipovca, te na A 6 Rijeka-Zagreb, od Bosiljeva do čvora Ravna Gora.

Snijeg usporava promet i na Jadranskoj magistali (D8) od Omiša do Dubaca.

Kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama: – u Lici: – D 1 na dionici Ličke magistrale: Gračac-Knin, – D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, – D 42 Saborsko-Selište i – D 506 Dobroselo-Mazin-Bruvno. – u Dalmaciji: – D 60 Imotski-Cista Provo, – ŽC 6108 Zagvozd-Grubine i – ŽC 6157 Grubine-Donji Proložac. – u Gorskom kotaru: – na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Bosiljeva, te na svim državnim i županijskim cestama: – D 3 starom cestom kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak, – D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, – D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, – D 203 Brod na Kupi-Delnice, – D 305 Parg-Čabar, – D 501 Meja-Oštrovica, – ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Delnice, – ŽC 5061 Oštrovica-Gornje Jelenje, – ŽC 5062 Kraljev jarak-Fužine – ŽC 5029 Konj-Sopač i – ŽC 5068 Hreljin-Fužine.

Sljemenska cesta je otvorena za sva vozila, uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog mjestimične poledice na cestama u gorju, savjetuje se vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, posebice, na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen prema otoku Pagu. Ostali trajekti zasada plove prema redu plovidbe.

Hina.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.